shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Skutočná pravda nielen o isláme

Vitajte na palube nášho lietadla. Dúfame, že náš let prebehne v poriadku a nenarazíme do nejakého pohoria, keďže poletíme v nižšej letovej výške, pretože sa hlavný pilot bojí zrážky so Santa Clausom...
Ako by sa s nimi vrece roztrhlo... dnes mi poslali dvaja ľudia odkaz na ten "skvelý" film, ktorý podáva pravdu o Isláme. Neviem či im pripadám ako ten najväčší odporca islámu, alebo mi chceli len rozšíriť obzory, ale nejak extra ma to nenadchlo.
Páčilo sa mi ako môj kamarát poznamenal niečo v tom zmysle, že po zhliadnutí toho filmu by na nich najradšej vyskúšal "atomovku". Tak som sa ho opýtal, či mu to nič nepripomína. Povedal, že nie. Môj kamarát je žid, zaujímavé, že tak rýchlo zabudol na genocídu jedného národa-rasy-skupiny ľudí.

Nehovorím, že sa v arabských krajinách nenachádzajú teroristi. Samozrejme, že sa nachádzajú. Tak ako sa nachádzajú napríklad v Írsku. Tam sa im hovorí IRA. Neviem o tom, že by boli moslimovia...

Náboženstvo nie je nebezpečné. Prehnaný náboženský fanatizmus je nebezpečný. Akýkoľvek. Je mi jedno, či ten fanatik, ktorý ma zabije bude moslim, žid, alebo kresťan. Nikto, kto povyšuje vieru v imaginárnu bytosť nad určitú (rozumnú) hranicu, nie je normálny. Ako by ste sa na mňa pozerali, keby som bol policajt a povedal vám, že 24. decembra nemôžem slúžiť, lebo čakám na Santa Clausa? Alebo je smerodajný vek "legendy" o neexistujúcej bytosti? Ak veríme niečomu, čo je staré niekoľko sto rokov, je to v poriadku, ak verím v "modernú" imaginárnu bytosť, tak som cvok... zaujímavé delenie.

Páčil sa mi komentár k spomínanému videu:
"Skvělé, silně to kontrastuje s odkazy (viz níže) totiž, že skutečný Bůh miluje humor, kdežto jeho protivník (Alláh) nesnese ani pravdu obsaženou ve své vlastní knize."
Úprimne som sa zasmial.
Ak by totižto skutočný boh (v tomto prípade autor myslel kresťanského Boha) miloval humor, nebolo by toľko negatívnych komentárov na miestami humorné články stopárky (a dokonca aj na seriózne články ako napr. ako asi vyzeral Ježiš). Nie, podľa môjho názoru je každé náboženstvo zlé voči "inému, odlišnému". Každé náboženstvo si chráni svoje územie, svoj piesoček.

Stále si myslíte, že islam je zlý?
Tak si odpovedzte na niekoľko nasledujúcich otázok:
- k akému náboženstvu sa hlási najväčšie percento vrahov na Slovensku?
- aké je hlavné náboženstvo v Saudskej Arábií, ktorá je jedným z najdôležitejších spojencov USA?

Ak by sme už hodili tú atomovku na tých zlých islamistov, čo by sa stalo s tými "dobrými" kresťanmi, ktorí sa úplnou náhodou vyskytujú v tej istej krajine? Alebo tu nejde ani tak o náboženstvo, ako skôr o strach z neznámeho?
Najbližšie, keď budete uvažovať o tom, kto je terorista a kto nie, uvedomte si, kto bol dlhé roky "spojencom starého dobrého" Usamu.
Pravdepodobnosť, že bude národ/náboženstvo označené za teroristické sa zvyšuje s tým, ako sa znižuje množstvo ropy expedovanej do "civilizovaného sveta".

váš shaggy

P.S. ak dokument o isláme natočí kresťan, nepovažujem ho za príliš objektívny. Netuším, či je jeho autor veriaci, alebo chodí do kostola. Ale keď môžeme my považovať všetkých teroristov za moslimov, ja môžem považovať všetkých Európanov za kresťanov. Je to rovnaké zovšeobecňovanie... a je to aj dôvod vzniku tohto dokumentu - neznášanlivosť medzi náboženstvami.

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. nevidela som, ale
    suhlasim s tym, co si napisal, nie je to po prvy raz:)
    Mas pravdu, skoda, ze sa takto nepozera viac ludi...zovseobecnovanie je priserna vec, tiez buchanie sa do prs, ze len "moja" viera je ta spravna a v jej mene mozem vsetko...ved bojujem za nu, za jej pravdu...
    publikované: 31.03.2008 18:24:04 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. absolútne súhlasim
    Pre západnú civilizáciu nie je hrozbou islám. Ale ľudia, ktorí sú sfanatizovaní a to je už jedno čím. Hrozbou sú rozmáhajúce sa sekty, kresťanské puritánstvo, židovská ultraortodoxia, muslimský fundamentalizmus... Fanatizmus vo všetkých jeho podobách. Lebo nie Boh či Alláh namieri zbraň voči druhému a alebo nastraží vybúšniny. Nie.
    To ČLOVEK.
    Sami sme si hrozbou.
    publikované: 31.03.2008 18:41:05 | autor: kalipso (e-mail, web, autorizovaný)
  3. som unavený a duní mi v spánkoch tak budem stručný
    súhlasím s článkom .. ale môj naj kamoš by ich aj tak postrielal lebo čítal korán a bla bla bla ... toť jedno ja som za toleranciu .. brú noc prajem howg
    publikované: 31.03.2008 21:51:12 | autor: piho (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Čo sa týka teroristov,
    tak tí boli, sú a budú, pokiaľ bude dostatočné množstvo slabomyselných a chorých ľudí bez domova, rodiny a budúcnosti. Teroristi si do svojich skupín berú práve takýchto jedincov, ktorým je jedno, či s nimi vybuchne jeden, dvaja, 100 ľudí. Stačí ich dostatočne sfanatizovať skupinou ľudí, ktorí zo seba robia ich najlepších kamarátov. Aj predstavitelia kresťanstva sa u nás rozkrikujú a chcú vládnuť. Tí z východu nekričia, oni konajú. Len aby to od nich neodkukali aj tí naši kresťanskí papaláši a nezačali konať aj oni...
    publikované: 01.04.2008 08:54:00 | autor: Andrea (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Je to pasé...
    publikované: 09.04.2008 20:04:59 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. errw
    er
    publikované: 21.05.2008 14:37:03 | autor: ,,s (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. JJ
    No musim povedat ze clanok ma zaujal suhlasom Nabozenstvo nieje nebezpecne a vytrety ludia su nebezpecny ... Neviem ako to je s moslimami ale Usama po zhodeny dvojicok na videu prehlasil ze on s tym nema nic spolocne ani jeho organizacia a ako moslim nemmoze KLAMAt a za nejake dva dni si sral do ust a priznal sa k tomu... okrem toho videl som na nete nespocetne clankov a videi a foto aky su tam ludia (sory ze sa tak vyjadrujem ) JEBNUTY ako tak ukamenuju zenu ked sa bozkavala s chlapom...ako tam zabijaju a tak... podla mna by mali okolo nich postavit Obravsku hrubu stenu a necha sa tam pozabijaju sami...
    publikované: 09.06.2008 20:38:46 | autor: Don Jebot (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. a tak isto
    ťa "ukameňujú" na slovenskej dedine, ak urobíš niečo, čo sa nepáči miestnemu farárovi, alebo "rade starších". Takisto kresťania by nemali klamať, vraždiť, kradnúť... a robia to. Nie je nebezpečné náboženstvo, sú nebezpeční ľudia, ktorí sa k nemu hlásia a neriadia sa tým čo kážu.
    publikované: 09.06.2008 20:50:45 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014