shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Odkaz pre Tomáša Abaffyho

Si môj vzor!
Milý Tomáš Abáffy,

si môj skutočný vzor!

Jedného dňa by som chcel byť aj ja ako ty.
Človek, ktorý dokáže predať neskutočnú hlúposť serióznemu denníku je pre mňa Boh.
Len toľko som chcel.


Narazil som na tento článok, v ktorom sa pán "predámajhovnosmašlou" vyjadroval k jeho predaju birdz.sk spoločnosti Perex.
Prečo píšem tento článok a nenapísal som mu komentár?
Bude to pravdepodobne tým, že Tomáško sa veľmi bojí negatívnych názorov, takže komentár úplne zakázal. A potom sa môže veľmi ľahko stať, že ho prekvapí komentár "myslim si, ze pravda mu nemoze uz viac ublizit", ktorý bol uverejnený pri jednom s článkov týkajúcich sa predaja portálu birdz.sk spoločnosti Perex.

Áno Tomáško, veľa ľudí si o tebe myslí rôzne veci, ktoré by sa ti asi nepáčili.

Birdz.sk má určite svojich priaznivcov, ale ani ja si nemyslím, že pre Pravdu je to ten správny portál. Tak prosím, nehľadaj za všetkým závisť, ľudia proste nechápu zmysel celého tohto obchodu. Je určite mnoho kvalitnejších a vhodnejších projektov, do ktorých by sa dalo investovať.

Druhá časť môjho článku sa týka pani profesorky - informatičky.
Cez abaffydesign som sa dostal k stránke, na ktorej sa prezentuje amatérska učiteľka informatiky Anna Fraňová.
Prečo amatérska? To hneď zdôvodním.
Odhliadnuc od rozbitého dizajnu (za ktorý môže hlavne nemenované webdizajnérske štúdio) ma zarazila nízka úroveň článkov, ktoré sa nachádzajú na stránke s hrdým nadpisom "Informatika, Pedagogika".

Pedagogika? Možno, neviem aké sú vaše učiteľské schopnosti.
Informatika? V žiadnom prípade, nechápem, čo dáva právo učiteľom s minimálnymi znalosťami povyšovať sa na učiteľov informatiky.
Ak by ma niekto taký učil na Strednej (Základnej?) škole, tak sa postavím a pred celou triedou poviem:
"Prepáčte pani učiteľka, ale NETREPTE PIČOVINY!".

Jej stránka sa totižto vyhráža návštevníkom sloganmi ako "Optimalizované LEN pre Internet Explorer - MS Vista & Office 2007". Nie som odporca Microsoftu. Dokonca sa chystám kúpiť aj Vistu aj najnovší Office. Ale takéto zavádzajúce informácie by som nečakal od učiteľa informatiky.
Zaujímalo by ma, aký vplyv má operačný systém Vista a kancelársky balík Office na prehliadanie stránok. Ja to viem (pre tých, čo to len tušia je odpoveď - žiadny), ale chcel by som vedieť, čo viedlo pani učiteľku k zavádzaniu verejnosti. Je to platená reklama? Dostáva peniaze od Microsoftu? Netuším, ale bežnému človeku sa to môže tak javiť.
Len dúfam, že tieto praktiky nepoužíva aj v škole a netlačí deťom kaleráby do hlavy. Je totižto nechutné zneužívať deti na svoj osobný prospech (nech už je akýkoľvek a podľa toho množstva odkazov na firmu Microsoft verím, že nezostalo iba pri teplých slovách).

váš shaggy

P.S. prepáčte za dlhší článok, ale potreboval som sa vyjadriť k dvom ľuďom, ktorí asi nepovažujú názory iných za dôležité (keďže jeden nemá na svojom blogu komentáru a druhý pre zmenu ani kontaktné informácie).

počítače a internet | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    Som sa zase raz dobre pobavila. Hlavne na tom "e-meily" - to fakt nema chybu.
    publikované: 23.03.2008 18:50:59 | autor: Andrea (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. dovetok
    ta vies, co , zbehla som tu stranku a neviem z akeho dovodu s tou nesmiernou pychou tu pises takym sposobom o tej stranke .
    Mas to tam napisane, preco je upozornene ze je to pre vistu a office
    "Pri dizajne bola použitá paleta najnovších fontov vyvýjaných spoločnosťou Microsoft pri vývoji nového operačného systému a kancelárskeho balíka."
    A ano zjavne ta pani spolupracuje s Microsoftom, pretoze pre nich robi skolenia. Stranka je zjavne vytvorena za tym ucelom. Obsah ostatnych clankov je v celku v poriadku.
    Co neni v poriadku je cela stat venovana tej stranke a sposob akym sa vyjadrujes .
    btw ten rozbity dizajn mas asi preto, ze nerozumies vete "Optimalizované LEN pre Internet Explorer - MS Vista & Office 2007", ktoru tak otvorene kritizujes .Ja nesom ziaden prebornik ale by som tak tipovala, ze explorer bude zviazany s fontami vo viste. A tie fonty budu nainstalovane asi vdaka officu.
    publikované: 23.03.2008 20:45:41 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Rozbitou stránkou
    myslím to "nesediace" pozadie, ktoré neladí zo zvyškom stránky (je to vidieť aj na tom obrázku). To nemá nič spoločné s operačným systémom, alebo prehliadačom.
    A čo sa týka fontov - je nezodpovedné používať nie bežne používané písma na stránkach. To robia len amatéri - rovnako ako amatéri napíšu, že je stránka optimailzovaná len pre ten a ten prehliadač, pri takom rozlíšení.
    Pani učiteľka zjavne nechápe slovo "optimalizovaná". Jej stránka sa mi zobrazí na 99% rovnako ako je to na jej obrázku, to znamená, že je optimalizovaná aj pre môj operačný systém a môj prehliadač.
    Keď robím stránky, tiež nenapíšem, že optimalizované iba pre Windows, keď viem, že v Linuxe a na Mac OS bude použitý na 99% podobný font.
    Môžme však aj "slovičkáriť" a uznám, že máš pravdu. Nie však v prípade optimalizácie pre Internet Explorer. Ak by som totižto mal Vistu a písma z MS Office, stránka by vyzerala rovnako aj v iných prehliadačoch.
    publikované: 23.03.2008 21:06:07 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  4. shaggy
    mne nemusis o dizajne nic vysvetlovat , sice s nim nerobim ale co to o nom viem. A viem, ze rozne prehliadace zobrazuju rozne fonty a velkosti fontov rozne, nehovoriac o podpore inych funkcii.
    Takze ak je niekde napisane optimalizovane pre explorer, tak je to preto, ze to bolo pisane s ohladom na explorer .
    Co sa tyka zodpovednosti, ked prezentujem stranku ktora pouziva vyhody prostriedkov, ktoru prezentujem , tak je normalne ju tam pouzit. Keby si si stranku prehliadol vedel by si to.
    Myslim, ze pani chape slovo optimalizovana , myslim, ze ho nechapes ty. O amateroch by som teda pomlcala.
    Moj nazor z tvojho clanku na tvoje citanie, znalosti a propagaciu znalosti je : povrchnost, arogantnost, neuvazenost .
    publikované: 23.03.2008 21:17:13 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  5. No neviem
    robím stránky a moje hlavné pole pôsobnosti je práve prístupnosť a používateľská prívetivosť stránok. Tým pádom do toho spadá aj optimalizácia pre rôzne prehliadače.
    Ak to budem brať z tvojho pohľadu, tak fakt, že mám doma Windows Vista a Office 2007, ešte nezaručuje, že budem mať aj tie fonty (netuším ako je to u Office 2007, ale myslím že voliteľné súčasti sú aj tam a ak nie, fonty sa dajú zmazať vždy). A napriek tomu, ak si tú stránku zobrazím bez tých fontov, stále môžem povedať, že ju vidím tak ako zamýšľal autor. O tom to celé je...
    Mňa len nahnevalo jej účelné vyjadrenie, nezaujatý človek si naozaj môže začať myslieť, že potrebuje presne ten operačný systém, presne ten kancelársky balík a nemôže použiť iný prehliadač ako IE. A to je sprostosť!
    publikované: 23.03.2008 21:33:33 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  6. .
    ja nie som ani vistak, ani oficak, ani nerobim stranky.
    Osobne mam rada stranky proste , jasne , vecne, bez prapodivnych specialnych veci ...
    Neni to stranka podla mojho gusta, len proste uz sa mi zdalo, ze je to presprilis. Pliest tam, koho, co nauci,nadavat, bojovat za chude deti v Ugande a prava liliputanov, nerozmyslat o com pisem ...
    Ja proti propagacii dobrych stranok a slusnemu kritizovaniu stranok nic nemam. Dokonca je velmi ziadana, lebo svet je zamoreny otrasnymi strankami bez akejkolvek bezpecnosti , su pisane na kolene pomaly 10 rocnymi detmi.
    Len ten styl ...

    Ak niekedy napises clanok odbornejsi clanok ako si myslis , ze by to malo chodit a nejake how to, rada si to precitam .
    ok, hawk.
    publikované: 23.03.2008 21:42:23 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  7. .
    ja nie som ani vistak, ani oficak, ani nerobim stranky.
    Osobne mam rada stranky proste , jasne , vecne, bez prapodivnych specialnych veci ...
    Neni to stranka podla mojho gusta, len proste uz sa mi zdalo, ze je to presprilis. Pliest tam, koho, co nauci,nadavat, bojovat za chude deti v Ugande a prava liliputanov, nerozmyslat ani o tom co kritizujes a este tvrdit, ze to ani nema suvis ...
    Ja proti propagacii dobrych stranok a slusnemu kritizovaniu stranok nic nemam. Dokonca je velmi ziadane, lebo svet je zamoreny otrasnymi strankami bez akejkolvek bezpecnosti , su pisane na kolene pomaly 10 rocnymi detmi.
    Len ten styl ...
    ps: je slobodnou volbou co pouzijes k tvorbe stranok
    Je slusnoustou napisat, co potrebujes na koreknty chod, coz splnila.
    Je faktom ze OS a prehliadace diverguju, preto stranky som sa nenaucila. Nemam cas ani nervy zistovat, co kde ako chodi a vyzera.
    Neni sprostostou proste si spravit stranku, aj keby ziadala energiu z mesiaca. Ale pridat , jej to neprida, samozrejme.

    ok, hawk.
    publikované: 23.03.2008 21:47:49 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  8. .
    soory som to nechtiac odoslala nedopisane
    publikované: 23.03.2008 21:48:19 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Odbornejšieho článku sa dočkáš
    nedávno som sa dohodol s jednou stránkou na uverejňovaní mojich článkov práve z tejto oblasti. Ak nezabudnem, tak ti odkaz na môj prvý článok pošlem osobne... len neviem kedy ho napíšem, keďže najprv chcem dokončiť diplomovku, ktorá je (čuduj sa svete) z oblasti optimalizácie stránok.
    A čo sa týka môjho hodnotenia. Toto je môj osobný blog, vyjadrujem tu svoje názory a postoje. Nenapísal som, že to tá pani robí na 100%, ale ak by učila niekde na strednej alebo základnej škole a takouto formou by propagovala jednu firmu, určite by som to nenechal len tak (ak by som bol jej žiak, prípadne rodič žiaka).
    publikované: 23.03.2008 21:54:12 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  10. dodatok k tvojmu opätovne poslanému komentáru
    "Je slusnoustou napisat, co potrebujes na koreknty chod, coz splnila."
    Nie, toto nie je slušnosťou, toto sa v našej branži nazýva amaterizmus. Stránky sa majú tvoriť tak, aby používateľ nemusel premýšľať, či spĺňa všetky požiadavky tvorcu stránok. Malo by to byť naopak, tvorca by mal uvažovať, či dokonale splnil všetky požiadavky používateľa ;-)
    Stránky sú o dodržiavaní štandardov, ktoré sú do značnej miery nezávislé od OS (samozrejme existujú výnimky, keďže nie vždy sú tieto štandardy dostatočne implementované). Preto je nezmyselné písať, že stránka pobeží iba na tak špecifickom "stroji". Pochopiteľné by boli iba požiadavky vyplývajúce z použitých technológií. Ak napr. stránka využíva CSS3, ktoré je implementované len u minimálneho množstva prehliadačov - vtedy sa môže napísať, že z technických dôvodov potrebujete ten a ten prehliadač. V tomto prípade nebolo nič, čo by vyžadovalo viazanie stránky na konkrétny operačný systém a použitie kancelárskeho balíka.
    publikované: 23.03.2008 22:00:50 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  11. .
    ja mam dobru pamat na optimalizaciu som sa ta uz pytala ;)
    a bojuj kludne ... , ja len , ze mat takeho bojovnika vo firme s takym sposobom, tak to tiez nenecham len tak ..
    publikované: 23.03.2008 22:01:29 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Sygon: Tak ja ti poviem, čo je slušnosť
    1. Slušnosť, je robiť web stránky, ktoré idú všade rovnako. Prečo podobné dychberúce výzvy o tom, aký systém a kancelársky balík človek musí mať nainštalovaný, aby si pozrel nejakú stránku, nenájdeš na weboch veľkých portálov, firiem, proste na weboch, ktoré robili profesionáli a nie šmatláci z Abaffyho tímu? Lebo je to kokotina. To si môže dovoliť napísať na svoj osobný web janko.wz.cz (priemerný vek 13 rokov) a nie učiteľka informatiky a už vôbec nie "profesionálna" firma zaoberajúca sa webdizajnom.

    2. Slušnosť je, upozorniť návštevníkov webu, že to, čo publikujem, mám zaplatené od firmy, ktorú propagujem.

    Ak takýto ľudia učia na našich školách, potom sa ani nečudujem, že deti nevedia, že existuje PLNOHODNOTNÁ náhrada MS Office, ktorá je zadarmo. Áno, nejaký OpenOffice.org.
    publikované: 23.03.2008 22:12:12 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. stoparka
    Ahoj stoparka.
    Presne kvoli tomu som sa ozvala u shaggyho, lebo jeho boj sa mi zdal scestny.
    Precitaj si prosim tu stranku, dobre ?
    K tvojmu bodu 1. - asi nevies, kolko prace ta slusnost obnasa, takze nie, ked stavas cestu napises ake auto tam moze a neprisposobis ho vsektym autam , zvacsa . I ked sa da o to posnazit.
    K bodu 2 - prosim, tiez si si zjavne tu stranku neprecitala .
    Takze tvoja podpora openoficu a shaggyho boju je sice pekna,ale scestna , podla mna. I ked ja mam rada openofice, aj dobre stranky a zboznujem originalnych webdesignerov .
    Mno a az tak ma ta stranka nezaujala aby som ju obhajovala, nuz vam prajem krasny den a vela sily do boja :)
    publikované: 23.03.2008 22:20:15 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Sygon
    K tvojmu podobenstvu o stavbe cesty len toľko. Predstav si, že narazíš na cestu, kde je napísané: "Po tejto ceste sa pôjde najlepšie ľuďom, ktorí majú auto značky XY s klimatizáciou značky XY." Čo by si si pomyslela. Ja by som si pomyslela dve veci:

    1. Buď je niekto úplne jebnutý, alebo
    2. firma XY niekomu zaplatila, aby to tam vyvesil.



    publikované: 23.03.2008 22:39:51 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. stoparka.
    pozrela som si tvoju stranku vo firefoxe, v epxlorery a opere . Menu vyzera v kazdom inak, ine rozostupy medzi jednotlivymi riadkami. Kazdy prehliadac ma inu velkost tvojho hlavneho pisma. Stranka je sice zaujimava ale trochu taha oci. Pri formularoch v niekotrych prehliadacoch neni zobrazene co je povinne. Formulare som neskusala. Takze to len k dizajnovej odlisnosti. Pretoze mas jednoduchu stranku a jednoduche pozadie nenastal ziaden problem.
    Ta pani skusala zjavne aj ine techniky, napisala ze ich pouziva a je to jej osobna vec. Mozno s nimi experimentuje, mozno nie , je mi to jedno. AJ keby za upozornenie, alebo aspon moznost zmeny dizajnu by to stalo, rozhodne nie za ten utok v blogovom clanku.
    publikované: 23.03.2008 22:50:20 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  16. :)
    "Menu vyzera v kazdom inak, ine rozostupy medzi jednotlivymi riadkami. Kazdy prehliadac ma inu velkost tvojho hlavneho pisma."

    No asi je to napiču nakódované, čo ti budem hovoriť. Ale napravím to, dám tam nejaké kúlové upozornenie podľa vzoru tej pani učiteľky.
    publikované: 23.03.2008 23:09:09 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. "Optimalizované LEN pre Internet Explorer"
    som si pri tom spomenul na môjho učitela informatiky "Nechcem vidieť na vašich stránkach nič v štýle optimalizované len pre IE. To je jeden z najvacsich dokazova amaterizmu a toho ze ste sa na to vybodli." .. no hold ale toť jedno .. je to smutné, že také osoby sa tvária múdro a kážu o informatike ale .. bolo aj horšie .. toť všechno howg!
    publikované: 23.03.2008 23:53:01 | autor: pihuško (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. sygon
    stopárkin blog som práve pozeral vo Firefoxe, v IE6 a IE7 a v Opere. Všade je tá stránka rovnaká. Ty si asi nevidela naozaj rozpadnutú stránku, ak je výška riadku 17 a nie 16 pixelov, to nie je až taká chyba a dizajn pôsobí rovnako.
    publikované: 24.03.2008 00:37:24 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  19. .
    OK, ak je rovnaka, oci si nevymenime . Co uz. A rozpadnutu som videla a neni nou ta, ktoru si zhodil pod zem aj s dostojnostou tej zeny.
    publikované: 24.03.2008 00:39:20 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Tá žena
    svoju dôstojnosť stratila v momente, keď sa "zapredala" a nemala v sebe ani toľko hrdosti priznať, že to nerobí nezištne.
    publikované: 24.03.2008 00:49:39 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  21. .
    Ja z rovnakeho vedeckeho sudka ako ty, bohuzial :( Ale musim povedat , ze este tolko som sa nedozvedela o povahe a motivoch autorov stranok ako u teba. Budem chodit castejsie.
    Kazdopadne drz sa ! Hlavne bez ziskov a s hrdostou vpred :)
    publikované: 24.03.2008 01:05:47 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  22. musim dat shaggymu za pravdu
    dizajn tej stranky je naozaj bieda. Pride mi to take, 5 minut pred fajrontom sme dostali zakazku, pome to rychlo zbuchat a padame na pivo
    publikované: 24.03.2008 22:09:50 | autor: vira (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Mojim hlavným cielom
    nebolo hodnotiť dizajn, ale poukázať na to, že človek z "fachu" nepriamo núti svojich používateľov k násilnej aktualizácií (operačného systému, kancelárskeho balíka).
    Dôkazom, že ide o skrytú propagáciu týchto výrobkov môže byť fakt, sa že táto kompatibilita týka fontu "Segoe UI", ktorý využíva na stránke. Tento font je nahraditeľný napríklad fontom Myriad, ktorý ponúka firma Adobe (a niektorí grafici ním disponujú), alebo pre Windows XP je dostupný v rámci free balíka Windows Live Mail.
    Ak však máte Windows Vista, NEPOTREBUJETE dodatočný balík Microsoft Office 2007, keďže sa nachádza aj v samostatnom operačnom systéme.
    Zaujímavé, že tieto informácie nespomenul vo svojom článku človek, ktorý by mal byť znalý veci.
    publikované: 24.03.2008 22:54:20 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  24. shaggy
    ja viem, ze nie. Kazdy z niecoho zije. O tom, ci je to koser - to je ina pesnicka
    publikované: 25.03.2008 09:17:24 | autor: vira (e-mail, web, autorizovaný)
  25. To je úplne úžasné
    že keď sa stretnú ľudia, vzniká veľká zábava. Musím povedať, že ja som sa na komentároch nasmial viac ako na celom článku.

    Sygon:
    TOTO JE rozpadnutá stránka: http://img147.imageshack.us/img147/3137/67071626pi.jpg

    A odhliadnuc od toho je ta stránka nechutná, ešte som nevidel aby sa jeden dlhší odkaz rozpadal na 6! riadkov... v modrej farby
    publikované: 01.04.2008 13:21:11 | autor: Ross Crock (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. serur crock
    :) dobre ze si sa zabavil, ja tiez :)
    a tym obrazkom mozes mi povedat, ze co si mi chcel ?
    Vies pozeram ,ale nechapem :)
    publikované: 01.04.2008 13:41:41 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  27. Sygon
    Keď nechápeš, nie je o čom :)

    ale všimni prosím Ťa, ako je tam taká veľká horizontálna biela časť a pod ňou sú prekrývajúce odkazy. Takto vyzerá naozaj rozpadávajúci sa web.

    Ad Office: Dám ľavé vajko na to, že Office na to vplyv nemá a tým pádom je to zavádzajúca reklama, na čo, a tým som si skoro istý, sa vzťahujú aj nejaké zákony :)
    publikované: 01.04.2008 13:52:59 | autor: Ross Crock (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Roos
    jaaj rosiku, ja som indexovala onehda web horizo-vertikalne tak asi ma ani taka stranka veru neohuri ani neohrozi :)) Som videla tolko skvostov, ze ta co si poslal , by bola kralovnou medzi nimi.
    Ja som naucena vypinat styl abo vydolovat co hladam v zdrojakoch, ked to predsa len niekto velmi nezvladol nakodit :).
    Add ofice : dám dva vaja na to, že si ja ani ty nedáme tu námahu rozchodiť vistu :) Ja som svoj napad napisala aky vztah by teoretise mohli mat ale neni som odbornik.
    Taktiez viem, co by niekto robil, keby tu stranku videl a nemal sajn o webovom pozadi, povedal by si :"Co to je , ale sak to funguje ".
    Moja mamik, segris aj drtiva vacsina ludi by tak fungovala.
    Mno ako kusa znala som sa pobavila a jedem dal . Teta ma vcelku dobre matrose, jak som si ju dolovala na nete . Takze stale budem opakovat ze clanok je napisane nevhodne a utok bol nepremysleny a neslusny .
    publikované: 01.04.2008 14:37:21 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  29. Proč?
    A proč by šel člověk, který umí dělat stránky do školství? Pokud se bude živit tvorbou www stránek, vydělá si nejméně dvakrát víc než učite na ZŠ nebo SŠ. Tak proč by šel do školství?
    publikované: 31.08.2008 14:34:40 | autor: Miloslav (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Hele, Miloslave, neautorizovaný,
    Ty si tu riešiš svoje emocionálne výkyvy, no vzpomeň, že Miloslav múže bejt i někdo jinej, a protože Sygonku i vážim, i když mi nerozumí ani větu jednoduchou, tak se napříště stihni přihlásit. Ahoj.
    publikované: 31.08.2008 14:46:49 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  31. Proč?
    A proč by šel člověk, který umí dělat stránky do školství? Pokud se bude živit tvorbou www stránek, vydělá si nejméně dvakrát víc než učite na ZŠ nebo SŠ. Tak proč by šel do školství?
    publikované: 31.08.2008 16:09:20 | autor: Miloslav (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Pretože ho to baví, Miloslave, stále neautorizovaný:-(((((
    Ja, ač Miloslav, pokrstil ma bratr farár, nemám Tě rád.
    publikované: 31.08.2008 16:57:57 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  33. Pretože ho to baví, Miloslave, stále neautorizovaný:-(((((
    Ja, ač Miloslav, pokrstil ma bratr farár, nemám Tě rád.
    publikované: 31.08.2008 16:57:57 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  34. Jak se autorizuje?
    A jak se tu autorizuje? Nikde jsem to nenašel.
    A proč je tu můj komentář 2x s rozdílem cca 90 minut, když jsem ho sem poslal jenom jednou?
    Tak to je fajn, když to dostatek lidí u Vás baví, tak máte dostatek kvalifikovaných učitelů informatiky. Bohužel u nás to tak není a mnohdy se učitelé informatiky chodí radit za svými žáky, kteří se tvořit www naučili a umí toho víc, než oni.
    publikované: 31.08.2008 18:07:10 | autor: Miloslav (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. A vo tom to je, Miloslave,
    že nejdřív budeš jako za blogera. To znamená, že si u nás, na pravdivém blogu, kde všichni kecaj, uděláš podle návodu svúj stánek. A potom, Miloslave, až se přihlásíš jako já, blbej příklad, ale nevadí, tak potom, potom budeš autorizovanej Miloslav. Jenže já jsem to trošku přepísknul a zhodou okolností jsem za Patrika, byl jsem taky Milo, Mito, Miloslav, no stále jsem Miloslav Novotný z Trenčína. A vúbec se za to nestydím. A Miloslavové jsou dobří lidé, tak vítej. Už jsem Ti odpustil. Si tu novej, já taky:-)))
    publikované: 31.08.2008 21:13:42 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  36. Miloslav
    Ja viem, že sa to veľmi v modernej spoločnosti už nenosí, šak šetko je o prachoch , ale "Tak proč by šel do školství? " - pretože ho baviť učiť to tých, ktorí na tom môžu zarobiť v celku možno i 20 krát viac ako by on zarobil , keby miesto učenia robil www.

    Mito, zdravím :)
    publikované: 01.09.2008 12:18:23 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  37. SyGon očúvaj,
    a Ty si mi terazky dobre porobela, to Ti scem akurátne povedati, že si mi nerozumela ani slovo, že vraj:-)))) Tak teda. Teraz už vím, že múdra si a uzrozumněná :-)))
    publikované: 01.09.2008 18:04:53 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  38. Mitko
    Často nerozumiem, ale pozdravit sa mi zaziadalo :)
    publikované: 01.09.2008 19:05:05 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  39. ehm...
    hádam neočakávate, že si každý kvôli pridávaniu komentárov založí blog na blog.sk.
    To či niekto píše neautorizovaný mi je celkom jedno, viac mi vadia diskusie o ničom, ktoré nesúvisia s článkom - preto vás poprosím, nabudúce si to vybavte súkromne medzi sebou (to platí pre Mita a Miloslava). Ďakujem.
    publikované: 01.09.2008 23:28:19 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Tak Miloslave,
    vybavíme to s tým nejajakým emíčkom velice jednoduše. Ja som Miloslav Novotný z Trenčína, a Ty si kto?
    publikované: 01.09.2008 23:57:25 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  41. Reakcia dotknutej firmy
    Shaggy, ospravedlnujem sa ze som vas blog neobjavil skor. Chcem len podotknut dva fakty.

    K prvemu bodu sa vyjadrovat nebudem.

    K druhemu bodu: My sme nikdy ziadnu stranku pre nejaku ucitelku nerobili, tu stranku robil nejaky kamos, ktory ma poziadal ci mu nekupim domenu a nedarujem hosting. Kupil som mu domenu, daroval som mu hosting (tu stranku pani ucitelky som nikdy nevidel, tak neviem ako vyzerala, ak tam bola linka na moju firmu, tak pravdepodobne ako "hosting sponzoruje" alebo daco take).

    publikované: 14.02.2009 09:21:19 | autor: Tomas Abaffy (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Tak hekere, Ty nejsi Miloslav Novotný z Trenčína.
    Jsi hajzl, a taky skončíš jako hajzl. Prive%d si aspoň dva kamarády, Ty spratku drzej, až to je trošku ekšnový!
    Zasrane jeden debilní!
    publikované: 21.03.2010 22:43:19 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014