shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Niekedy mám pocit, že sem nepatrím

Chodím, pozerám okolo seba a nechápem. Kde sa v ľuďoch berie toľká zlosť, toľká arogancia a intolerancia.
Nie som zo starej generácie, ktorá má pocit, že všetko dobré odchádza a že svet okolo sa neuveriteľným tempom mení. Som normálny (aspoň dúfam) mladý človek, mám zdravé názory na politiku a na život, nevyhýbam sa spoločnosti, ani nie som ten typ, ktorého by ste nazvali "podivín".

Ale aj tak mám pocit, že sem nepatrím.

Viem to už dlho. Toto nie je život pre mňa, tento svet nie je ten, čo mi bol sľúbený.
Neviem, netuším nič... proste sa tu necítim dobre.

Som zhnusený z toho čo vidím. Toľko pretvárky okolo. Všetci sa tvária ako stelesnené dobro, ale pri prvej príležitosti vám pichnú nôž do chrbta. Nehovorím, že sú všetci takí, ale... 99% ľudí je takých. A ten zvyšok... pár ich osobne poznám (jednu osobu poznáte vy-bloggeri tiež), ale to nestačí. Nedokážu ma zbaviť toho nechutného pocitu z tohto sveta, ale aspoň mi to pomáhajú prežiť.

Ľudia, vy, tí najsvätejší z vás... je mi z vás zle.
Zvykol som si na kritiku za veci, ktoré sú pravdivé. Pretože sú pravdivé z môjho pohľadu, nemusia byť aj z vášho. Je to váš názor, nikto vám ho neberie. Lenže... vyslovene mi vadia tí nedotknuteľní, tí poctiví a dobrí ľudia, z ktorých intolerancia len tak srší.
Opäť hovorím o človeku, ktorého som raz spomínal. Ludovit. Párkrát sa vyjadroval k mojim článkom, tak som si aj ja prečítal jeho blog... a zostal som zhnusený. Toto je presne ten človek o akom hovorím. Mne hovorí o diskusii s veriacimi ľuďmi, predo mnou sa hrá na dobráka a pritom je to xenofóbny úbožiak, stratená existencia, čo sa bojí o svoj bezcenný nenaplnený život, presne ten typ človeka, čo ostatným káže o dobrote... ktorá sa však v jeho duši nenachádza. Čítal som si jeho články o Kosove, v ktorom označil všetkých kosovských albáncov za samovražedných atentátnikov a jeho druhý článočk o Ničnerobení, v ktorom túto krajinu prirovnal k dýke vrazenej Európe do chrbta.

Na to môžem povedať iba - FUJ! Je mi z vás zle!

Nie, toto naozaj nie sú tí múdri ľudia, čo ma majú poučovať. Som dostatočne múdry na to, aby som odolal xenofóbnym rečiam niekoho, kto vie iba osočovať.
Ja som veľmi hrdý Slovák. Robím všetko pre Slovensko a za práva Slovenska sa budem vždy biť. Chápem však dôvody kosovských albáncov, rovnako ako chápem napr. požiadavky maďarov žijúcich na juhu Slovenska. Pre tých, čo nevedia poriadne čítať opakujem - chápem, nehovorím že aj uznávam tie požiadavky.
Milé deti, tu nejde o Kosovo, Srbsko a ich obyvateľov. Milí Albánci, milí Srbi, prepáčte že to poviem tak otvorene, ale všetkým ste ukradnutí. Toto je súboj dvoch mocností, tak ako tu majú mocenské záujmy USA, tak ich má aj Ruská federácia. A Slováci to nepodporujú z rovnakého dôvodu ako Rusi - boja sa, že by sa niečo podobné mohlo zopakovať u nás, na južnom Slovensku.

Pôvodne som chcel písať len o tom, ako cudzo si pripadám v tomto svete. Ale po prečítaní tamtých článkov som sa zhrozil ešte viac. Ak je človek, ktorý mi hlása o láske k bližnému zlý a prehnitý na kosť, kto je potom ten normálny? Ja už fakt neviem.

váš shaggy

P.S. už ani nebudem odrádzať ľudí, čo mi sem píšu komentáre bez toho, aby si ich najprv premysleli. Ak som jediný, kto v tých článkoch vidí xenofóbiu skrývajúcu sa za tradičné hodnoty, tak som asi naozaj ja ten divný.

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. Každý z nas je nenormálny
    Ako si už písal mnohokrát tento svet je o pretvárke každý tu má tu svoju masku za ktorú sa skrýva , raz je to náboženstvo inokedy humanyzmus ale pod každou aj tou najdrobnejšou maskou sa skrýva sebeckosť.... jop kto je v tomto svete normálny ??? ja už fakt neviem ... inak pekný članok ako vždy , len tak dalej ;D
    publikované: 23.02.2008 15:42:18 | autor: Nocta (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ďakujem
    aj keď ja sa považujem za normálneho, to všetci ostatní sú blázni.
    publikované: 24.02.2008 03:17:52 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014