shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Socky

Sockami nazývame ľudí zo strednej vrstvy obyvateľstva, ktorí sú dostatočne finančne zabezpečení na to, aby si okrem základných potrieb mohli dovoliť aj luxusnejšie, ich život napĺňajúce tovary a služby. Socky však šetria všade kde sa dá a v niektorých prípadoch zachádzajú do extrémov (jednoducho povedané - kradnú).
Zaujal ma článok internetovej socky. Chudáčik, ktorý je natoľko úbohý aby vyhodil pár korún naviac, sa sťažoval, že pri nákupe pamäťovej karty bude musieť prispieť do "autorskej organizácie".
Keby išlo o pubertálneho výrastka, ktorý je posadnutý warezom a vykrikuje, že za nič nebude platiť - pochopil by som to. V tomto prípade je to však horšie. Ide o postaršieho pána, ktorý by mal mať rozum. Povyšuje sa nad všetkých, čo nelegálne sťahujú softvér a hry a pritom považuje sťahovanie hudby za normálne.

To je hlavný problém sociek, nevidia si na špičku nosa.
Ach kedy títo honimírovia pochopia, že pri hudbe aj počítačovej hre ide o rovnaký výsledok duševnej, tvorivej činnosti. Mali by sme založiť nadáciu pre postaršie socky, ktoré si nemôžu dovoliť priplatiť pár korún. V rámci zlepšovania medzinárodných vzťahov by bol pán Hulán prvý, ktorému by sa poslala takáto anti-socko výpomoc. Aj keď... neviem či by prijal dar, na ktorý sa mu poskladali aj študenti (som síce študent, ale nemám sa až tak zle, môžem si dovoliť zaplatiť aj takéto smiešne poplatky). Dúfam, že by JehoEgo neutrpelo...

váš shaggy

osobne-neosobné | stály odkaz

Komentáre

  1. shaggy
    súhlasím s tým , že by sme mali platiť za všetko čo nevytvoríme sami . za každým dielom je niekoho práca . tak ako my čakáme na zaplatenie našej práce , tak aj oni čakajú na zaplatenie svojej . to že ju majú niekde inde publikovanú ako my našu neznamená , že namajú právo na jej zaplatenie . podporujem autorské organizácie , ktoré chránia autorské práva . kedysi to bola hlavne hudba , literatúra , chránili sa patenty a vynálezy . dnes je toho oveľa viac .
    publikované: 10.04.2008 09:11:57 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Shaggy, shaggy,
    to hadam nemyslis vazne ze tej vypalnickej bande mam platit za kartu do fotaku kde TVORIM JA. Da mi ta mafia nieco naspat???
    Okrem toho je to samovyzivovacia organizacia ktora zije z toho co INI tvoria. A nadovazok vyhodi zo svojho zoznamku kto sa jej znepaci. A tak autor NEDOSTANE NIC, aj ked tvori hociako kvalitne diela, prehravane aj 100x za den v jednom radiu...

    Takze si oprav ten nazor. Z tych penazi ziju ti socialisticky vypalnici a len mala cast sa dostane umelcom a aj to len tym umelcom, ktorych si ta mafia vyberie.
    publikované: 10.04.2008 11:40:07 | autor: Hiro (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. shaggy, shaggy
    Povedz, tebe sa taká horentná suma 192 korún českých, to jest 200 korún bez ôsmich pre lepšiu predstavu zdá v poriadku?

    Veď to je možno aj 150 rožkov. Súdiac podľa blogu by z toho ten pán žil aspoň tri mesiace.

    Tak si to uvedom :)
    publikované: 14.04.2008 07:23:51 | autor: thedesigner (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Najväčší vtip je v tom...
    že ten pán svojho času znásilňoval svojich čitateľov - ak si mal blokovanú reklamu, nezobrazil sa ti obsah. Bral to ako určitý druh platby za jeho články. Je to podobný spôsob aký praktikuje OSA, ale bohužiaľ Radek si nevidí ďalej ako na ten svoj mierne tučný nos, takže mu nedochádzajú súvislosti...
    publikované: 14.04.2008 12:39:19 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Tučný nos?
    Musím povedať, že nos toho "pána" som neštudoval, ale ak je z polovice tak tučný ako jeho ego... nuž...

    No nič no, idem si po svojej robote :)
    publikované: 14.04.2008 13:02:42 | autor: thedesigner (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014