shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

421

Úpadok slovenského školstva v plnej kráse. Ak vám názov pripadá ako vystrihnutý z lacného akčného (erotického) filmu, nie ste ďaleko od pravdy...
Tak ako pri B-éčkových akčno-erotických filmoch ide hlavne o to zarobiť peniaze. Narozdiel od kvalitných filmov, chcú však zarobiť peniaze rýchlo a aby ich to nestálo veľkú námahu. Rovnako ako slovenské školstvo. Hurá odučíme tých parchantov, hurá budeme sa tváriť že niečo vedia, hurá dostaneme za nich peniaze... ešte raz to zopakujme, aby sme sa to naučili - hurá dostaneme za nich peniaze.

Je úplne jedno, či sa niečo naučia. Ak už sa niečo naučia, je úplne jedno, či to má zmysel, či je to praktické pre život. Obsahová reforma? Čo hovoríte? Urážate nás? Nevieme čo to slovné spojenie znamená, ale uráža nás to. Aká obsahová reforma? Na čo? My učíme to, čo ľudia chcú. My učíme to čo je 20 rokov zastarané. My učíme to, o čo majú všetci záujem. Však kto by nemal záujem o odbor, na ktorý vás zoberú bez prijímačiek. A ešte ak to zabalia do pekných sloganov a lákavých ponúk, odmietnite to...

Už dávnejšie som tu písal článok s názvom Quo vadis knihovníctvo. Bol to taký zúfalý výkrik, tajne som dúfal že sa tento odbor spamätá, poobzerá sa vôkol seba a zistí, ako funguje dnešný svet. A čuduj sa svete - stalo sa. Knihoveda sa spamätala. Zistila, že svet okolo je riadený peniazmi. Síce náš drahý odbor nebol schopný zamyslieť sa nad tým, čo vyučuje, ale dokázal si spočítať 5 a 5. Tam, kde nás je teraz 20 študentov v ročníku, bude v budúcich rokoch 100 ľudí. No nie je to skvelé? Ako úžasne sa rozvíja náš odbor. Len keby to išlo ruku v ruku s tou spomínanou reformou a hlavne... keby nešlo iba o tie sku*vené peniaze.

A tak milí študenti - chcete sa naučiť niečo praktické? To u nás nehľadajte. Ale ak sa chcete dostať na výšku bez prijímačiek, ste vítaní. Našich 20 študentov v každom ročníku sa už teraz tlačí v miniatúrnej miestnosti, ktorá je pohodlná akurát tak pre vyučujúceho (áno, hovorím o starej známej 412ke, ktorá ani nie učebňou!), ale pre vás máme prichystané niečo lepšie, niečo čo ste doteraz nezažili. Sprístupníme pre vás miestnosť 421 - pani upratovačky síce prídu o svoj sklad, ale vy objavíte čaro neznámeho. Veď kto by sa nechcel učiť medzi metlami, vedrami a umývadlami? Ja určite áno :-)

Pre nedočkavcov tu mám aj fotku tej miestnosti, už len tie vstupné dvere pre polovičného človeka stoja za to:

421

Preto vás, zodpovedných, prosím - zamyslite sa nad tým. Náš odbor má šancu, stačí sa len prispôsobiť a ísť s dobou. Nechcem skončiť túto školu s pocitom, že na mňa pozerajú ešte viac pohŕdavo ako na absolventov sociálnej práce. Ja som bol doteraz na všetko čo robím hrdý a chcem, aby to tak aj ostalo.

váš "hrdý na to že študuje knihovedu" shaggy

P.S. pre všetkých, ktorí si myslia, že odbor bez prijímacích pohovorov je rovnako ľahké dokončiť - mýlite sa, toto nie je vychovávateľstvo, ani platená pseudo-vysoká škola. Tu musíte mať naozaj niečo v hlave. To, že je pár vecí, ktoré sa naučíte zastaraných, neznamená že sa tu netreba učiť. Práve naopak, takže si dajte pozor...

osobne-neosobné | stály odkaz

Komentáre

  1. *
    vychovávateľstvo vôbec nie je ľahkééééé!!! :))
    publikované: 03.06.2007 00:43:56 | autor: lu (e-mail, web, autorizovaný)
  2. lu-lu
    Nemyslel som vychovávateľstvo ako také, myslel som jeden konkrétny odbor na jednej konkrétnej škole, ktorú si svojho času robilo veľa ľudí - samozrejme sa za to platilo a samozrejme to všetci bez problémov urobili (však by nevyhodili svoj zdroj príjmov).
    publikované: 04.06.2007 13:27:50 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Dobre si to napísal!
    Často zamýšlam nad tým, že kedy sa začneme učiť v miestnosti pre pani upratovačnu... Keď sa nezobudia kompetentný, zlúčia náš odbor s nejakým inýma chudák pán prof. Kimlička sa bude v hrobe obracať!!! Nech sa idú pozrieť do Prahy na katedru. To bolo iné kafe...
    publikované: 17.06.2007 17:16:08 | autor: Andrea (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. oprava
    kompetentní...
    publikované: 17.06.2007 17:17:24 | autor: Andrea (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014