shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chcete niekoho zabiť?

Zrazte ho! Ak si k tomu vypijete, pôjde vám to ľahšie.
Už dlhšiu dobu sledujem primitívov. Určite ich poznáte, sú ich plné správy. Opitý primitív zrazil cyklistu. Primitív-poslanec pod vplyvom alkoholu nabúral. Moder@torka-primitív si sadla opitá za volant.
Aj keď som aj ja Slovák (na čo som patrične hrdý), musím priznať že hranica medzi slovami primitív a Slovák sa začína strácať. Väčšina Slovákov totižto nepovažuje tieto polointeligentné opice za niečo menejcenné, považujú ich za svojich. Však je to normálne, každý si raz vypije.

NIE! Nie, je to normálne.

Pani moderátorka (kto nevie o kom hovorím, dúfam že mu tá farebná kombinácia v slove moder@torka napovie) je rada, že sa pri jej alkoholickom excese nikto nezranil. Ja nie. Prečo sa nezabila? Mohla urobiť službu tomuto svetu, bolo by tu o jedného primitíva menej. Ste alkoholička a ste nebezpečná pre spoločnosť! Čím skôr si to priznáte, tým lepšie pre vás a aj pre nás.
Ja sa nehrám na svätého. Aj ja pijem, niekedy sa mi to podarí prehnať. Ale nikdy by som si nesadol za volant. Síce nemám vodičák, ale to nie je dôvod, moje IQ je dostatočne vysoké na to, aby som niečo také nikdy neurobil. Dokonca by som sa ani neviezol v aute s človekom, ktorý si vypil... ak by som mal možnosť, tak by som sa mu pokúsil zabrániť v šoférovaní.

Lenže som jediný.
Všetci sa sťažujú na tých zlých dopravných policajtov a na tie prísne zákony. Prísne? V momente, keď si človek sadne za volant opitý, je to úmyselný trestný čin. A ak niekomu niečo urobí, je to útok so zbraňou. Ak to tak môžu klasifikovať pri útoku na verejného činiteľa, prečo nie aj pri útoku na ľudí? Pred zákonom a pred bohom sme si všetci rovní, nie?
Ak je niekto tak veľký kokot (piča v prípade pani moderátorky), že si sadne za volant opitý(á), tak by sa za tým volantom mohol aspoň zabiť, nech už to druhýkrát neurobí. Lenže alkoholici majú šťastie a nič sa im nestane. Tak by sme ich mohli na 15 rokov posadiť do väzenia, myslím že by pochopili kde urobili chybu. A aj ako prevencia by to bolo účinné.

Však posúďte sami.
Zoženiem si nelegálnu zbraň a niekoho zastrelím. Poľahčujúcou okolnosťou bude maximálne to, že sa priznám, takže nedostanem výnimočný trest.
Zoženiem si legálne auto, vypijem si a toho istého človeka radšej zrazím. Ak budem mať šťastie a známosti, tak vyviaznem s podmienkou. Však to bol neúmyselný trestný čin a ja som to ani neplánoval... bola to úplná náhoda, mal som vypité a stalo sa...

Aj keď tento článok nikým nepohne, dúfam že budú títo primitívi na cestách ubúdať. Alebo im aspoň dôjde "šťastena" a ich úmrtnosť stúpne - zachránilo by to toľko ľudských životov. Ak mám obetovať jedného debilného alkoholika a zachrániť tým pár normálnych ľudí... veľmi rád to urobím.

váš "nahnevaný" shaggy

osobne-neosobné | stály odkaz

Komentáre

  1. hm
    dobrý článoček... ale som pesimista. Myslím, že takýchto primitívov neubúda a ubúdať nebude. Veď vidia beztrestnosť, presne tak, ako ju vidíš Ty. Tak prečo by niečo menili? Kým sa v tejto spoločnosti nezmení justícia, nezmení sa ani ich postoj.
    A tí čo si sadajú za volant opití bohužiaľ Tvoj článok aj tak čítať nebudú. (Čítajú vôbec niečo?) A keby aj, máš pravdu, že by to s nimi nepohlo...
    publikované: 21.10.2007 23:36:43 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Nie, nepredpokladám
    že by alkoholici-šoféri dokázali prečítať niečo viac ako, že v ich obľúbenom obchode majú zľavu na fľašu tuzemského Umu. A tí čo si vypijú a šoférujú iba príležitostne, tí si nepriznajú, že by sa tento článok mohol týkať ich.
    publikované: 22.10.2007 13:02:33 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  3. čítala som dnes
    v SME rozhovor s moder@torkou... akýkoľvek koment je po prečítaní zbytočný... hm :-(
    publikované: 22.10.2007 22:03:13 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014