shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Socializmus, Komunizmus, SMER

Ďakujem, neprosím!
Už je to tu zas. Človek si viac ako 15 rokov po páde socializmu na Slovensku myslel, že najhoršie, čo ho môže stretnúť je otravná cirkev (noo... cirkev, skôr sekta/sekty, ale to je téma na inú debatu), ale ako sledujem "nášho" červeného Róbertka, tak zisťujem, že tentokrát na Slovensko nepríde komunizmus zo západu (tak ako  v 48-om).

V městě je řád a pro každého práce, buď ještě rád, když hudba voněmí...
může tě hřát, že nejsi na voprátce... nebo že neležíš pár inchů pod zemí.

Presne tak to bolo, tak to bude. Ja si neskutočne vážim demokratické voľby, nikomu neberiem jeho právo voliť, voliť slobodne. Ale nechápem jednu vec. Ako môžu ľudia po 40-tich rokoch demagógie zvoliť ďalšieho demagóga. Už som párkrát povedal, že pánovi Ficovi neverím ani vzduch, ktorý mu vychádza z úst. Nie som debil, viem si spočítať päť a päť. Na mňa rozprávky neplatia, viem že z hovna sa bič upliesť nedá. A potom mi vysvetlite ako pán Fico chce dosiahnuť všetko čo sľubuje?  Vadili vám dvacaťkorunáčky za lekára? Mne nie, ale je to nepodstatné. Budeme mať sociálne spravodlivý štát, ktorý nám na odvodoch zoberie viac ako 100 korún mesačne, ale ušetríme 20 Sk :-)

Si vzdelaný a šikovný? Budeš za to platiť.
Ak si dobrý v nejakej oblasti, tak nám pekne budeš odvádzať dane, odvody, budeš živiť naše tlsté socialistické zadky. Si riaditeľ banky? Nevadí, ako si môžeš dovoliť zarábať viac ako Fero pri lopate? Že si celý deň v práci, takmer sa nevidíš s rodinou, v 50-ke zomrieš kvôli každodennému stres a máš neskutočnú zodpovednosť? Ja, Róbert Fico to viem, ale keby som to pripustil tak ľudkovia z Hornej-Dolnej by ma nevolili.
A ako keby to nestačilo, tak za "milionárov" označím aj ľudí s mesačným platom 30 tisíc a vyššie. Ešteže moja rodina nie je taká bohatá (vlastne neviem či to je na smiech, alebo na plač), ale dotkne sa to pár mojich príbuzných a viem veľmi dobre, že si nežijú ako milionári... vlastne patria k nižšej strednej vrstve, ale nie sú chudobní, takže je správne ich potrestať.

Šerif i soudce - gangsteři, voba řádně zvolený a lidi strachem nezdravý.
Sto cizejch zabíječů s pistolema skotačí a zákon džungle panuje...
Povrazník plete smyčky, hrobař kopat nestačí a truhlář rakve hobluje.

Za minulého režimu to začalo znárodňovaním a vyústilo to do okupácie cudzou armádou, po ktorej nasledovala iba normalizácia. Aj terajšia vláda sa chystá "znárodňovať". Začne to zdravotnými poisťovňami, bude pokračovať cez DSS a ktovie kde sa zastaví. Dúfam, že mi môj počítač nezoberú, ako by som ich potom mohol kritizovať?
A od znárodňovania je len krôčik k "prizvaniu" priateľských vojsk na pomoc pri stabilizovaní (ne)populárnej vlády. Tentokrát by nám pomocnú ruku mohla podať komunistická Čína (sranda, že ten komunizmus pripomína práve ten nenávidený kapitalizmus, ktorý iba každého zdiera), alebo kamarát Lukašenko.

I naše generace má svoje kajícníky
a fízly z honorace a skromné úředníky
a tvory bez svědomí a plazy bez páteře
a život v bezvědomí a lásku - k nedůvěře.

Som rád, že žijem v dnešnej dobe. Aj keď nie je najlepšia a najružovejšia, som rád. Nemusím byť bohatý, nemusím vlastniť veľký dom, niekoľko áut. Ale kým som slobodný, budem šťastný. A nie som ochotný vymeniť svoju slobodu za "zlatú klietku", v ktorej mi hubu zavrú jedlom a trochou vody.

A s hubou rozmlácenou dnes zůstali jsme němí,
ne, nejsme na kolenou - ryjeme držkou v zemi!

Dúfam, že to takto nedopadne...

váš "liberálny pravičiar" shaggy

P.S. pre všetkých "komunistických" mudrlantov, ktorí majú potrebu mi povedať, že som mladý a nič si poriadne nepamätám - som dosť starý na to, aby som si pamätal tú neslobodu a som dosť starý na to, aby som vám povedal "Pobozkajte mi moju kapitalistickú riť".

pozn.: texty písané kurzívou boli prevzaté s pesničiek Karla Kryla, presnejšie z pesničiek - Karavana mraků a Pasážová revolta.

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. takze
    kym ti niekto napise, ze si modry zmrd, ja ti pisem, ze sa mi to pacilo :-)
    publikované: 04.08.2007 20:31:31 | autor: sof (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ..pootleeesk...a s plným súúhlasom...
    kludne sa pod to podpíšem..ak je treba..)))))))))))))
    publikované: 04.08.2007 20:36:53 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. parafu sem hodím i ja
    tož,súhlasím
    publikované: 04.08.2007 20:40:05 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Ďakujem
    ...pochvala poteší :)
    A ináč, som modrý zmrd a nehanbím sa za to. Presnejšie som v posledných voľbách volil SDKÚ, ale bola to taká "z nouze cnost", pretože ja som skôr liberál a SDKÚ nie je môc liberálna (je to proste kresťanský konzervatizmus, ktorý mne osobne nevonia), ale stále lepšie ako klincom (alebo kosákom) do oka :)
    publikované: 04.08.2007 20:41:44 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  5. aby to tu nebolo take jednotvarne
    nesuhlaim a nemusm ta ani oznacit za modreho zmrda:)
    publikované: 04.08.2007 21:05:56 | autor: abstraktt (e-mail, web, autorizovaný)
  6. netreba sa hanbit
    ja sa zase nehanbim za to, ze som militatna svina
    publikované: 04.08.2007 21:09:55 | autor: sof (e-mail, web, autorizovaný)
  7. shaggy
    trochu to prehanas, ale chapem, ja si tiez do cervenych s radostou kopnem
    publikované: 04.08.2007 21:11:31 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  8. tiez
    nesuhlasim
    publikované: 04.08.2007 21:29:35 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. nesuhlasim s clankom
    na dlhu debatu
    publikované: 04.08.2007 23:30:51 | autor: svetluska (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Je to na dlhú debatu, ale...
    nechcete mi povedať, že tí čo so mnou nesúhlasia si myslia, že im niekto niečo dá zadarmo. Kým liberálna, trhovo-orientovaná vláda má šancu na pomerne rýchly rozvoj krajiny (viď Írsko), tak vlády, ktoré presadzovali sociálnu rovnosť až také úspešné neboli (Slovensko do r. 89, celý východný blog). Áno, sú výnimky - severské krajiny, ale to by sme museli mať aj mentalitu ako severania. A po 40tich rokoch, kedy bolo všetko naše a pritom nikomu nič nepatrilo, zo Slovákov sa stal jeden závistlivý, nedružný národ.
    publikované: 04.08.2007 23:51:48 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  11. ako sa tak bavim s "modrymi", vsimol som si,ze
    z Fera pri lopate sa stala kulttova postava :))
    publikované: 05.08.2007 17:28:19 | autor: abstraktt (e-mail, web, autorizovaný)
  12. niektoré myšlienky sú nadčasové,
    a nesú sa s nami odjakživa...asi je to v ľuďoch, alebo v recepte (akoby popísmenku povedal), len nie je človek ako človek a na každého neplatí rovnaký recept...
    publikované: 07.08.2007 19:44:13 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014