shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď sa darí, tak sa darí

Ale nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť horšie.
Všetci to poznáte. Keď sa darí, tak sa darí "poriadne". Teraz to nemyslím len v tom negatívnom zmysle. Niekedy, keď sa vám pošťastí, tak sa vám zadarí viac vecí naraz. Aj ja som si myslel, že sa zadarilo... aký som bol len naivný.

Začalo to včera... vlastne predvčerom (v nedeľu), keďže je už utorok.
Robím stránku pre jednu firmu. Túto "prácičku" mi dohodila spolužiačka, ktorej priateľ v tej firme pracuje. Je to pre mňa výzva. Ide o prvú stránku, ktorú by som robil kompletne celú sám, za seba. Nie že by som doteraz nedokončil nejakú stránku iba ja sám. Mám pár svojich, ktoré som z 95% urobil iba ja (nikdy to nie je 100%). Aj som robil niektoré pre klientov, takmer celé ja. Ale toto je iba môj projekt - ja urobím dizajn, ja urobím celý systém, ja tú stránku uvediem do života.
Preto je to pre mňa taká výzva (a samozrejme aj preto, že z toho budú slušné peniaze).

Keďže už na tom robím, tak som prezentoval pár návrhov, ktoré sa páčili. Čo ma viac potešilo bolo, že ma spolužiačka pochválila, označila ma za "šikuliaka". Neuveríte, ale niekedy takáto sprostosť poteší viac ako čokoľvek iné. Aby toho nebolo málo, tak som si objednal pamäte do môjho počítača za veľmi dobrú cenu.

Lenže... aj mne bolo divné, že ide všetko ako po masle. Preto musel prísť pondelok a všetko sa poj*balo.
Pamäte nedorazili (mali by byť dnes, ak sa sem dostanú z Prahy) a je dosť veľká možnosť, že mi v mojom kompíku nepobežia (sranda čo dokáže urobiť 0,2 Volta).
Tie návrhy stránok, ktoré sa tak páčili (a ktoré som už začal prerábať do finálnej podoby) mali asi pár nedostatkov. Inak povedané prišli na veci, ktoré by tam chceli zmeniť. Je to ich plné právo, ale... postupne zo mňa odpadáva nadšenie a rozmýšľam, či to je skutočne taká výzva. Jedna vec je urobiť dobrú stránku a byť s ňou spokojný. Druhá vec je urobiť stránku najlepšie ako viem, ale nebyť s ňou spokojný. A bojím sa, že toto je ten prípad. Je to niečo podobné, ako keby ma požiadali - "Andrej, môžeš nám na stránku dať farebné hodiny a blikajúci text". Nie je to také hrozné (nič nemôže prekonať hodiny a blikajúci text), ale budem veľmi dlho rozmýšľať, či túto stránku použijem vo svojich referenciách (asi hej, keďže viem, že nakoniec ju urobím aj tak dobre, ale... budem rozmýšľať).
No a klinec tomu nasadila kamarátka, tá jedna, špeciálna. Nejak sa nebavíme. Neviem prečo, proste je zase niečo zle. Máme spolu dokončiť jeden projekt do školy a mám pocit, že sa na mňa vykašle... však ako vždy.

Čo už, život je fakt kurva. Sedím si tu, počúvam všetky smutné pesničky (od Mobyho až po Richard Ashcrofta) a pracujem. Prerábam tú stránku, otravujem Diu a popritom som si odskočil sem na blog, posťažovať sa.

Dúfam, že ráno bude lepšie...

váš "leo" shaggy

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. No jo
    typický deň-blbec. Také aby čím skôr prešli :-) Však keď budeš toto čítať, už to asi bude v pohode :-)))
    publikované: 20.11.2007 03:57:38 | autor: Yperit (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. veru veru, ty si strašná otrava :))
    ale ten vzťah s "kamoškou" ma fakt doooosť hnevá...ale ako si povedal, "nezmením ťa", veď to ani nechcem, len ma to štve, že si závislý na ľuďoch, ktorí ťa majú na háku...:( ten projekt zase dokončíš sám a on ani okom nemrkne, sme to my ženy (niektoré) ale potvory, po zadku by som nás vybacala a poriadneeeee!!!
    publikované: 20.11.2007 19:16:01 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Projekt sa mi páčil.
    Ten projekt do školy čo si vymyslel bol dobrý. Aj keď nepoznám bližšie osobnosť v ňom predstavovanú, páčilo sa mi to. Len škoda, že si vždy na úlohy vo dvojici vyberieš práve toho/tú nesprávnu partiu :-) Ale zvyk je asi železná košela a tie sa ťažko menia. Hodne zdaru s tou stránkou! Určite bude super. Aj keď možno nie úplne podľa tvojich predstáv. Ale ako sa vraví "náš zákazník, náš pán" a keď aj platí, tak nech to má také ako chce. Aj keď viem, že je lepšie mať odvedenú prácu, na ktorú som hrdý a ešte som aj s ňou spokojný.
    publikované: 22.11.2007 19:53:21 | autor: Andrea (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. To som rád...
    že sa páčil, snažil som sa urobiť niečo aspoň trošičku zaujímavé (aj keď vlastne o nič nešlo).
    Čo sa týka tej osoby - aby som jej nekrivdil, nakoniec mi pomohla. Lenže ona dobre vie, že nerád robím všetko na poslednú chvíľu a aj to tak (opäť) dopadlo...
    Prečo si vyberám stále tú istú "partiu"? Tu nejde ani tak o zvyk ako o to, že je to človek, s ktorým si rozumiem (viac ako s kýmkoľvek iným). Aj keď sa to nezdá, často mi pomáha (teda nie až tak často, ale častejšie ako si myslíte), len niekedy ju do toho musím dokopať.
    publikované: 22.11.2007 20:46:00 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Zákazník, čo sa do všetkého rozumie je najhorší
    Ja som teda veľa stránok neurobila, ale už sa mi raz pošťastilo natrafiť na človeka, čo ma požiadal, aby som mu spravila web, ku ktorému si spravil "vzhľad". Išlo o dobre spracovateľnú tému a v hlave sa mi vynorili všeliake nápady, ako by to mohlo vyzerať... a potom ten chlapík otvoril wordový dokument, kde mal celú web stránku vyskladanú zo všeliakych obrázkov a vyzeralo to úplne ale fakticky že na piču. Vraj že si to predstavuje nejako takto.

    No ale, mladosť pochabosť, pomyslela som si, spravým mu moje návhry, padne na riť a zoberie radšej tie. Tak sme sa dohodli a ja som sa chopila práce. Návrhy som spravila. No chlapíkovi sa nepáčili a trval na svojich sprostostiach v štíle webu z roku 1995.

    Tak som sa pokúsila o poslednú záchranu a jeho verziu mierne upravila, aby vyzerala troška lepšie. Načo chlapík zareagoval dosť podráždene a zrušil zákazku, vraj na to nemá čas.

    Bola som celkom rada, lebo pod taký web by som sa nikdy nepodpísala. A do budúcnosti už viem, že nikdy podobný kšeft nevezmem. Lebo ľudia, ktorí si myslia, že majú estetické cítenie a titulná stránka, na ktorej nie je žiadny text (iba obrázky vyrobené vo Worde) sa im zdá napriek mojím výhradám o spomaľovaní čitateľa a o tom, že Google obrázky nečíta, bezpredmetná, mi nikdy nedovolia spraviť web, ktorý by som mohla použiť ako referenciu.
    publikované: 25.11.2007 23:17:32 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014