shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Noc dlhých klávesníc

Príbeh o jednom koderovi a jednom grafikovi.
Tak sme sa s Wienerom po našej, rok a pol trvajúcej známosti rozhodli, že to dáme dokopy... Nie, neuzavreli sme registrované partnerstvo. Brrrr, nestrašte... ja som až moc na ženy, aby som urobil takúto sprostosť. Aj keď by to nebol zlý nápad, hlavne ak uvážim, že ma Wiener považuje za poloboha (nepýtajte sa ho na to, on to verejne neprizná).
Proste sme spojili naše sily a vytvorili sme stránku. Stránku o niečom, čo nás obidvoch zaujíma.

Nebudem vás zaťažovať nezaujímavými informáciami z tvorby tej stránky. Na to nie je naozaj nikto zvedavý. Ja len napíšem, ako dokáže jeden nevinný projekt rozhádať dvoch celkom dobrých kamarátov. Tak sa pohodlne usaďte a čítajte...

Všetko to začalo jedného dňa, keď sa šikovný mladý koder (ten čo píše zdrojový kód stránky, ktorý väčšina návštevníkov nevidí a ani nedokáže oceniť, ale je to podstatná časť) a jeden grafik (ten čo vymýšľa dizajn stránky, väčšinou zabudne na nejaký potrebný detail, ktorý musí dodatočne pridať po koderovom upozornení) dohodli, že urobia spoločný projekt.
Ten koder nie je nikto iný ako Ja-Shaggy a ten grafik bude samozrejme náš malý a vlasatý Wiener.
Práca to bola namáhavá, naše názorové rozdiely nám to iba sťažovali, ale nakoniec sme sa dohodli na výslednom dizajne stránky, s ktorým sme boli obaja spokojný. A vtedy to všetko začalo...
Hádky. Ten skvelý koder zistil, že ten nedokonalý grafik zabudol na také detaily ako je submenu (to je veľký problém, ak na stránke chýbajú pod-kategórie, ktoré by tam mali byť). Samozrejme, že sa grafikovi v ten deň nechcelo nič vymýšľať (vlastne sa mu to nechcelo ani neskôr, keď som ho o niečo požiadal) a prejavilo sa to na našej komunikácii, ktorá vyzerala asi takto:

shaggy: urob to dopi**!
wiener: pff
shaggy: neznášam to tvoje pff, ty si grafik? však si nič neurobil, mali by sme na tú stránky napísať, že "kód a grafika - shaggy" a pár drobností - ty.
wiener: k**va, je**m ťa!
shaggy: hej? aj ja ťa môžem, však si neschopný.
wiener: do p*** končím.

a tak podobne.
S odstupom času uznávam, že tam bolo viac vulgarizmov ako by tam malo byť, ale všetky boli na úžitok. Stránku sme dokončili úspešne. A jediný dôvod, prečo píšem tento článok je, že Wiener je fakt šikovný (čo sa týka grafiky, keď sa začne pchať do môjho kódu, tak začínam šedivieť) a chcel som to vyjadriť verejne :-)

A ak by vás zaujímalo, čo to bolo za stránku, že dokázala rozhádať dvoch ľudí, ktorí sa predtým skoro vôbec nehádali, tak je to táto - JohnnyCash.sk - dúfam, že sa vám páči rovnako, ako nám.

váš "hádavý" shaggy

P.S. dnes nebude žiadne P.S., nič mi nenapadá.

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. johnnyho treba
    pocuvat a citit... tam za hrudnym kosom musi tlct srdiecko, ludske, teple, ktore ma pochopenie pre cloveka, pre jeho slabosti, bole, ziale, radosti....pre jeho pady, vzlietnutia, lasku...vazit si seba sameho v zlom aj dobrom a inych tak isto.. zit a snazit sa vstavat-ked padnes, davat, neodsudzovat, nepovysovat ....jednoducho...byt clovekom..
    http://www.youtube.com/watch?v=xypf6Fue62Y
    publikované: 20.10.2007 15:44:56 | autor: iman (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ono to vacsinou vypadalo skorej takto
    shaggy (16:31:59 12/10/2007)
    KOKOT
    wiener (16:32:03 12/10/2007)
    KOKOT

    ale niekedy to bolo zase pozitivne:
    shaggy (15:48:00 13/10/2007)
    kokot, je to geniálne :)

    kazdopadne to koncilo aj takto:
    shaggy (21:55:51 15/10/2007)
    im not listening
    shaggy (21:55:54 15/10/2007)
    la la la la la
    shaggy (21:55:59 15/10/2007)
    i cant hear you
    publikované: 21.10.2007 11:04:47 | autor: wiener (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014