shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bulvárne info z Barcampu

Alkohol, drogy, sex a ženy...
...nie sú nič, v porovnaní s tým, čo sa dialo na Barcampe!

Black hat SEO už aj na Slovensku
Nad rozmachom black hat SEO na konferenciách sa znepokojoval aj samotný Matt Cutts a slovenský Barcamp nezostal pozadu. Prekvapil ma predovšetkým nemenovaný predstaviteľ nemenovanej SEO pizze, ktorý pri každom našom stretnutí spomenul black hat SEO (bolo to viac než jedenkrát, to už stojí za zamyslenie)... ktovie či s tým má nejaké skúsenosti, ale myslím, že jediná možnosť ako sa to dozvedieť, je navštíviť budúci Barcamp, ktorý by mal byť trošku odbornejší. Tam nám Mr. D. môže prezradiť svoje tajné zbrane...

Hackeri hackovali a polícia nikde!
Za vrchol považujem ukážku "ževraj" testovania bezpečnosti informačných systémov. A pritom išlo o obyčajné nabúranie do bežiaceho systému... V dnešnej dobe hackerských útokov na bezbranné systémy štátnych úradov (stačí spomenúť iba NBÚSR a 123 metódu) je naozaj na zamyslenie, že sa takéto prezentácie uskutočňujú pred verejnosťou... A EŠTE IM AJ TLIESKAJÚ! Neskutočné, kde boli páni policajti?

Otázka menšín, náboženstva a spolunažívania
Možno to nikto z nás nečakal, ale aj na IT orientovaných prednáškach sa objavia takéto témy. Či už išlo o mierne provokujúce video v prednáške Michala Pastiera, alebo o šokujúce zistenie o mojom kolegovi tybim zo seochat.sk - je totižto Maďar (resp. jeho predkovia sú maďarskej národnosti). Ako by to však nestačilo, on HOVORIL PO SLOVENSKY! A dokonca bezchybne. Pán Slota, Slováci, Slovenky, kam sme to dospeli? Viete si to predstaviť, čo bude, keď všetci budú hovoriť pekne po slovensky? Na koho budete potom nadávať?

Stále mi neveríte? Príďte sa pozrieť na najbližší Barcamp (ktorý by podľa neoficiálnych informácií) mal byť niekedy v septembri. Tam si tybiho môžete prezrieť naživo a dokonca sa ho aj niečo opýtať. Okrem neho možno stretnete aj pána black hat SEO, alebo jedného z IT sekuriťákov (ktorý vzrastom pripomína skutočného sekuriťáka).

váš shaggy

P.S. ak by to niekto nepochopil z mojich riadkov, tak Barcamp bol naozaj skvelý. Jediné, čo mi vadilo, že témy boli príliš všeobecné a nešli do detailov. Nemal som problém s technickými témami (narozdiel od 90% účastníkov), keďže sa tomu venujem, ale radšej by som ocenil užšie profilované prednášky. Bol by som veľmi rád, keby budúci Barcamp bol napríklad iba o marketingu na internete (tým myslím aj SEM, SEO a pod.) a venovali by sme sa témam, ktoré by odbornú verejnosť niečim obohatili. Mám napríklad neoficiálne info, že tybi na najbližšom Barcampe bude chcieť vyvrátiť jeden veľký SEO mýtus. Aký? To sa dozviete v septembri...

A aby som nezabudol, pre vyhľadávajúcich tu mám tag: barcampbratislava

počítače a internet | stály odkaz

Komentáre

  1. black hat seo
    planovana prezentacia o black hat seo nema byt navodom, ako na to, ale ma spomenut historiu, vyvoj, zakazane techniky, uviest par prikladov (aj s dovetkom, ako-kto doplatil) ... proste poskytnut prehlad beznemu tvorcovi stranok, ako to nerobit.

    pizza seo ziadne black hat seo techniky nepouziva a ani nikdy nebude.
    publikované: 15.06.2008 17:10:09 | autor: dusoft (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ja som ani...
    nikde nenapísal, že pizzaseo používa black hat techniky.
    Myslím, že to musí byť každému jasné, inak by ste neboli tam kde ste :-)
    Ak to tak vyznelo, tak sa ospravedlňujem, malo ísť o drobnú recesiu.
    publikované: 15.06.2008 17:14:06 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. este dodatok
    barcamp by v ziadnom pripade nemal byt iba o seo, to by bolo az prilis fadne. myslim, ze aj povodne je koncipovany tak, aby pokryl vsetko okolo internetu.
    publikované: 15.06.2008 17:15:26 | autor: dusoft (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. odpoveď k dodatku
    tiež si nemyslím, že by barcamp mal byť iba o SEO. Ale jednotlivé podujatia by mali byť venované výlučne jednej téme. Pretože potom sa stretne množstvo ľudí z rôznych oblastí a nerobí to dobre...
    To bol len taký môj nápad - budúci Barcamp venovaný napr. SEM, tie ďalšie bezpečnosti aplikácií, novým trendom, vyhľadávaniu na internete.
    Dúfam, že som to dostatočne vysvetlil.
    publikované: 15.06.2008 17:21:51 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. odhliadnuc od toho, ze o barcampe pisu aj ine weby,
    otvoril si mi nove obzory...vobec som nenedela, ze citanost webu je taka veda...
    publikované: 15.06.2008 19:38:00 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Mozno som prehnal ...
    MOzno som to trochu prestrelil a nebolo to 90% ucastnikov. Kazdopadne myslim, ze az take jednoduche ako to prezentoval wilder to ludom na prvy pohlad nepripadalo. (Ja tiez chapem ako sa to deje a co robit aby sa nedialo :-{)))
    publikované: 15.06.2008 20:41:42 | autor: Kozo (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Mne sa tá prednáška
    o "hackovaní" náhodou páčila. Viem si predstaviť na technologickejšie založenom barcampe aj nejakú takúto konkrétnu prednášku. A niektoré veci, ktoré robil považujem aj ja za jednoduché a to nie som programátor (resp. začiatočník).
    Mohol to aj trošku oživiť a napríklad nabúrať stránky, ktoré tam boli prezentované :-D
    Ale ako vravím - chcelo by to aj barcamp venovaný viac týmto technológiám, prišli by tak ľudia, ktorí tu neboli práve preto, že ich veci ako Viral marketing, vyhľadávanie, Web2.0 a pod. nezaujímajú.
    publikované: 15.06.2008 20:54:20 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014