shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O amaterizme a pravom náboženstve

Zrážka s blbcom je zlá, ale horšie je stretnutie s amatérom.
Minule u nás zazvonili dve staršie pani. Akurát som odchádzal do školy, tak som sa obťažoval s otvorením dverí. Začali mi hovoriť niečo o nových dôkazoch, potvrdzujúcich (tam som prestal počúvať)... bla, bla, bla... bibliu.
Povedal som, že nemám záujem a slušne som vyprevadil dve agitátorky z vchodu. Začali mi rozprávať, že keby som ich poznal, tak by som vedel, že nás nevykradnú ani nič podobné. Úprimne - už nás raz vykradli a nikdy v byte nenechávam cenné veci, ktoré by mohli ukradnúť (a kradnúť napr. taký počítač, ktorého cena klesá každým dňom nemá zmysel). Ale na to som im musel povedať, že práve moje skúsenosti s veriacimi mi radia, nedôverovať im. Čuduj sa svete, tá pani mi dala za pravdu, že väčšina veriacich hovoria o bohu, o biblii a pritom sa nesprávajú podľa toho.
To bola asi jediná sympatická vec na nej, že bola ochotná priznať pravdu, ako to v skutočnosti vo svete chodí. Nebolo mi však sympatické, že tá ich viera potrebuje, aby takto chodili po domoch a hľadali ovečky. To asi nebude tá pravá viera.
Možno je to len môj zvrátený názor, ale človek by mal uveriť v niečo na základe toho, že to tak cíti vo svojom vnútri. A nie preto, že mu niekto dal prednášku o nových dôkazoch týkajúcich sa biblie. To by ma zaujímal ten "empirický" výskum, ktorý potvrdzuje tie ich dôkazy.
To by bolo k tej časti o náboženstve.

Teraz prejdem k amaterizmu.
Pred pár dňami som spomínal firmu, pre ktorú robím stránku a nie som s ňou moc spokojný... teda, ja som odviedol tú najlepšiu prácu, ale na žiadosť "klienta" som tam musel použiť pár prvkov, ktoré by som bežne nepoužil. Ale urobili sme kompromis a vypočuli si moje pripomienky, takže z väčšej časti je to moje dielo.
Stránka by už bola hotová... keby nebolo skvelého hostingu (hosting = firma, ktorá prenajíma miesto na svojom serveri, ktorý je nonstop zapnutý a pripojený do internetu - nevyhnutnosť pre fungovanie stránky). Stretol som sa so všeličím, ale aby som v piatok písal žiadosť o prístupové údaje k hostingu a obdržal ich dnes, to je silné kafe aj na mňa.
A ako by to nestačilo, tie údaje mi posielali na dvakrát, pretože prvý raz nepriložili všetko čo mali. Ale ja som sa už prestal čudovať podnikateľom na Slovensku, tu sa ešte stále neriadia heslom "ak nevieš, tak nefušuj". Potom to vyzerá tak, ako to vyzerá. Amaterizmus, všade kam sa pozriem. Jediný, kto si to odnesie je človek, ktorý sa stretne s takým amatérom.
Dnes som to bol ja, neprajem to nikomu z vás...

váš "nahnevaný" shaggy

osobné | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014