shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Skutoční kamaráti nerastú na stromoch...

...maximálne tam žijú.
Dúfam, že Rossovi nevadí, že som parafrázoval jeho výrok o Wienerovi žijúcom na strome :)
Hej, Wiener tam možno žije, ale kamaráti tam naozaj nerastú. A tí praví už tobôž nie. Viem, že väčšina z vás si svojich kamarátov váži. Určite ste veľmi radi, že ich máte. Ja som tiež veľmi rád, že ich mám. Veľmi.
Môžeme ich rozdeliť do niekoľkých skupín. Sú kamaráti, proste obyčajní, bežní kamaráti. To že sú bežní, však neznamená, že sú menejcenní. Lenže, s nimi netrávite toľko času, alebo nemáte tak veľa spoločných záujmov, aby boli niečo viac.
Potom sú veľmi dobrí kamaráti. Tých je pomenej. Máte veľa spoločného, ale predsa len to nie je také kamarátstvo, aby o vás vedeli všetko.
Posledná skupina (o tej budem aj písať) sú tí najlepší kamaráti. Proste tí naj. Ste ochotní za nich dať ruku do ohňa, stojíte za nimi, nech sa deje čo sa deje. A čo je najdôležitejšie - mali by ste im dôverovať.

Neviem, ako je to u ostatných, ale ja mám takých "najlepších kamarátov" dvoch. Muža a ženu - mám to pekne podelené.
Ako viem, že sú najlepší? Pretože nemám pred nimi tajnosti, stojím za nimi v každej situácii a hlavne - bezmedzne im dôverujem. Možno si myslíte, že som idiot a že to môžu zneužiť, ale ja sa toho nebojím. Poznám ich veľmi dobre a viem, že to sú jediní ľudia, na ktorých sa môžem obrátiť s osobnými problémami a nezneužijú to. A ako to viem?
Toho "muža" poznám už skoro 10 rokov. Zo začiatku sme boli najväčší nepriatelia na škole, ale potom sa to zmenilo. Pred pár rokmi sa skoro zabil - a práve vtedy som si uvedomil, že to je naozaj kamarát a že mi na ňom záleží. Myslím, že nemusím vysvetľovať, aké je to pre chlapa povedať, že mu na druhom chlapovi záleží - také veci proste nehovoríme (takže si vážte, že som to aspoň napísal). Videl som ho v zúfalých situáciách a možno práve to nás ešte viac zblížilo.
Druhý najlepší kamarát - "žena". Ju poznám "iba" 3 a pol roka. Iba som dal do úvodzoviek práve preto, že som ju za ten čas spoznal veľmi dobre. Nejde o to, či viem každý detail z jej života. To nie je podstatné. Ja som ju spoznal ako osobu a verte mi - ak by bolo takých ľudí na svete viac, bol by to raj na Zemi. Ja som dosť "otravný" človek, vždy musí byť po mojom a napriek tomu je ochotná byť naďalej mojou kamarátkou a prinášať mi radosť (takú, akú len kamaráti môžu prinášať). Aj keď urobí občas niečo, čím ma strašne trápi, tak neľutujem deň kedy som ju spoznal.

A možno mi neuveríte, ale keď som naozaj na dne, keď mi je najhoršie, tak sa vždy jeden z týchto ľudí ozve a dokáže mi tým zlepšiť deň (hlavne ten "muž", keďže je teraz dlhšie mimo Slovenska a tak často nie sme v kontakte). Je to taký malý zázrak, taký zásah "zhora".

Preto by som chcel tento článok venovať všetkým kamarátom, nielen mojim, ale proste každému kto je niekoho kamarát. Bez vás by bol svet nudnejší a oveľa horší. Ďakujem za všetkých, že ste :)

A aby som nezabudol ani na tých mojim kamarátov - ďakujem Ivan, ďakujem Barbora za to že ste. Nemeňte sa, zostaňte takí akí ste a hlavne - vydržte to so mnou :)

váš shaggy

P.S. nezabudol som ani na ostatných kamarátov, ktorí ma "držia nad vodou". Lenže keby som ich chcel vymenovať, určite by som na niekoho zabudol. Tak spomeniem len tých, ktorých som už spomínal (priamo či nepriamo v článkoch). Ďakujem aj tebe Mylan, Joffre Wiener... a aj Peťa za to že vás môžem nazývať kamarátmi. Veľa to pre mňa znamená.

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. *
    hmmm...priateľstvo je poklad...ako dobre, že nám to niekto v dnešnej fast-foodovo-kariérovo-zradnej dobe pripomenul :) vďaka...myslím, že teraz zavolám niektorým ľuďom, ktorým som už dávno nepovedala, akí sú pre mňa dôležití...
    publikované: 24.01.2007 23:45:09 | autor: lu (e-mail, web, autorizovaný)
  2. shaggy, veľmi dobre si to napísal
    a ja ďakujem že ich mám
    ( hlavne ty * teba mám najradšej )
    publikované: 25.01.2007 08:09:27 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. hm
    mam tiez velmi rada svojich kamaratov.
    ale uz ich nedelim, na najlepsich a tych ostatnych. Zopar kamaratok, čo si hovorili najlepšie, na mna akosi pozabudli. takže už mám len kamarátov a kamarátky.
    publikované: 25.01.2007 09:14:25 | autor: Viera (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. :) nuž
    ja si tiež vážim svojich priateľov, sú traja, dvaja muži a jedna žena, ktorá je dnes mimo SR....ale mám aj veľa milých kamarátov, nepoznajú ma, ale som s nimi rad a oni snáď tiež ;) ahoj kamoši!
    publikované: 25.01.2007 10:47:38 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Myslím, že...
    vám som to ani nemusel písať, vy to o kamarátoch dávno viete. Verím, že ani v dnešnej "fast-foodovo-kariérovo-zradnej" dobe ste na to nikdy nezabudli :)
    Pripomenúť by som to mal skôr ostatným, aby si uvedomili čo je pre nich prednejšie...
    publikované: 25.01.2007 11:18:18 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  6. urobil si, čo si mohol :)
    ostatné je na nich...
    publikované: 25.01.2007 11:34:54 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Ostatné je na nás,na nich,na mne...:)
    publikované: 25.01.2007 12:33:21 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. :))
    priatelia su fajn
    publikované: 25.01.2007 14:57:51 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Dať môj výrok za titulku?
    Visíš mi 25.000,- za autorské práva brachu.
    publikované: 26.01.2007 16:39:40 | autor: Ross Crock (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014