shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Homo internetus

Pojednanie o človeku moderne-technickom, alebo článok o tom, ako mám rád túto hektickú dobu.
Ešte predtým ako sa dostanem k tomu o čom chcem písať, nedá mi nespomenúť Wienera, keďže tento článok dosť súvisí s jeho článkom - Mal som rozbité kolená a počúval Nothing Else Matters...
Páči sa mi, ako toto "človieča" spomína na dobu nedávno minulú. Že dnešná mládež má vďaka internetu všetko na dlani a on vyrastal ešte v "elektronicky-neskazenej" spoločnosti. Prečo sa mi to páči? Lebo v čase keď ho lekár plieskal po zadku som ja už zarezával v škole. Odjakživa som aj jeho ročník považoval za technikou ovplyvnený. Ale som rád, že on si to nemyslí :-)

Každý človek považuje svoju mladosť za to najlepšie obdobie. Ja nie som výnimka. Som rád, že som vyrastal v dobe kazeťákov a že som zažil Hurvínka a Spejbla na gramo-platni. Moja mladosť, pekné spomienky. Ale to neznamená, že sa mi súčasná internetová éra nepáči. Dnes som si uvedomil, že túto dobu neskutočne zbožňujem. Ako som k tomu dospel? Jednoducho.
Prišiel mi vírus. Normálne, bez ohlásenia, sa rozhodol infikovať môj počítač. Každý kto používate "vymoženosť" menom ICQ ste asi počuli o víruse čo sa posiela od ľudí, ktorých máte v kontaktoch a tvári sa ako nenápadný odkaz na nejakú stránku... ok, stačilo, začína to byť moc technické, späť k téme... Prečo ma to potešilo? Ten vírus mi prišiel od bratranca. A potešilo ma to, že keď mi 5 minút na to volal, prekvapil som ho prvý otázkou či náhodou nemá vírus. Áno, to je tá vymoženosť dnešnej doby - bratrancov počítač, o ktorý sa starám je síce infikovaný, ale ten vírus mal toľko slušnosti, že ma o tom informoval. No nie je to skvelé? :-)

Tých príkladov by som našiel teraz veľa, ale nechcem vás zaťažovať svojimi (ne)vtipnými príhodami. Som človek internetový a celkom sa mi tento život páči. Človek internetový si užije veľa zábavy. Za pár minút dokáže z "Celozrnných chlebíčkov" urobiť "Marihuanové chlebíčky". A stačí mu na to jeden grafický program. Takto sa zabáva človek internetový.

váš shaggy

P.S. ak niekto považuje tento článok za blbosť a trpel pri jeho čítaní, tak sme na tom podobne - ja tiež trpím - práve som sa oblial fantou, som mokrý a lepkavý. A keďže som človek internetový, nemôže vstať od počítača a ísť sa umyť. Proste hrôza...

osobne-neosobné | stály odkaz

Komentáre

  1. :))) ten koniec sa mi páčil najviac
    ale inak, ja som práve dnes zistila pravý opak, cítim úzkosť pri tom, ako som zaviazaná ľuďom cez net a je mi z toho zle, nevoľne, na ble ble...a uvažujem nad tým, že sa vrátim do čias nedávno minulých, kedy som sa cítila oveľa slobodnejšie...takže som asi evolučne regresívna, čo už :(
    publikované: 16.04.2007 23:07:57 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Sorry Dia...
    je tu hluk a dym, takže nevidím dobre posledný riadok. Čo si to? Revolučne agresívna? :D
    publikované: 16.04.2007 23:10:27 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  3. vrrrrrrrrr :///
    ešte nie shaggy, ale začínam ehm....
    publikované: 16.04.2007 23:12:26 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  4. no zaujímavé
    mne sa ten článoček páčil ......
    publikované: 17.04.2007 00:03:02 | autor: Zahadna (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014