shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ste in?

Volám sa Andrej,mám 15 rokov,medzi moje záľubi patrý webdesing a parkour , môj nick na icq,msn,skype,yim je 4ndr3j-h4ck3r...
Nie, nebojte sa, nie som po lobotómii. Ani moja gramatika nie je až tak zlá (tie chyby som tam urobil schválne).
Už som o párkrát písal o móde medzi deťmi a mladším (starším) dorastom. Každý z nich chce byť webdizajnér. A samozrejme, každý z nich sa tým chce aj živiť. Aby však zapôsobili aj na opačné pohlavie (keďže ide väčšinou o chlapcov-webdizajnérov, tak opačné pohlavie = baby) musia robiť aj nejaký šport. Najlepšie parkour. Pre tých čo by to nevedeli - Le Parkour je ten šport, kde beháte po schodoch, lozíte na všetky betónové sprostosti od výmyslu sveta a skáčete z nich (samozrejme s efektnou otočkou, saltom a pod.).

Takže - ak sa živíte webdizajnom a robíte parkour, ste IN a ďalej už nemusíte čítať.

Väčšina mladých (ktorý sú in) tento článok už prestala čítať. Pretože teraz nasledujú nudné informácie pre nás "starých" (ktorých je tu na blogu väčšina... dúfam).

Čo robiť, aby sme aj my, geronti boli in?

1. Založte si vlastné portfólio.
Neviete čo to je portfólio? Nevadí. Aj katolícki kňazi hovoria o rodičovstve a antikoncepcii.
Stačí iba nasledovať naše detské "vzory". Portfólio je proste osobná stránka. Aj keď by portfólio malo obsahovať nejaký katalóg/zoznam našich produktov (čiže práve to portfólio), nemusíte ho tam mať. Stačí si vytvoriť stránku a nazvať ju portfóliom.

2. Referencie, každý potrebuje referencie...
Všetci vieme čo sú referencie. Proste keď prídete na konkurz a niekto sa vás opýta - máte nejaké odporúčania, napr. od bývalého zamestnávateľa? A vo svete webdizajnu (to je ten svet, ktorý je in) sa tomu hovorí krátko - referencie.
Keďže už máme svoje portfólio, musíme tam napchať aj nejaký obsah. A obsah = referencie. Nevadí, že ste neurobili žiadnu inú stránku okrem tej vašej. Nevadí, že vlastne ani nemôžete referovať sami na seba (lebo sa to už nedá považovať za referenciu). Dajte tam tú stránku, nehanbite sa.
Vidíte? Máte prvú referenciu :-)

3. Cool meno
Ja viem, ja na tom tiež nie som najlepšie. Keby som bol aspoň sh4ggy, alebo niečo originálnejšie...
Ale vám nič nebráni v tom, byť cool. Pre príklad nemusím ísť ani ďaleko, použijem našu Dioneu. Už to meno "Dionea"... keby si dala iba Dia, to by sa dalo prepáčiť, ale Dionea je strašne moc out. Najlepšie by bolo, keby to úplne zmenila. Pár návrhov - sk_dia, Lady Di, alebo aspň d1A (prípadne aj mrkva, ale to by sa jej asi nepáčilo :P ).
Takéto nie-moc-cool meno nie je problém iba starších ľudí. Aj veľa mladých si nevie zvoliť správne meno. Taký Joffre Wiener, je mladší odo mňa, ale to meno znie ako z Angeliky... a Angelika nie je cool.
Ak si zvolíte nejaké fakt super cool meno, tak si ho pichnite do kontaktov (podstránka vášho portfólia). A k tomu pripíšte váš vek (ak máte viac ako 16 rokov, tak to zamaskujte - napr. 16 aj nejaké drobné) a všetky formy komunikácie, ktoré využívate - mail, icq, skype je nutnosť! Bez toho nemôžete byť in.

4. Šport
Musíte praktizovať nejaký šport. Popri peniazoch predsa chcete mať aj pekné ženy/mužov. V súčasnosti je in napr. spomínaný parkour. Nevadí, že sa tomu nevenujete profesionálne. Stačí, že ste skočili z vyššieho múrika, preliezli plot a zliezli ste schody po zábradlí.

Ak splníte tieto tri požiadavky, môžete si povedať že ste in. A už iba čakajte na zákazky a peniaze...
Musím vás však varovať. Možno sa to zdá byť jednoduché, ale nie je tomu tak. Ja si ako-tak privyrábam webdizajnom. Nie som však in. Nemám vlastné portfólio :-( Dokonca nemám ani spísané všetky referencie na jednej stránke. A cool meno ani nespomínam...
Maximálne ten šport... ale ten ktorému sa venujem (resp. venoval) je tiež len taký polo-cool. Musím si počkať, kým bude thajský box v móde. Potom si založím portfólio a dám si to veľkými písmenami do kontaktov. To bude život...

váš "necool" shaggy

P.S. pozdravujem mojich ne-cool kamarátov joffreho a diu :-)

osobne-neosobné | stály odkaz

Komentáre

  1. som financnik na burze
    kazdy den citam wallstreet journal a mam tiez vlastne portfolio :)
    publikované: 15.11.2007 14:33:52 | autor: wiener (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ale tvoje portfólio
    nie je IN!
    publikované: 15.11.2007 15:54:42 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :)) ts
    a "mrkva" by mi náhodooooou vôôôôbec nevadila ;) hlinené doštičky (tabuľky) už nie sú in a nikomu nič nehrozí, ak ma tak nazve...decká si už ani zošity namiesto tabuliek nenosia a poznámky nepíšu (že wiener xi :P), in je predsa xerox! a pomarančové acidko mňam :D
    publikované: 15.11.2007 16:59:15 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  4. shaggy
    ...o čom si vravel??? ..vieš..tá prichádzajúca staroba, Ginkobiloba a podobne ma fuckticky dostala:))))
    ...ináš super máš u mňa veľké bezvýznamné plus:)))
    publikované: 15.11.2007 18:07:48 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  5. som OUT
    mam to tu cierne na bielom, nieco mi hovori iba terminik portfolio, to poznam od synama nieco take skole, no a referencie by mi, dufam, Diuska nejake napisala, je totiz velmi, velmi dobra a zlutovala by sa, lenze neviem, co je webdizajner a ostatne, tak len tolko som chcela, ahojky, Diuska :)...ozaj este mam 16 a k tomu vela drobnych ))
    publikované: 16.11.2007 11:19:33 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Vikiiiii
    fuckni mi trosku Ginkobiloby, ved som popisala s chybami,hanba mi:(
    publikované: 16.11.2007 11:21:35 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Hanka
    tie chyby...to je nedostatok mrkvy...ale banány nahradia... ak tomu veď vieš...moja obľubená desina:)))
    ...ja stále nerozumiem reči tohoto kmeňa a to som striga, čo všetko obletí:)))
    publikované: 16.11.2007 15:00:47 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  8. :))
    publikované: 17.11.2007 21:07:43 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014