shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Som panic a sex je zlý!

Sex by mal byť svadobný dar...
...takže dúfam dievčatá, ženy, že ak raz budem mať svadbu, tak prídete a dáte mi toľko darov, že týždeň nebudem vedieť chodiť :D

Videli ste film Cruel intentions (Veľmi nebezpečné známosti)? Dnes mi ho pripomenul tento článok - Som ešte panna - nie je to rozhovor s nikým iným, ako so samotnou autorkou veľmi inteligentných billboardov.
Keby som ju stretol, tak jej poviem, že je prasa. Je primitívna. Je panna? Super, ale nie preto, že by odmietala sex, ale tak odpornú ženskú nikto nechce. Ja som možno vulgárny a hovorím čo si myslím. Ale tie je billboardy sú nechutné a človek čo to urobil je pre mňa úbožiak. Do takej ženy by som ho ani nestrčil, bolo by mi zle. A hlavne, nie som až taký zúfalec...

OK, teraz prechádzam ku konštruktívnej kritike.

Ako môže "žena" (tie úvodzovky sú tam schválne), ktorá vie ...... (doplňte vhodné vulgárne slovo) o sexe a o veciach s tým súvisiacich poúčať tisíce ľudí? Nemala by toľko čumieť do telky, vymýva to mozog.
Aj ja sa môžem diviť, prečo sa mladým vojakom nechce ísť do vojny. Však tam zastrelia pár nepriateľov a bude dobre. Má to iba jednu malú chybičku - nikdy som nebojoval vo vojne, takže neviem čo ten človek prežíva. A tým pádom nie som oprávnený o tom hovoriť. Ale niektorí ľudia si asi myslia, že zjedli všetku múdrosť sveta, však slečna? ;-)

Jednu vec jej nemôžem uprieť. Má "inteligentné" argumenty, toľko nemá ani samotný Róbert Fico:
otázka: Čiže ste aj proti antikoncepcii?
odpoveď: Antikoncepcia zabíja počaté dieťa, a preto ju odmietam.

otázka: A čo kondóm?
odpoveď: Nie som ani za používanie kondómu.

Ešteže nám dala fundovanú odpoveď na to, prečo nepoužíva kondóm. Ja len dúfam, že sa nezačne pchať do politiky, lebo keď zistia koľko ľudí som utopil minule vo vani, tak pôjdem do basy na doživotie...
A to som si myslel, že je demagóg a nemá podložené argumenty. Takže, ak sa vás niekto opýta prečo nepoužívať kondóm, čo odpoviete? Predsa - ona je proti používaniu kondómu. A ona to musí vedieť, urobila billboardy, to dokáže málokto.

A ešte sa mi páčila jedna veta čo povedala:
"Ak sa však jedného dňa jej dve deti dozvedia, že to tretie dieťa si dala matka zobrať, ako sa budú na ňu pozerať?"
No ako asi? Ak budú takí fanatici ako ty, tak sa budú pozerať ako domorodci na mimozemšťana. Ak budú normálni, tak sa na ňu budú pozerať tak, že sú radi, že majú svoju mamu živú a zdravú.

Ale aby nepovedala, že sme na ňu zlí, tak sa tam opýtala jednu vec, na ktorú jej neodpovedali:
"Môžem havarovať a zostanem poškodená. Znamená to, že ma moja rodina môže zbaviť života?!"
Hmm, zaujímavé, že niekedy to chcete nechať na božiu vôľu a neťahať do toho medicínu a keď sa vám to hodí, tak už sa spoliehate na to, že vás medicína bude držať pri živote a blízki vás neodpoja od prístrojov.

váš "{doplňte si čo chcete}" shaggy

P.S. neviem či je tá slečna taká známa, ale mám pocit, že ju poznajú všetci moji známi. Lebo každý s kým si píšem sa o nej vyjadril v zmysle: "P*ča, však ona je totálne je*nutá". To nemôže byť náhoda.

P.S. č.2 - ak máte pocit, že som trošku na tú .... nahnevaný, tak máte pravdu, nemusíte mi to písať v komentároch.

osobne-neosobné | stály odkaz

Komentáre

  1. hm..
    nevedela som, kto tie billboardy robil.. a nechce sa mi verit, ze to bola zena... ked som si pozornejsie prezrela tie obrazky a videla tam tie detske rucky a podobne... necitila som ani tak nechut, ani tak odpor... skor lutost voci tym detom, ved predsa len.. z niekoho byt museli...
    myslim, ze zenske maju pravo sa rozhodnut o tom ci si dieta nechaju, alebo nie.. ved ani sama si niesom ista, ako by som sa v takejto (v mojej situacii urcite necakanej) situacii zachovala...

    a viacej sa mi lubia billboardy so slnecnicami :-P alebo chlapmi :D O:-) ehm..
    publikované: 10.09.2007 15:58:13 | autor: akynka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. mne je tiez zle
    Je mi zle z tej zenskej. Som za to, aby sa zeny mohli rozhodnut. V prvom rade, ziadna normalna zenska by nesla na potrat len tak, lebo sa jej zachcelo. Aj ja si myslim ze je to vrazda... ale ked si predstavim, ze ma trebars dakto znasilni a mam si nechat jeho dieta? Fuj. Alebo iny pripad, ze viem uz po niekolkych tyzdnoch, ze dieta bude nejak postihnute. Mam sa onho cely zivot starat a prist o vsetko (lebo pracovat popri tom nebudem moct)? A navyse to dieta sa bude cely zivot trapit a o plnohodnotnom zivote nemoze byt ani reci. Radsej nech zomrie hned ako by sa malo cely celucicky zivot trapit (hlavne po smrti rodicov, ked ostane v nejakom ustave).
    Stale si myslim, ze normalna zena na potrat bez vazneho dovodu nepojde. A tie nenormalne nanho pojdu k nejakemu "akoze doktorovi", ktory im to spravi na cierno. Aky to ma zmysel?
    Viac treba investovat do prevencie, vysvetlit tym detom (ktore so sexom zacinaju pomaly v 12 rokoch), ze sa maju bud chranit, alebo nesexovat a nie potom riesit problem s potratom.
    Lenze cirkev je divna, potrat nie, ochrana nie...Ha, hlavne ze vsetci veriaci si davaju sex az po svadbe:) Moj priatel je veriaci a spavame spolu, nezakazuje mi antikoncepciu. Preco? Nie preto ze nie je spravny veriaci, ale preto ze je rozumny veriaci. Poznam cloveka, ktory zacal so sexom az po svadbe...ale kolko je takych ako on? traja? styria?
    Takze nezakazovat, ale robit osvetu by ste mali, slecna!!!!!
    publikované: 10.09.2007 16:36:22 | autor: kurtica (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. boze shaggy,
    ty mi kazdym clankom dodas tolko optimizmu do dna :)

    slecna ....ova patri do skupiny fanatikov, ktori tvrdia, ze to, co robia, je dobre a vsetci, co s nimi nesuhlasia, su zli. Ale toto nie su moje slova, ale jej slova, ktorymi odpovedala na FAQ na svojej stranke...

    kazdopadne diky shaggy za vylepsenie nalady :)
    publikované: 10.09.2007 16:49:25 | autor: certica (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. A aká je tá jej stránka?
    Skúšal som www.pica.sk, ale to nebude asi ono... alebo myslíš pravonazivot.sk? Lebo ak hej, tak tam som si ešte Často kladené otázky nečítal. Nie preto, že by som bol povrchný a nevypočul si názor druhej strany, ale nezvyknem čítať úchylné stránky. A táto ich stránka je dosť úchylná, pripomína mi to rotten.com
    publikované: 10.09.2007 17:11:15 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  5. máš jednu pravdu
    slečna točí o niečom, čo nevie ako chutí...ako bolí, ako sa vyvíja ako ťažko sa rozhoduje. A hlavne ako sa v dnešnej dobe niekomu ťažko vychováva. Slečna panna. Ale je slávna a o to jej asi išlo.
    publikované: 10.09.2007 17:19:01 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  6. s jedným nesúhlasím...
    ona tie bilboardy nerobila..

    ak pozeráte dokumentárne filmy z koncentračnych táborov,alebo z vojny..je vam špatne z ich režiserov?..alebo z tých ludí,ktorí spôsobovali utrpenie inym?..

    divny postoj..viniť fotografa za to,že odfotil nechutnosť..
    ale..nechajte si ho..
    publikované: 10.09.2007 18:09:47 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. missellie:
    hej, ale nevidel som este billboard kde je detail na odfotenu mrtvolu obete holokaustu.

    inak to su vazne chori ludia, na tej stranke maju este nejake fotky, tam pichaju do toho ceruzkou, ble, sa mi dviha zaludok.

    opustam tieto sfery...
    publikované: 10.09.2007 18:23:01 | autor: wiener (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. wiener..ale zo žien,ktoré toto chcú dovoliť sa ti žaludok nezdvíha...že?..
    publikované: 10.09.2007 18:33:06 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  9. shaggy, na verbálne sebauspokojovanie...
    si fakt macher, na teba nemá ani ross.
    publikované: 10.09.2007 18:51:34 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Nie, hfw
    ja nie som macher na verbálne sebauspokojovanie. Len viem pomenovať veci správnym názvom ;)
    Neviem prečo by som napríklad o nej nepovedal, že je prasa, keď to poviem aj o režisérovi, ktorý natočí podobne ladený film a sprístupní ho pre deti.
    A pre tých, čo nechápu - tie Billboardy vidia všetci, kamarát sa na jeden taký pozerá z okna. Tie dokumenty nezobrazujú toľko toho neukazujú čerstvé mŕtvoly a ak sa nájde nejaký, kde sa pár takýchto záberov vyskytne, tak to dajú vo večerných hodinách aj s patričným upozornením, že to je nevhodné pre detského a citlivého diváka.
    Asi je to nejaký druh úchylky, vyžívať sa v takýchto fotkách. Ja nemám rád fajčenie, to ale neznamená, že si budem pozerať fotky zničených pľúc, na to musí byť človek trošku "mimo", asi tak ako títo ľudia (lebo inak to neviem vysvetliť).
    publikované: 10.09.2007 18:58:48 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  11. shaggy..ale ked budeš donútený na tie fotky pozerať,možno aj fajčiť prestaneš..
    a toto maju za c
    publikované: 10.09.2007 19:01:30 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  12. sorry..synator mi to odoslal..)))
    len tam malo byť,že toto je cielom tých bilboardov..

    krute?..nie krutejšie,než samotný čin...
    publikované: 10.09.2007 19:02:54 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  13. shaggy, že vieš pomenovať veci správnym názvom?
    to ma neprekvapuje, veď ty nič než správne veci ani robiť nedokážeš.
    p. s.
    a čo to máš za kamarátov, čo sa na také billboardy pozerajú z okna, há???
    publikované: 10.09.2007 19:04:56 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. MissEllie
    To, či to je krutý čin nie je na nás. Nevieš ako sa cíti žena, ktorá sa rozhoduje ísť na potrat. To nechajme na posúdenie tej konkrétnej osoby v tej danej chvíli. A nie, že o tom bude hovoriť žena čo o tom vie konský ....
    Hfw, mám takých kamarátov, čo bývajú tak nešťastne, že oproti ich oknu je akurát taký billboard. Myslím, že pozeranie z okna nie je hriech, alebo aj to ti vadí?
    publikované: 10.09.2007 19:07:46 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  15. shaggy, hriech nie je práve slovo...
    ktorým by som sa často oháňal. ani tvoje písačky nepovažujem za hriešne.
    publikované: 10.09.2007 19:10:30 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Aha
    aj tak si neodpovedal. Si sa opýtal celkom blbosť ohľadom tých billboardov (také niečo sa pýtam, keď už neviem čo povedať, čo sa mi často nestáva) a reagoval si opäť scestne... hmm :-| však nemusíš písať, ak nevieš čo.
    publikované: 10.09.2007 19:12:28 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  17. shaggy, som ťa tuším precenil...
    si si istý, že som sa pýtal to, čo si si ty prečital a na čo si (ne)odpovedal??? nehanbi sa a skús čitať znova.
    publikované: 10.09.2007 19:19:20 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Nie, neprecenil
    precenil si skôr seba. Vieš, ja mám rád vecnú diskusiu. Ale ak sa ma začne niekto pýtať čo mám za kamarátov, že sa pozerajú na taký billboard. Jediné čo na to môžem povedať je - WTF? Čo tým sleduješ? Došli ti argumenty, tak sa pýtaš na absolútne nepodstatné veci?
    publikované: 10.09.2007 19:22:28 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  19. máš rád vecnú diskusiu???
    neprezradíš, odkedy?
    publikované: 10.09.2007 19:24:19 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Ak by..
    ..sa niekto bal naozaj o zeny a ich "nenarodene deti " nebude robit obrovsku billboardovu kampan na ktorej zarobia kopec penazi na to aby ich isli rozhadzat zas len s nekym a bohvie kolko sa zabije deti...aj podla mna je to nemoralna kampan se vsim vsudy a nejde o nic ine ako o reklamu pre dakoho(cirkev a spol. ) dakomu o peniaze (urcite na tom dobre zarobili) a dakomu o slavu...preboha preco sa musia pozerat nase deti na take daco? ako to pochopia? ako to budu brat a ky dopad to na nich bude mat! ---je to nemoralna kampan?! alebo je to reklama?!..
    publikované: 10.09.2007 19:25:32 | autor: mkj (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Hfw, ja som mal vecnú diskusiu rád stále...
    len teba nepovažujem za človek, čo má vecné argumenty. Možno sa ti to nezdá, ale vytrhávaš veci z kontextu a to je pravda.
    publikované: 10.09.2007 19:27:38 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  22. shaggy, tvoja predstava vecnej diskusie...
    je prinajmenšom neštandardná. čo je vecné na urážaní názorov iných ľudí? na ich znevažovaní? na vylievaní si žlče? na vulgárnej arogancii?
    publikované: 10.09.2007 19:30:55 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Ale hf, ty nechápeš?
    Ten článok je o tom, čo ma trápi, alebo čo mi vadí. To nie je diskusia. Blog na to ani neslúži.
    Ak hovorím o diskusii, tak hovorím o tom, čo tu vediem s tebou a ostatnými. A ani vás tu neurážam, ani si tu nevylievam žlč na vás. Len ty stále nechápeš, že nehovoríš k veci a mňa to nebaví ti stále vysvetlovať, že si demagóg, pretože si to nepripustíš.
    publikované: 10.09.2007 19:33:34 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  24. tak..a toto mi vysvetlite...lebo toto mi unika..
    ako sa dá na bilboardovej kampani zbohatnuť?..)))))))))))
    publikované: 10.09.2007 19:36:05 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  25. shaggy, takže v blogu urážať iných je kóšer...
    to len v diskusii je to neslušné? nuž, keby si sa toho držal, aj to by bol pokrok.
    publikované: 10.09.2007 19:39:16 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Ja ich neurážam...
    oni sa urážajú sami ;-) Ako sa vraví, serú si do huby, ja sa len toho chytám.
    A v diskusii vás neurážam, iba sa správam pohŕdavo :P
    Ale nie, teraz vážne, nikoho neurážam, ak neznesieš kritiku, tak bohužiaľ. Ja sa k tebe nebudem správať v rukavičkách...
    publikované: 10.09.2007 19:41:54 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  27. no chlapci :)
    už aj Vy sa tu...? och och och...inak, diskusia môže vzniknúť len vtedy, keď nie sme o niečom skalopevne presvedčení, nenárokujeme si právo absolútnu pravdu a keď dáme tomu druhému priestor vysvetliť to, čo sme možno nepochopili ;) no a zase tu kážem...

    mmm, ja Vás čítam...oboch
    publikované: 10.09.2007 19:43:46 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  28. * si právo na
    publikované: 10.09.2007 19:45:55 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  29. dia..s čím inym by si prišla do diskusie,ak nie s niečim,o čom si presvedčena?..
    fakt..prestavam rozumieť..

    preto velim odchod..)))
    publikované: 10.09.2007 19:47:44 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  30. shaggy, tušíš ty vôbec...
    čo sa ti tu usilujem celý čas naznačiť? zdá sa, že nie, tak teda polopate:
    píš o tom, čo ťa trápi a čo ti vadí, a píš o tom pekne od podlahy, lebo ti to ide skvele. no prečo vzápätí búraš to, čo tak šikovne staviaš? naozaj je to nevyhnutné? komu a čomu to slúži?
    skús svoje veci čítať očami tých, ktorí majú odlšiné názory (nemusia to byť extrémistickí fanatici) a zistíš, že miesto toho, aby si ich „donútil“ uvažovať nad svojou „pravdou“, akurát ich nasieraš.
    publikované: 10.09.2007 19:48:17 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Ellie?!
    ..to snad nie ... naozaj nevies ?! o)) :-))
    publikované: 10.09.2007 19:51:04 | autor: mkj (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Konečne začínaš chápať ;-)
    Ja som tu preto, aby som vás nasieral...
    Vieš, môžeš mať hocijak dobré argumenty, ale musíš zaujať. Žijeme vo svete, kde ak nezaujmeš, nemáš šancu. A ver mi, že si ľudia viac vypočujú človeka, čo ich nasral ako niekoho, kto "kludne" diskutuje a neháda sa s oponentmi
    publikované: 10.09.2007 19:51:16 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  33. missellie, človek, ktorý si nepríde do diskusie...
    len potvrdiť svoje názory a prevalcovať nimi oponentov, prichádza nielen s presvedčeniami, ale aj s pochybnosťami, neistotami, dilemami.
    publikované: 10.09.2007 19:53:23 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. mkj...naozaj nie..)))..naučiš ma?..))))))
    apropooo...Shaggy..

    prečo by Veronika,ako panna nesmela riešiť potraty..
    a ty,ako muž..(ak tým neurazim mužov) by si mal?..

    či ty vieš,čo cíti žena,ked je tehotna?..

    a ešte..kurtica..ak ťa niekto znásilní...bude to len jeho dieťa?..
    publikované: 10.09.2007 19:54:46 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  35. mno Ellie,
    neovládam poučky o diskusii, jasné, že do nej vstupuješ s istým presvedčením, ale každý človek, ktorý sa snaží niekomu niečo vysvetliť zo svojho pohľadu, by mal nechať otvorené dvere aj pochybnosti...je naozaj všetko tak, ako som o tom presvedčený? mohlo by to byť aj inak?

    ak nepripustíš jednu z týchto vecí....nedokážeš sa vcítiť do postoja a myšlienok toho druhého, je zbytočné o niečom diskutovať...aspoň si myslím, ale môžem sa aj mýliť
    publikované: 10.09.2007 19:55:49 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  36. em
    len mi zase napadla taka scestna myslienka, co si asi pomysli male detisko, ktore ide s mamkou po ulici a uvidi hento na stene (pripadne vecer v telke ako hovori shaggy /ja viem, ze dobre deti maju vecer spat, ale whateva/). ehm, co mu mamka povie, ze je to dinosaurus? ako neviem ci to detisko nejako dokaze pochopit, a ja by som sa toho aj bal, bububu. no jo, koli osvete musia asi padat aj obete.
    nicmene, ten rozhovor s tou zenou bol prinosny, aby som pochopil, ze je proste obmedzena pi.., ze je obmedzena.
    inak ross vas seckych pozdravuje (klamem - kasle na seckych :))
    publikované: 10.09.2007 19:56:48 | autor: wiener (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. áno, vypočuje si ho viac ľudí...
    no "presvedčí" len tých, ktorí majú rovnaký názor ako on. zaujať urážaním názorových protivníkov a odovzdať im nejaké posolstvo sú dve odlišné veci (ak tým posolstvom nie je číra nenávisť).
    publikované: 10.09.2007 19:56:58 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. je to jasne...keby som mala len svoju pravdu,nekládla by som otázky..
    ..ale tým,že ich kladiem,dávam priestor na vyjadrenie názoru druhej strany..a je na druhej strane,či si ho obhaji,alebo pri prvom mojom oponente sklopí uši a mavne rukou...či sa mýlim?..
    publikované: 10.09.2007 19:57:48 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  39. Presne Ellie, trafila si to!
    Tak ako ja ani ona nevie o čom to je.
    A preto chcem, aby bolo rozhodnutie na samotnej žene a nemá právo sa to do toho pchať cirkev, štát, alebo akékoľvek organizácie.
    Preto ja nikoho nenútim ísť na potrat, nechávam každému možnosť výberu.
    publikované: 10.09.2007 19:58:15 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  40. ..shaggy..ale oni tiež nikoho nenutia..len chcu ukazať tým,ktoré sa tak rozhodnu,dôsledky ich konania..
    ja poznam vela divečat,ktoré tam boli len preto,že nechcene otehotneli..a neboli tam takto raz...stale budem tvrdiť..nech aj schvália ten zakon..potraty sa budu robiť..lebo niet sily,ktorá zabráni žene zbaviť sa dieťaťa,ak je tak rozhodnuta...

    ved aj vraždy,znasilnenia,krádeže sú zakonom zakazane,a predsa sa deje..

    publikované: 10.09.2007 20:01:15 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  41. Ale Ellie, prosím ťa, používaj hlavičku
    porovnávať vraždu, znásilnenie s potratom je trošku divné. To, čo ty hovoríš sa týka cudzej osoby. V tomto prípade je ten plod súčasťou matky a ešte som nepočul jasné vyjadrenie, že by to bola samostatná mysliaca bytosť.
    A máš pravdu, oni ich nenútia, oni im len chcú zúžiť možnosť výberu na jednu jedinú :D
    publikované: 10.09.2007 20:03:38 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  42. shaggy, som ti už onehdy napísal...
    že si dobre pochytil od janka slotovie... nasierať a tým zaujať... zoskupíš tým okolo seba na všetko odhodlaných junákov, ktorí sa radi pochytia za pasy s rovnako kovanými junákmi z druhej strany barikády.
    publikované: 10.09.2007 20:07:05 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Lenže
    Janko Slotovie vie nasierať iba sedliackym spôsobom. Tie jeho krčmové reči inteligentného človeka nenaserú. Ja nie som na tom tak zle ako tento náš tankista.
    publikované: 10.09.2007 20:08:56 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  44. shaggy..to znamena,že všetci tí,ktorí ležia po nemocniciach a ústavoch v kome..alebo ktorí sami nemôžu myslieť..
    máme ich utratiť?...

    ja neviem..ale za to dieťa nesieš zodpovednosť..už ked ho splodiš..
    prečo sa milion spermii neuchytí a milionprvá ano?..

    náhoda?..nie..možno ta spermia už samostatne "myslela"..))))

    ano..?..aka je ta jedna jedina možnosť?..)))
    publikované: 10.09.2007 20:10:38 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  45. v metóde ste si rovní
    publikované: 10.09.2007 20:11:14 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. shaggy, mimochodom...
    vzorec agitácie znie: zaujať, prilákať, získať na svoju stranu.
    vzorec, ktorý používaš ty, je iný: zaujať, uraziť, odohnať.
    ak ti ide o toto, robíš to dobre.
    publikované: 10.09.2007 20:19:24 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Ellie..
    ...neuhadla..nenaucim :-)
    publikované: 10.09.2007 20:29:14 | autor: mkj (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. mkj..vrrrrrrrrrrrrrr...))))
    tak čo už..umriem chudobná..))))))))
    publikované: 10.09.2007 20:32:48 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  49. Ellie..
    ..peniaze kazia charakter o))...pozri na tu dievcinu (mozeme uvazovat v tejto hranici) - ta este nikdy asi nevidela ozajstne utrpenie akehokolvek druhu-inac by nebola tak skalopevne presvedcena ..dufam, ze jej to vydrzi a ani ho nikdy neuvidi a nezakusi.. shaggy ma pravdu, aj ked si ju podal po svojom..interupcie? ani ja nesuhlasim ale nimi sa aj vela riesi ..a ludia su len ludia..je lahke sudit a odsudit -asi to najlahsie a ked mas k tomu potrebne meno, postavenie, podporu a image ohooo- tychto ludi by som najradsej dal zit a pracovat do terenu, priamo s ludmi...
    publikované: 10.09.2007 20:57:29 | autor: mkj (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. hej:D
    neopakuj, aj ja už som o tom napísala článok:D
    publikované: 10.09.2007 20:58:45 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  51. mkj...ako to vieš?..ako toto môžeš tvrdiť?..
    kto ho prežil?..ozajstne utrpenie?..kto môže toto vedieť?..taký,čo ho prežil,si život váži..

    podla mna..všetko je to len tliachanie o ničom..tá baba nerobi nič zle..len prejavuje svoj nazor..tak ako ho prejavuje strana zelenych,alebo rôzne ine hnutia..každy ma svoje poslanie..ona ma toto..a ja som rada,že sa našiel niekto,kto sa za toto otvorene postavil..

    vieš..ked homosexuali niekde v zahraniči (už nepamatam,kde to bolo) pochodovali za legalizaciu partnerstiev..a pochodovali nahí..tiež sa mi obracal žaludok..ale..tam nemala učasť cirkev..že nie?..tak to bolo menej vyhrotene..

    je mi divne,že vam robi zle fotka..nie samotný čin..
    publikované: 10.09.2007 21:04:27 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  52. 'je mi divne,že vam robi zle fotka..nie samotný čin..'
    mňa tiež prekvapuje, že sa v diskusiách tak mnoho pozornosti venuje "nevkusnosti" obrázku a tak málo tomu, čo zobrazuje.
    aj keď nie som zástancom zákazu interrupcií a myslím si, že existuje dosť dôvodov a argumentov pre zachovanie v zásade liberálnej interrupčnej praxe, predsa ma billboard donútil položiť si prinajmenšom jednu otázku: naozaj je nutné a správne, aby bez udania dôvodu mohla žena rozhodnúť o usmrtení aj 10-, 11-, 12- týždnového plodu?
    v 12-týždni je ukončená organogenéza a embryo je už tak podobné človeku, že jeho usmrtenie mi pripadá fakt ako vražda.
    skrátka a dobre, som za to, aby sa otvorila diskusia o znížení vekovej hranice plodu, po ktorú bude možné vykonať interrupčný zákrok.
    publikované: 10.09.2007 21:19:37 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. ....
    HFW... podobne nazory. Ja by som navrhoval aspon na 4 tyzdne. je to dostatocne dlha doba, aby zena zistila, ze je tehotna :) a konala..

    Shaggy... neprezradzaj taktiku "boja" :))

    MissEllie... Velmi si cenim aka si neoblomna v tomto "boji"

    zaklincujem:
    PRE VSETKYCH: CO sa vam nepaci na tom billboarde? Ved ten obrazok je celkom pekny :))) .. No to co sa za nim skryva pekne nie je. A fakt mi prosim vysvetlite, co vas na nom tak velmi pohorsuje.. A este by som dodal k tomu trapnemu prikladu holokaustu, ze nie su billboardy s nechutnou fotkou zabiteho cloveka.. Toto je ale aktualna tema. A holokaust je minulostou a okrem toho je mu aj tak venovana podla mna dostatocna pozornost...

    publikované: 10.09.2007 21:51:21 | autor: KakaoCinky (e-mail, web, autorizovaný)
  54. Ale ..
    ..ten moj komentar je o tom, o ludoch...kto utrpebnie zazil tak si zivot vazi -to je naozaj pravda a viac ako si myslis..
    ..ten billboeard je hrozny a neludsky a po velkom tresku bude velke ticho- ten billboard nevedie k nicomu - ak sa na to ludia budu divat len znecitliveju este viac (tej necitlivosti a neludskosti myslim mame dost)..je to ako v pitevni-zvyknes si...zajtra okolo neho prejdes ani si ho nevsimnes...kampan sa nerobi takto -tie peniaze mohli ist na naozajstnu kampan, ktora by za daco stala a dala viac...pravo na zivot je VELKE HESLO - aj deti ktore sa narodia maju PRAVO NA ZIVOT.. odporcovia interupcii,antikoncepcie by si to mali uvedomit -pracuju s ludmi a pre ludi...su staty a krajiny, kde sa antikoncepcia dava zadarmo preco? aby kazdy mal PRAVO NA ZIVOT...ten billboard je puha reklama...akurat na nej dakto zarobil a dakto sa zviditelnil a dakto sa znechutil a dakto...zajtra zapadne snehom, vybieli ju slnko a clovek ostane clovekom se vsim vsudy - len necitlivejsi a neludskejsi...
    publikované: 10.09.2007 22:02:51 | autor: mkj (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. mkj...to je tvoj nazor...a ja ti ho neberiem..
    ale..ak len jednu ženu zo sto donuti odsudzovaný bilboard zamyslieť sa nad svojim skutkom,tak je to obrovský úspech..vieš..kampaň proti fajčeniu je tiež obrovska..a nie menej nakladna..a aká je úspešnosť?..

    nič nie je zbytočne..ako to bolo..?..to trápne heslo?..

    "zabi bobra..zachrániš strom.." ...tiež dilema..čoooo?..)))
    publikované: 10.09.2007 22:10:24 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  56. 3 veci mám na srdci
    1. Niekto tu spomenul starých, nejakým spôsobom odkázaných ľudí, či aj tých by som radšej nezbavil života, ak by som vedel, že majú nejakú vážnu chorobu.
    Sranda je, že ma nepoznáte. Stavím sa, že tá slečna "poctivá" nikdy nezažila poriadne utrpenie, lebo potom by takto nehovorila. Mne zomiera blízka osoba. Skoro každý deň sa pozerám ako sa jej stav zhoršuje, vidím ako je zúfalá. Vie, že zomiera a je z toho v koncoch. Skúste v noci zaspávať s pocitom, že sa ráno nemusíte zobudiť. Nikto z vás nemá právo mi povedať, že neviem akú cenu má život!
    Keby som mohol, zariadil by som aby táto osoba zomrela rýchlo a bezbolestne. Je to 100x lepšie ako zomierať slabý, bezmocný a na dne.
    Tak nejak sa môže cítiť aj tá mamička. V noci zaspávať s vedomím, že už sa neprebudí a neuvidí svoje deti. Alebo, že takto bude živoriť jej dieťa (o živote sa nedá hovoriť).

    2. Omg, dpc, čo to je s vami ľudia. Dávajte si normálne mená, ako by to vyzeralo, keby sme tu všetci mali nejaké skratky. Bolo by to samé hfw, mkj, me, sh, jfw... Ja tu len sedím, rozmýšľam kto to napísal a hovorím si - WTF?

    3. Tretiu vec som zabudol... možno si spomeniem neskôr... aha, viem. Ellie a tie jej spermie. Odkedy to je život? Keď sa spojí mužská a ženská bunka? To je ale strašná blbosť, alebo chcete začať pochovávať aj tieto bunky, ak žena svojvolne potratí. A keby sme za život považovali aj tie spermie... tak to by som písal už z väzenia :D
    publikované: 10.09.2007 22:46:21 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  57. Shaggy
    ..:No super Shaggy.. Nacnime este aj temu eutanazie a uz ma asi porazi ... :).. A inak, to mi je luto, s tou blizkou osobou.. Aj ked si pošuk :)
    publikované: 10.09.2007 22:51:25 | autor: KakaoCinky (e-mail, web, autorizovaný)
  58. inak k tym skratkam..
    akoze fakt.. HFW,,, uz asi stokrat som si chcel pozriet tvoj blog aknejaky mas.. len neviem ako sa mam dovtipit jeho nazov.
    publikované: 10.09.2007 22:53:04 | autor: KakaoCinky (e-mail, web, autorizovaný)
  59. shaggy...tys totalne mimo...
    ja bola tehotna dvakrat..a nikdy ma nenapadlo,že večer lahnem,a rano nemusim vstať..teda..nie v súvislosti s tehotenstvom..

    inak..to sa môže stať aj netehotnej..dokonca aj tebe..nedaj boh..
    k tým trpiacim..nepleť jablka s hruškami..tehotenstvo nie je choroba..ani utrpenie nie..to si len tie,ktoré chcu očistiť svoje svedomie takto zdôvodnuju..

    a ano..ked sa spojí mužska spermia s vajičkom,tak už je to začinajúci život....tak,ako ked vsadiš semienko mrkvy do zeme..už je to mrkva..Keď žena potratí svoje dieťa samovolne..to je už iné kafe..načo to tu pletieš?..nebavíme sa o pochovavani..aj ked..zažila som pohreb bez telíčka..ale hrobček bol..Matka si to želala..

    máš mylné predstavy o tehotenstve..a bud rád,že tvoja mama nerozmyšlala tak,ako ty..neviem,kto by nam tu pak sypal tieto perly..))))
    publikované: 10.09.2007 22:56:48 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  60. Ale no Ellie
    tú hlavu fakt používaj. Ja hovorím momentálne o rizikovom tehotenstve, ktoré ohrozuje aj matku. Aj keď uznávam právo na potrat v akomkolvek prípade, teraz píšem o tom. Eh, niekedy ma fakt udivuješ.
    publikované: 10.09.2007 22:59:19 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  61. a odkedy píšeš o rizikovom?..vy si fakt vyberiete extremisticku situaciu..
    ak nie znasilnenie..tak rizikove..život ohrozujuce..

    ale ta kampan je proti interupcii ako takej..no myslím,že aj pri vraždach je vražda v sebaobrane inak posudzovana,ako chladnokrvna vražda..

    alebo sa mýlim?.
    publikované: 10.09.2007 23:03:09 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  62. ad Dávajte si normálne mená
    hfw, mkj, me sú práve tak normálne mená ako shaggy, wiener alebo trebárs ross at crock.
    ak s tým máš, shaggy, problém, čosi to hovorí o tvojej kapacite tolerovať odlišnosť.
    p.s.
    snáď odo mňa nechcete, aby som sa furt podpisoval že "hogofogo vo výslužbe", alebo hej?!? ... to by som radšej nekomentoval.
    publikované: 10.09.2007 23:04:23 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Nie, Ellie
    nevyberám si extrémnu situáciu. Len ty si napísala:
    "To znamena,že všetci tí,ktorí ležia po nemocniciach a ústavoch v kome..alebo ktorí sami nemôžu myslieť ...máme ich utratiť?"
    Tak som ti k tomu chcel ukázať príklad - áno, tak ako som v určitých prípadoch zástanca eutanázie, tak som aj za slobodné rozhodovanie matky pri rizikovom tehotenstve.
    Čo sa týka bežného tehotenstva, tam by mi nevadilo ak by sa tá hranica posunula nižšie, ale zase nie tak, aby to prakticky znemožnilo ísť na potrat.
    publikované: 10.09.2007 23:13:20 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  64. shaggy..ale toto tá kampaň nerieši..takže..celá pointa ti ušla..
    a ja,ako žena,ktorá vie,čo tehotenstvo je..odmietam sa baviť o tom s niekym,ako si ty..

    učelove argumenty nie su argumenty..

    to ako keby si chcel povoliť všetky vraždy,pretože zabiť v sebaobrane je nutne..

    asi tak..
    publikované: 10.09.2007 23:21:58 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  65. hogofogo vo výslužbe
    Prosim ta je takym velkym problemom sa prihlasit?? Najma ak tu denne posles asi 20 komentov minimalne... Hm?
    publikované: 10.09.2007 23:23:32 | autor: KakaoCinky (e-mail, web, autorizovaný)
  66. KakaoCinky, áno, je to problém
    ako bloger-penzista komentujem inak než som komentoval ako aktívny bloger, nechcem to spájať.
    a že 20 komentov denne? to dosť súvisí s témou interrupcií, o pár dní si dám zase na dlho pohov.
    publikované: 10.09.2007 23:30:33 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Eliška, ja ťa prestávam chápať
    Ty si tu začala hovoriť o "eutanázii", tak ja som iba spomenul, že rovnako ako by som "utratil" ľudí, čo sú nevládni a majú bolesti, tak by som bol schopný "utratiť" plod, ktorý ohrozuje svoju matku.
    A hlavne, ty si si nečítala asi ten článok o ktorom dnes píšem, je tam aj takáto veta:
    "Bojujete za úplný zákaz interrupcií..." alebo
    "Čo ak je žena, ktorá má doma dve malé detičky, tehotná, ale tehotenstvo ju z nejakého dôvodu priamo ohrozuje na živote?"
    Ja len reagujem na ten článok a im ide aj o zakázanie interrupcií pri rizikovom tehotenstve ;-)
    Ja viem vždy veľmi dobre o čom hovorím, neboj sa, nezvyknem sa mýliť.
    publikované: 10.09.2007 23:30:52 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  68. HFW
    v poriadku.. vysvetlene
    publikované: 10.09.2007 23:42:50 | autor: KakaoCinky (e-mail, web, autorizovaný)
  69. shaggy..a čo ak?..
    napísal si mi otázku..ako znela odpoved?..

    ja tvrdim,že toto nezakaže nikto..ak sa žena rozhodne dieťa dať preč,tak ho preč da..

    toto neriešim..

    k tým eutanaziam..napísal si,že pravo na život ma len samostatne mysliaci tvor..tak som nadhodila,že ludia v kome nimi nie su..mysliacimi tvormi,či ich preto treba utratiť..

    im ide o zakazanie iterupcii ako takej..neriešia dôvody..
    tak,ako neriešili dôvody vrážd,ked vypracovavali zakon proti nim..

    ale..aj tak..nemôžeš to pochopiť..takže..neprekvapil si ma..))))
    publikované: 10.09.2007 23:52:11 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  70. a idem..toto aj tak nikam nevedie..
    dobru noc..
    publikované: 10.09.2007 23:52:50 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  71. MiissEllie
    "postoj" uz a bojuj niekde inde.. Ved vidis, ze Shaggy je ELITA, ktora sa nikdy nemyli... :)
    publikované: 10.09.2007 23:54:33 | autor: KakaoCinky (e-mail, web, autorizovaný)
  72. Vážený čitatelia
    príspevok nad týmto mojim je nádherný príklad toho ako to vyzerá, keď dôjdu argumenty ;-)
    Ellie, ja som to dal len ako príklad, neviem prečo sa nad tým tak pozastavuješ. Bojujú aj proti potratom pri rizikovom tehotenstve. Oni použili extrémne zábery na kampaň, neviem prečo by som ja nemohol tiež použiť extrémne situácie na podopretie svojich argumentov.
    A ľudia, ktorí sa nedokážu pohybovať a sú pripútaní na lôžko sú stále mysliace bytosti.

    P.S. Dobrú noc, dúfam, že ti nevadí, že ťa budem volať Eliška :P
    publikované: 11.09.2007 00:01:30 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  73. shaggy, na dobrú noc...
    ross vo svojom poslednom blogu múdro napísal:
    „Po tom, ako som si po sebe prečítal, čo som napísal, pravdepodobne začnem odznova.“
    pekné, nie? a dík, dnes bola u teba pohoda :).
    dobrú aj ostatným :).
    publikované: 11.09.2007 00:02:58 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. ....
    SHAGGY -- Ellie pisala o ludoch v KOME, ti tusim nemyslia, respektive nevedia dat najavo na co myslia :))

    HFW dobru noc..
    publikované: 11.09.2007 00:05:16 | autor: KakaoCinky (e-mail, web, autorizovaný)
  75. Nemyslieť
    a nedávať to najavo, v tom je rozdiel. Veľký rozdiel KakaováČinka :P (bože, vždy mi napadne kakaová dierka, fuj... ty si ale nechutný :D ).
    A už nechajte môj mail napokoji, aspoň pre dnešok, z toľkých komentárov mu začína hrabať.
    Dobrú noc a ďakujem za ryby.
    publikované: 11.09.2007 00:12:10 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  76. Shaggy,
    sme dvaja rozni ludia.. Kakao.... a Cinky... bez makcena :) dobru aj tebe.
    publikované: 11.09.2007 00:22:59 | autor: KakaoCinky (e-mail, web, autorizovaný)
  77. MissEllie
    janka tutkova si to ty? baba ty o com prosim ta tocis? si citas co za veci z teba vychadzaju?
    ona ze len mierumilovne prejavuje svoj nazor? planovanym vystupom tej kampane ma byt uvedenie interupcii do ilegality, co ak sa stane, tak velmi vazne budem uvazovat o trvalom opusteni tejto krajiny. Jej nazory su extremisticke v pravom zmysle toho slova, o to horsie ze nam ich naozaj chce vsetkym nanutit. Si najprv precitaj ten clanok, aby si mala aspon potuchu o com tu rozpravas a nevyzerala ako sliepka.
    janka tutkova mi moze o absolutnom zakaze potratov rozpravat, az si adoptuje 2 tazko postihnute deti a bude sa o ne 10 rokov starat a popritom si udrzi take zamestnanie aby to financne zvladla.

    tvoje nazory na eutanaziu a pravo na zivot su tiez zastarale. z tvojho tliachania o bezpodmienecnom "nechaj zit" za kazdu cenu ma uz boli hlava. Si uvedom ze ovela dolezitejsie ako samotny zivot alebo pravo na zivot je KVALITA zivota.
    Ked budes denno denne vystavovana neopisatelnemu utrpeniu fyzickeho alebo mentalneho razu a len vdaka modernej medicine budes schopna fyzicky prezivat (nie zit, prezivat) , tak budes chciet umriet, a nikto ti to nebude mat za zle.
    publikované: 11.09.2007 18:52:10 | autor: luke (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. LUKE..
    ak su moje nazory zastaralé..prečo sa stále rodia ťažko postihnute deti?..ved interupcie ešte zakazane nie su..prečo sa tak bojíte jednej "sliepky",ktorá sa rozhodla postaviť a rovnako nahlas zakričať svoj názor?..naozaj si myslíte,že sa z nej vláda doserie a hned zajtra ten zákon schváli?..

    mne ste na smiech..nie ona..so svojou kampaňou..ale vy..ktorí sa nemôžete pozerať na fotku rozštvrteneho plodu..ale môžete sa kludne stotožniť s tým,že ste to dieťa - vlastne..sorry..plod - rožštvrtili...ja neriešim ju..neriešim ani shaggyho..pritom si myslim,že jej spôsob prezentácie svojho názoru je omnoho kultivovanejši,ako akekolvek spôsoby shaggyho..

    je občanom tohto štátu..?..je..
    je tu sloboda prejavu?..je..
    tak prečo kriste pane nemôže prejaviť vlastný nazor..hoc aj takouto formou..niekto tie bilboardy musel povoliť..
    neverim,že sa tá "sliepka" jednej krásnej noci vybrala na obchôdzku BA a inych miest..a olepila svojvolne a svojpomocne mesto plagátmi..

    ak ano,tak klobuk dolu...

    a inak..nečítaj článok..číitaj mna..netvrdim,že by mali interupcie zakazať..tvrdim,že je to uplne jedno..žena,ktorá nechce svoje dieťa donosiť,sa ho zbaví,či to zákon povoluje,alebo nie..

    tak,ako sa robia ine protizákonne činy..toť cele...
    publikované: 11.09.2007 19:19:49 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  79. Ach jaj Eliška
    Billboardy sa nepovolujú, firma prenajíma priestor a nie je na nej kontrolovať, či neporušujú zákon, to je na zadávateľovi tej zákazky. Áno, je sloboda prejavu, môže si robiť čo chce, len problém je v tom, že ona nechce iba prezentovať svoj názor, ona chce aby boli prijaté zákony obmedzujúce potraty ;-)
    A zaujímalo by ma, či by moja sloboda prejavu bola rešpektovaná... asi ako v prípade filmu Ľud versus Larry Flint (ak nevieš, nájdi si nejaký plagát, alebo obal toho filmu).
    Páčilo sa mi pár vyjadrení k tejto téme, čo som postrehol - ak sa tí ľudia, čo tak bojujú proti potratom rozhodnú adoptovať jedno-dve deti z detských domovov (kde sú nechcené deti), tak potom začnem uvažovať o ich tvrdeniach.
    Ako povedala jedna osoba - múdri ľudia majú toľko detí koľko chcú, hlúpi toľko koľko sa im narodí.
    publikované: 11.09.2007 20:16:55 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  80. shagy..tys furtom mimo...
    bola by rešpektovana asi tak,ako tá jej..
    tiež by sa vytvorili dva tábory..možno tri..
    jedni by ťa podporovali..druhy odsudzovali..a tým ostatním by to bolo u prdele..

    maj si svoj nazor..ja si necham svoj..ak dovoliš..
    v podstate sa nevylučuju..len tebe vadí to,čo niekto odfotil..a niekto ukázal verejnosti..mne vadí,že to niekto urobil..a nech za svoj čin nesie svoju vinu..
    publikované: 11.09.2007 21:19:42 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  81. ostatným...sry...chybička se vloudila..)))
    publikované: 11.09.2007 21:22:09 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  82. Elleonóra
    Áno, považujem tú kampaň za ujetú, takú nevytvorí zdravá myseľ.
    Ale viac ako tá kampaň mi vadí tá podstata, o ktorú im ide. Ja zvládnem všetko, len mi vadí, že sa snažia vnútiť iným svoj názor (chcú to zakázať, dokedy to mám opakovať?). A hlavne majú totálne úbohé argumenty... vlastne nie panna Mária (či ako sa volá) odsudzuje kondómy, lebo sú zlé. Ešte dodať tak argument a bolo by to super (ale to by som od nej chcel moc veľa).
    publikované: 11.09.2007 23:57:36 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  83. MissEllie
    prosim ta aspon si precitaj co kto pise, predtym ako v navale testosteronu zacnes slohovat. po prve tu sliepku som myslel na teba, rozpravas stale to iste dokola, bez toho aby si brala do uvahy co hovori ktokolvek iny.

    tazko postihnute deti sa pravdepodobne rodia dodnes preto, lebo nasa medicina pravdepodobne nieje tak daleko, aby vsetky defekty vedela vcas odhalit, kazdopadne neviem aku relevanciu mal tento argument s cimkolvek

    ak sa kvoli nej vlada posere ako si pekne povedala, tak to nebude kvoli nej ako kvoli fyzickej osobe.

    ani raz som tu nespominal billboardy , ze by som s nimi mal nejaky problem, aj ked to nieje uzasny pohlad, ovela viac mi vadi spojenie obrazu a textu toho billboardu, ktore dokopy vytvara hnusnu demagogiu.

    nikto z nas tu nema strach z 30 rocnej panny co si mysli ze vie robit sexualnu poradnu, ja sa bojim tej loby a penazi co stoja za nou a ze v tomto state plnom debilov, je ozaj realne ze sialeny zakaz interupcuii sa uzakoni. ona nieje sama, okrem inych za nou stoji aj nasa oblubena cirkev, ktoru by som tak rad videl zrazenu na kolena podobne ako v turecku naprikald. jankino prepojenie na cirkevnu organizaciu nieje nijako tajne, mozes si to sama vyhladat.

    a teraz este raz z mojej strany a po xy krat v poradi od vsetkych ostatnych.... davaj pozor, budem pisat jednoduche veticky aby ta nic nezmylilo, sustred sa....
    nam NEVADI ze vyjadruje svoj nazor, a sice ze ona sama je proti interupciam, nam VADI ze vyvija tlak, aby bol zakaz interupcii uzakoneny a tym uprete prava inym ludom.

    pre istotu este raz, este ma vydrz sledovat chvilocku, potom mozes ist na prestavku

    keby rozpravala, ze jej vadia potraty, nepovedal by som nic, len by som sa blahosklonne usmial, ale vadi mi ze vyvija tlak aby sa jej vola a jej nazor stali zaveznymi pre vsetkych a verim ze ludia a institucie co za nou stoja na to maju prostriedky to dosiahnut.
    a az sa to stane, tak sa Slovensko moze premenovat na Maroko, lebo tu budu zit len madari, romovia a kokoti.

    uz to chapes? chapes co nam vadi?
    publikované: 12.09.2007 01:15:47 | autor: luke (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. ..ja myslím,že slovensko už dávno Maroko je..ked vás čítam..
    podla mna vám nejde o tie potraty..ste muži..
    nejde vam ani tak ol podstatu..

    ide o to,že je za tým cirkev...aj....

    a preto ste smiešni....trasiete sa pred nou..a to vás dohána k podobným výrokom...

    a mýliš sa,ak si myslíš,že dnešna medicina nevie..vie rovnako dobre odhaliť defekty v prenatalnej dobe,ako vie to dieťa z matky dostať..

    len našťastie materinský cit ešte nevymrel..ale to vy nemôžte mať ani tušenie,čo to je..zamerali ste sa na jedno..a na to jedno budete bušiť..

    píšte si tu čo chcete..stále ste len v domnienkach..čo je to tehotenstvo..aky je to pocit pre ženu..čo zažíva,ked jej oznami doktor,že nebude v poriadku..aku rieši dilemu..a ako sa rozhodne..

    nikdy to nebudete vedieť..preto môžte sa tu oháňať vulgarizmami..a bojovať proti "obludnej cirkvi" velkými kecami o ničom..

    a dnes chodte za mamami a podakujte im,že vás porodili...všetci...

    a viac tu ani pismenko..lebo hádzať perly sviniam ma už omrzelo...

    prajem nádherny den...a vyhýbajte sa bilboardom..))))))))))))))
    publikované: 12.09.2007 06:08:14 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  85. ad ‚len mi vadí, že sa snažia vnútiť iným svoj názor‘ (shaggy)
    a ‚nam VADI ze vyvijaju tlak, aby bol zakaz interupcii uzakoneny‘ (luke)
    strach má veľké oči, od vnucovania sme ešte dosť ďaleko.
    okrem toho, v slobodnej spoločnosti môže - na rozdiel od (komunistickej alebo klerikálnej) totality - akákoľvek názorová skupina získavať pre svoje názory (ak nie sú zákonom explicitne zakázané) ďalších prívržencov a legálnou cestou sa usilovať o ich kodifikovanie.
    lobbizmus je dokonca povolený aj priamo v parlamente a umožňuje záujmovým skupinám ovplyvňovať legislatívny proces.
    ak sa nechceme vrátiť do totality a riešiť otázku interrupcií napríklad článkom 4 ústavy „interrupcie na večné časy“, potom sa musíme zmieriť aj s rizikom, že sa podarí do zákona (dúfam, že nie do ústavy) presadiť aj zákaz interrupcií.
    v takom prípade vám, shaggy, luke a ďalší, neostane nič iné než namiesto rozhorčného i-netového rečnenia rozbehnúť alebo podporiť protikampaň a protilobbing, ktorý tento stav zase zmení na niečo, čo vám bude viac-menej vyhovovať.
    publikované: 12.09.2007 08:50:36 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. ad ‚... lebo tu budu zit len madari, romovia a kokoti‘ (luke)
    a ‚... lebo hádzať perly sviniam ma už omrzelo‘ (missellie)
    môj názor:
    invektívy tohto druhu majú jedinú výhodu - jasne vyjadrujú podstatu postoja.
    ich veľkou slabinou je, že znižujú vážnosť diskutujúceho a váhu jeho postojov.
    publikované: 12.09.2007 10:18:03 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. Presne tak HFW
    v tom sa líšime od "komunistickej alebo klerikálnej spoločnosti", že máme slobodu prejavu a názorov. Ale v momente, keď schvália niečo, čo obmedzuje slobodu veľkej skupiny ľudí, bude toto tvoje tvrdenie vyvrátené. A o to mi ide, ale to zjavne nevieš pochopiť.
    Vieš, ja by som mohol rozbehnúť kampaň, ktorá by chcela uzákoniť jednu jedinú vec - a to, že boh neexistuje. Bol by som za prijatie zákona, ktorý by zakazoval akékoľvek náboženstvo vo verejných inštitúciách - čiže žiadne náboženstvo na štátnych školách, žiadne kríže v pracovniach štátnych pracovníkov, žiadne "sväté knihy" v ich kanceláriách - aj keby išlo o osobné veci, mohli by tam mať len to, čo vyžaduje ich profesia, nič iné.
    Je to extrém? Áno je a je to do značnej miery vytrhnuté z kontextu. Len ti chcem ukázať, že moja iniciatíva by bola legálna, lebo mám právo na slobodu prejavu. Ale ten výsledný stav, ktorý by som chcel docieliť by legálny nebol, lebo by obmedzoval základné ľudské slobody. A to vám všetkým asi stále nedochádza.
    publikované: 12.09.2007 12:04:22 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  88. shaggy, ak sme pritom, čo komu (ne)dochádza...
    tebe nedochádza to, že stav, ktorý tebe vyhovuje, iným nevyhovuje, a uplatnením svojich ústavných práv sa ho usilujú (legálnou cestou) zmeniť.
    publikované: 12.09.2007 12:56:03 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. hfw
    a co tebe tak vadi na terajsom stave? prekaza ti ze ten kto chce ist na interupciu moze a ten kto nechce nejde?
    ano to ti vadi?
    ak ano tak sa tu laskavo neohanaj slobodnou splocnostou.

    missellie, na teba uz ani nejdem reagovat, lebo ty si asi na drogach, chod si radsej otvorit cervenu kniznicu a citaj nieco comu budes rozumiet.
    publikované: 12.09.2007 13:31:30 | autor: luke (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. luke, oháňať sa slobodnou spoločnosťou...
    môžu len tí, ktorým vyhovuje terajší stav a ostatní to majú zakázané? hm, zaujímavá predstava...
    a že čo mi vadí?
    keby si čítal nielen koment, ktorým som reagoval na teba, nepýtal by si sa...
    publikované: 12.09.2007 14:29:57 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. hfw
    ukaz mi svoju intelektualnu nadradenost a povez mi tak jednoducho ako malemu dietatu, co ti vadi na terajsom stave, kde ten kto chce na potrat moze a kto nechce nemusi, ze tuzis aby sme mali vseobecny zakaz interupcii.
    publikované: 12.09.2007 14:49:11 | autor: luke (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. hfw
    a na margo slovbodnej spolocnosti, ano z mojho pohladu som ja ten co bojuje za zachovanie mojho prava rozhodnut sa pre interupciu a ty si ta totalita co mi to pravo chce upriet
    publikované: 12.09.2007 14:50:25 | autor: luke (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. luke, neviem, ako si prišiel na intelektuálnu nadradenosť...
    ani na to, že túžim po všeobecnom zákaze interrupcií a že som tá totalita, čo ti chce uprieť tvoje právo, a nebudem to ani riešiť.
    tiež ti nebudem nič vysvetľovať ako malému dieťaťu, len ti skúsim, keď si ma už k tomu vyzval, popísať svoje postoje.

    kým neboli zverejnené bbd-y práva na život, otázkou interrupcie som sa príliš nezaoberal.
    zdalo sa mi, že všetko je ok a že všetci sú s existujúcou interrupčnou praxou a jej legislatívnym rámcom viac-menej spokojní.

    agresívna kampaň práva na život ma upozornila na to, že existuje pomerne veľká skupina ľudí (nielen u nás), ktorí majú zásadné výhrady. obrázok na bbd-e ma šokoval tým, že výsledok interrupčného zákroku v 10-tom až 12-tom týždni má všetky vizuálne znaky ako zabitie človeka. veci publikované na stránke www.pravonazivot.sk ma prinútili zamyslieť sa nad vecami, nad ktorým som doteraz moc nepremýšľal.

    agresívne reakcie zástancov liberálneho prístup k vykonávaniu interrupcií ma zase presvedčili o tom, že tí, ktorí právom na slobodné rozhodovanie mávajú ako bojovým práporom, sú len za svoju vlastnú slobodu a sú pripravení ju uprieť komukoľvek, kto má iný názor a usiluje sa presadiť (aj) legálnou cestou veci, ktoré im nie sú po chuti.
    v debatách na blogu som sa zdesil nad tým, aké dôvody sú pre dnešné dievčatá a mladé ženy postačujúce na to, aby šli na zákrok.

    suma sumárum, môj postoj je takýto:

    - nie som za to, aby boli interrupcie úplne zakázané, ale ani za ich benevolentné vykonávanie až do 12-teho týždňa života plodu
    - nie som za zákaz používania antikoncepcie, naopak, vidím v ňom jednu z ciest k predchádzaniu interrupciám
    - som za to, aby sa posilnila prevencia a výchova školopovinnej mládeže k zodpovednému prístupu k sexu a počatiu
    - som za to, aby sa o otázkach etického a právneho rámca, v ktorom sa interrupcie uskutočňujú, viedla široká vecná diskusia
    - som za to, aby sa vytvorila taká sieť sociálnych opatrení, ktorá bude počet rozhodnutí pre interrupciu čo najviac znižovať
    - som za to, aby ľudia nesúhlasiaci so súčasnou interrupčnou praxou mali právo pre svoje postoje získavať prívržencov, hoci aj šokujúcou bbd-ovou kampaňou.

    luke, ak máš na ktorýmkoľvek z mojich postojov iný názor, neupieram ti ho, a to isté očakávam od teba.
    maximum, čo môžeme jeden pre druhého urobiť je, že bude viesť vecný spor v medziach slušnosti.
    publikované: 12.09.2007 17:20:48 | autor: hogofogo (e-mail, web, autorizovaný)
  94. ... vidím v nej jednu z ciest ...
    publikované: 12.09.2007 17:23:15 | autor: hogofogo (e-mail, web, autorizovaný)
  95. hogofogo
    to co si predostrel znie rozumne a v zasade s tym suhlasim.


    ani ja uplne nesuhlasim so svojvolnou interupciou, ale podla mna take nieco je fikcia, pretoze interupcia nieje nikdy bez rizik pre zenu v ziadnom stadiu tehotenstva, takze podla mna ziadna zena nejde len tak.

    ja osobne na interupciu pochopitelne nikdy nepojdem, ale som za to, aby to pravo ostalo zachovane za tych co by mohli a chceli ist an interupciu
    publikované: 12.09.2007 17:44:05 | autor: luke (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. pre začiatok len 2 poznámky
    "sú pripravení ju uprieť komukoľvek, kto má iný názor"
    ako sa im upiera ich právo?

    "mali právo pre svoje postoje získavať prívržencov, hoci aj šokujúcou bbd-ovou kampaňou"
    takže, účel svätí prostriedky?
    publikované: 12.09.2007 17:55:49 | autor: abstraktt (e-mail, web, autorizovaný)
  97. abstraktt
    ad ako sa im upiera ich právo
    kriminalizovaním ich kampane, snahou zakázať ju cez radu pre reklamu, osočovaním autorov a iniciátorov, vulgárnymi útokmi proti Jane Tutkovej a cirkvi, ...

    ad účel svätí prostriedky
    ak šokujúca bbd-kampaň rozvíri diskusiu, je to jej obrovské plus. ak toto plus vysoko prevýši mínusy (traumatizujúci účinok na ženy, ktoré podstúpili interrupciu a pod.), tak je to prijateľné.
    málo vecí je možné urobiť tak, aby sa nikomu "neublížilo", vždy sú aj nejaké "obete".
    publikované: 12.09.2007 18:03:11 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. ..
    kampaň proti interrupciám je absolútne v poriadku, tu znova narážame a rozchadzáme sa v otázke formy kampane a práve na to tu je inštitúcia rady pre reklamu,aby rozhodla, tým chcem povedať, že takéto snahy o zákaz sú úplne legitímne

    Pátral si po príčine osočovania napr slečny Tutkovej? Formulovaním svojej absurdnej alternatívy znova len dokázala svoju vlastnú nekompetetnosť a hlavne netolerantnosť,takže v dôsledku týchto okolností rozumiem a "osočovanie" je na mieste

    Uvediem Ti síce príklad vyhrotený do krajnosti,ale aj tak: Predstav si, situáciu, keď skupinka nadšených aktivistov vycapí po celom Slovensku bbdy na ktorom je zobrazená súlož 2 homosexuálov s požiadavkou otvorenia tejto problematiky,čo ty nato?

    publikované: 12.09.2007 18:41:43 | autor: abstraktt (e-mail, web, autorizovaný)
  99. ad 12.09.2007 18:41 | autor: abstraktt
    ad rada pre reklamu
    inštitúcie ako je rada pre reklamu pre mňa nie sú dostatočne autoritatívne a vierohodné, aby som dôveroval objektivite ich rozhodovania v takýchto zložitých prípadoch, ako je bbd-ová kampaň práva na život.
    áno, ak reklamná kampaň jasne poruší explicitne definované pravidlo, rada s odvolaním sa naň môže rozhodnúť o jej zastavení.
    ak k takému jasnému porušeniu pravidiel nedošlo a je nutná interpretácia a (subjektívne) posudzovanie, či k porušeniu došlo alebo nie, tam v radu pre reklamu príliš veľkú dôveru nemám - viem si predstaviť, že môže podliehať politickým a iným tlakom.

    ad osočovanie slečny Tutkovej
    jeho príčina mi je jasná - pre mnohých ľudí zaujíma extrémne, neprijateľné stanoviská (úplný zákaz interrupcií, nesúhlasný postoj k používaniu antikoncepcie a k predmanželskému sexu a pod.). ani toto však nikoho neoprávňuje verejne ju urážať.

    ad súlož homosexuálov
    záviselo by jednak na spôsobe zobrazenia (som si istý, že aj súlož homosexuálov sa dá zobraziť esteticky a prijateľne), jednak na tom, či zvolený spôsob zobrazenia explicitne neporušuje nejakú právnu normu alebo kódex reklamy (napríklad zákaz zobrazovania pohlavného údu a pod.).
    publikované: 12.09.2007 19:38:47 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. ..
    v prípade,že sa nevieme zhodnúť na spoločnom konsenze(čo v tejto veci je viac než jasné) musí do hry vstúpiť 3 subjekt z pozície akéhosi nestraníka resp. nočného strážnika, aby rozhodol. Samozrejme netvrdím, že je to pre mňa dôveryhodné riešenie, ale neviem o inom priateľnejšom.

    Teraz vravím za seba, mne i neprekážajú jej radikálne myšlienky, pokiaľ ich manifestuje v sukromí, ak prekročí hranicu a začne ich verejne deklarovať, nastáva problém.Pretože jedinec si svojimi postojmi nárokuje jediné možné rozhodnutie,tj. si nárokuje neomylnosť svojho presvedčenia "moja viera mi zakazuje aby sa ostatní rozhodovali podľa svojjho presvedčenia", stáva sa zo mňa barbar a daného človeka inzultujem :)
    publikované: 12.09.2007 21:26:09 | autor: abstraktt (e-mail, web, autorizovaný)
  101. očúvaj, barbar...
    to nemyslíš vážne, že inzutovať krehkú ženu... sa patrí také čosi?!? som ozaj pohoršený...
    publikované: 12.09.2007 21:42:31 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. ...
    veru aj ja som pohoršený,čoho som pod vplyvom emocií schopný:)

    potešiteľná správa
    http://spravy.pravda.sk/komisia-bilbordy-porusili-pravidla-etiky-fgm-/sk_domace.asp?c=A070912_180217_sk_domace_p23

    thx za korektnú diskusiu
    publikované: 12.09.2007 21:51:25 | autor: abstraktt (e-mail, web, autorizovaný)
  103. :) detto, sa maj
    a že potešiteľná správa? ako pre koho... rada pre reklamu svojím rozhodnutím naplnila moje obavy a očakávanie.
    prelepenie bbd-ov pre mňa bude prejavom pokrytectva a cenzúry.
    publikované: 12.09.2007 22:22:21 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014