shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ste mladý? Ste nevychovaný!

Je jedno, či ste slušný človek, ak máte málo rokov, ste zlo a nemáte pravdu.
Dnešná mládež je hrozná. Nevedia sa správať, nemajú úctu voči starším, sú nevychovaní, otravujú život ostatným spoluobčanom. Všimli ste si to aj vy, však?

Blbosť!

Tento článok nebojuje proti generalizovaniu. Tento článok bude generalizovať. Ale z opačnej strany. Nie mládež je tá nevychovaná časť populácie. Ale staroba!
Ako si to môžem dovoliť tvrdiť? Normálne... a dokonca to môžem podložiť (empirickým) výskumom :D
Generalizovanie je sprostosť. Medzi mladými je kopa normálnych, ale aj plno nepríjemných jedincov. Tak ako v každej spoločenskej vrstve - vekovej, sociálnej, národnostnej... žiadna nie je iba dobrá, alebo zlá.
Ale medzi staršími ľuďmi je väčšie percento nevychovaných jedincov. Keby žili ich rodičia, museli by sa hanbiť.

Ja patrím k tým mladým, ktorí si nemyslia, že život končí po tridsiatke. Nie, človek je tak starý, ako sa cíti. Viete ako sa zabávam vo svojom voľnom čase? Hrám sa on-line hry. Hrám sa s mojimi bratrancami (13, 16 a 33 rokov), s bratrancovym synom (8 rokov) a s mojim ujom (55 rokov). Vidíte - je jedno, koľko má človek rokov, všetci si úplne super rozumieme, hráme sa tú istú hru a nerobí nám to problém.
Lenže existujú aj ľudia, ktorí boli starí už vo svojich dvadsiatich rokoch (napr. môj otec). Tí si myslia, že ich vek im dá právo sa povyšovať nad mladších, že oni majú vždy pravdu a oni sú tí slušne vychovaní a my (vy) mladší sme tí parchanti. A títo ľudia tu sú, aby nám znepríjemňovali život.

Skúste im niečo povedať, skúste im naznačiť že sa mýlia. Vy budete za toho zlého, oni sa mýliť nemôžu.
Keď sa milá pani suseda vykecáva na ôsmom poschodí a drží pritom otvorené dvere od výťahu, ona je ta dobrá. Keď sa nahnevaný shaggy vyberie peši na siedme poschodie (kde býva), zastaví výťah s tou pani a vyp*čuje jej - on je ten zlý. Ako si mohol niečo dovoliť povedať staršej pani? Však právo je na jej strane. Má už dosť odžitého na to, aby si občas podržala výťah pár minút len pre seba.
Keď susedia prerábajú kúpeľňu a všetok bordel naťahajú pred ich (aj vaše dvere), nič sa nedeje. Však oni len trošku blokujú schodisko a ak sa ráno ponáhlate do školy (a výťah je v nedohladne), tak sa môžete zahrať na veľkú pardubickú. No skúste im niečo povedať, za debila budete len Vy...

Mohol by som tak pokračovať donekonečna. Napríklad by som spomenul starých ľudí, ktorí sa natlačia do autobusu (v tom lepšom prípade vás nechajú vystúpiť) a keď si sadnú na vyhliadnuté miesto, tak vás poprosia, či by ste im necvikli lístok. Však oni predsa pohodlne sedia a Vy ako slušne vychovaný mladý človek ich musíte poslúchať na slovo...

Hovno, hovno,  zlatá rybka, akvárium nebude.

Kým budem vládať, budem JA ten slušne vychovaný a VY budete ten odpad, tá spodina, čo sa nevie správať. A počítajte s tým, že vám to dám pocítiť pri každej príležitosti.
Som arogantný? Nie. Oni sú arogantní, ja len hovorím ich jazykom, jednám s nimi na ich úrovni. Kým sa nenaučíte správať, budem vami pohŕdať. A jediné čo vám môžem odkázať je:

Pobozkajte mi láskavo môj 16 inchový k*k*t.

váš "slušne vychovaný" shaggy

P.S. varovanie - v tomto článku sa nachádzajú vulgarizmy a ostrý jazyk, takže ak s tým máte problém, nemali by ste ho čítať.

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. tss
    tss varovanie az na konci? :D
    Inak aj ja som si vsimol ze v Ba stari ludia vobec nevedia chodit po chodnikoch a ak niekto chodi do tesca na kamennom na nakup je to ako trest.Trieskaju sa tam s kosikmi predbiehaju a zavadzaju, ide ma tam vzdy trafit slak, ale zaujimave ze sa to deje len tu v Ba.Mozno to robi ta skola ze som taky podrazdeny vzdy,neviem
    publikované: 25.11.2007 03:28:47 | autor: Tom@S (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. shaggy
    Pises: "Dnešná mládež je hrozná. Nevedia sa správať, nemajú úctu voči starším, sú nevychovaní, otravujú život ostatným spoluobčanom." A potom ze nebudes generalizovat. Nie som stary, ale tuto vetu mozem podpisat. Zabudol si tam dopisat, ze su arogantni. Toho je najviac. Zabudol si tam dopisat, ze nie vsetci. To iste plati na starsiu generaciu. Nemozes generalizovat, lebo sa to netyka vsetkych. O tom ma nepresvedcis. Iba Ty si sa zle vyspal.
    publikované: 25.11.2007 08:47:32 | autor: milanq (e-mail, web, autorizovaný)
  3. shaggy, ako (skoro) vždy...
    (ne)máš pravdu ;) a čaro nechceného spočíva v tom, že o dvadsať rokov sa ocitnejš na druhej strane barikády...
    publikované: 25.11.2007 08:58:53 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Shaggy
    myslím, že to je jedna k jednej.
    A vždy bolo aj bude.
    publikované: 25.11.2007 09:45:54 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Prosím všetkých ČÍTAJTE POZORNE!
    To platí hlavne pre "mialanq-a". Kde som písal, že nebudem generalizovať? KDE? "Tento článok bude generalizovať."
    Nemám rád ľudí, čo nečítajú pozorne. A keby ste pochopili, čo som tým chcel povedať, tak niečo také, že sa ocitnem na druhej strane barikády by ste nenapísali. Práve preto som spomenul môjho 55 ročného uja, pretože on nie je starý. Človek je tak starý, na koľko sa cíti. A on tiež nadáva rovnako na babky, ktoré ho idú v autobuse zvalcovať kvôli jednému sedadlu, aj keď už aj jeho púšťajú mladší sadnúť.
    Takže ľudia - čítajte pozorne, lebo ma nahneváte!
    publikované: 25.11.2007 11:58:53 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  6. "Nuž...
    ...sú mladí, ktorí sú sprostí, vulgárny a pod., sú starí, senilní, neurotickí, vyvýšujúci sa. Generalizovanie v tejto téme je základom, to že nie je blbosť. Ja to riešim radikálne a táto téma mi nerobí problém, jednoducho ľudí, starí, ktorí mi ukázali, čo som pre nich, úplne ignorujem, ani im nedarujem pohľad, nech vidia, že aj oni sú pre mňa už odpadom, ako ja pre nich (to hovorím hlavne-a to paradoxne- o veľmi vzdelaných ľuďoch- nuž sláva asi vstúpla do hlavy), na druhej strane akle musím priznať, že tých mladých, čo si o sebe namýšľajú je ešte viacej než tých starých, tak im ja tiež detto správaním. Jednoducho sme roboty s inými pocitmi, myslením, úvahami nad konkrétnosťami, takí nech sa vyhýbajú akémukoľvek stretu a vec je vyriešená. Bože aké jednoduché. Netreba ani moc vykecávať. Zdravím.
    publikované: 25.11.2007 12:41:28 | autor: calmaosis (e-mail, web, autorizovaný)
  7. shaggy, fakt myslíš, že nečítam pozorne Tvoj článok? :)
    mám naopak pri Tebe neraz pocit, že čítaš nepozorne a ledabolo komenty.
    vidíš len hladinu a spodnejšie prúdy Ti beznádejne unikajú.. no čo už z holobriadkom, čo má vždy pravdu, no nie? ;)
    publikované: 25.11.2007 12:46:50 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. fiii
    a najlepsie je sledovat dochodcov, ako sa v mestskej hromadnej biju o miesto, len co nastupia, tak bezia na druhy koniec, aby si chytili miesto, aj ked vystupuju na dalsej zastavke... medzitym samozrejme prebodnu pohladom vsetkych mladsich co sedia...
    som minule surovo zazila natrieskanu elektricku dochodcov a nastupila holka - studentka so zlomenou nohou... myslite, ze sa niekto z dochodcov, co nam vecne dava prednasku, ze my mladi sa este dlho nasedime a oni su strasne chori a blablabla, postavil? NIE... studentka si pekne stala az kym nevystupila...

    a ze mladi su nevychovani:P
    publikované: 25.11.2007 13:26:01 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Ja mám pocit...
    ...že nie ja, ale ty chceš mať stále pravdu. Ak si všimneš, ja nekomentujem osobne ani nevyzvihujem názor ani za jednu gen., v oboch prípadoch hovorím akoby som patril do tej skupiny. A ešte jedno, nekritizujem všetko okolo seba a hlavne nie ľudí- osobne (holobriadka), že sú to či ono. Len tak pre zaujímavosť, smiem vedieť tvoj vek?
    publikované: 25.11.2007 13:31:28 | autor: calmoasis (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Nuž ale...
    ...kto mlčí ten svedčí, a myslím ale, že osôbke s česťou Shaggy chýba trošku určitý kvocient zrelosti a hlavne triezvosti pohľadu. Pravdaže tvoja reakcia bude prinajmenšom neurotická, tak sa lúčim. Holobiedka č.2.
    publikované: 25.11.2007 13:38:15 | autor: calmoasis (e-mail, web, autorizovaný)
  11. shaggy/calmoasis, si rozkošnýýý :)
    tak neznesiteľne ľahúúúčko Ťa možno vytočiť, až ma to už prestáva baviť ;).
    a navyše vo svojom adrenalínovom pominutí mysle úplne míňaš významy, ktoré vkladám do písmenok... :(
    publikované: 25.11.2007 13:38:46 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. hfw, calmoasis
    to bolo myslené predovšetkým milanqa ;-)
    Vadí mi, ak mi niekto podsúva slová, ktoré som nepovedal. Potom sa ich chytia ľudia a už z toho vznikajú nepravdy.
    hfw, tvoj názor si vážim, len som chcel doplniť (pre lepšie pochopenie), ako beriem starších ľudí ja - že nezáleží na veku, ale na tom ako sa cíti a hlavne ako sa správa.
    calmoasis, na teba som nenarážal vôbec... dúfam, že si sa neurazil :-| a môj vek je 24.
    publikované: 25.11.2007 13:39:12 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. shaggy, Tvoje nadsadené generalizovanie beriem...
    a vôbec mi neprekáža, naopak.. provokuje ma skúmať aj také stránky javov, do ktorých sa tak energicky opieraš, ktoré sú možno tak-trochu-dosť mimo toho, o čom píšeš, no keďže ma zaujímajú, komentujem ich (neraz len tak, pod nos, verejne sám pre seba).. a občas si, pravda, neodpustím menšiu-väčšiu provokáciu... sorry :)
    publikované: 25.11.2007 13:46:24 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. ja som sa
    neurazil, ani mi to neprišlo ako provokovanie. Len som mal pocit, že si ma nepochopil.
    A neviem ako si to myslel s tým komentárom "shaggy/calmoasis, si rozkošnýýý", ale dúfam že si nemyslíš, že sme jedna a tá istá osoba...
    publikované: 25.11.2007 13:49:44 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  15. shaggy, nemyslím si to...
    len som mal letmý (možno mylný) pocit, že calmoasis sa komentom z 13:31 priblížil niektorým Tvojím reakciám z našich minulých názorových stretov, a tak som si dovolil reagovať tak, ako som reagoval.
    a k tomu nepochopeniu: asi bolo obojstranné. svojím prvým komentom pod týmto článkom som chcel len naznačiť, že keď má človek tesne nad dvadsať, houno vie o tom, ako bude veci vidieť o 20-30-40 rokov.. tam zo mňa prehovorila osobná skúsenosť, lebo v tejto veci ju na rozdiel od Teba mám.
    publikované: 25.11.2007 13:54:52 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Ale ja si to viem predstaviť
    Tiež, som si myslel, aké to bude úžasné, keď budem mať nad 18, budem dospelý a neviemčo.
    Teraz viem, že som sa nezmenil, možno som v pár oblastiach "dospel", ale som stále rovnaké dieťa ako predtým :-)
    A budem taký aj vo svojej 50ke, budem taký stále... ak mi to môj zdravotný stav dovolí... samozrejme, že potom to pôjde už iba dolu vodou. Ale viac "dospelý" a zodpovednejší nebudem nikdy.
    publikované: 25.11.2007 13:57:56 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  17. shaggy, ver mi, že iný kus cesty...
    v osobnom vývoji človek prejde medzi 18 a 25, a úplne iný medzi 25 a 50.
    občas mám pocit, že v mojom tele už žije iná bytosť, než pred štvrťstoročím.. a rozhodne by som netvrdil, že lepšia či múdrejšia.
    skôr sa mi to javí tak, že skúsenosti spojené so stárnutím človeku v niečom prospievajú, a v niečom ubližujú, takže výsledný efekt je (možno našťastie) blízky nulovej zmene.
    s plynúcim časom a rastúcim vekom mám pocit, že minulé skúsenosti postupne strácajú v meniacom sa svete platnosť a že teda v praktických veciach vekom akoby osprostieval.
    zato sa stávam väčším expertom na otázky spojené so smrteľnosťou, smrťou a večnosťou :).
    publikované: 25.11.2007 14:06:23 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. ahoj chlapci :)
    shagguliak, zase ťa niekto vytočil? hm hm hm tatino...vždy keď si niečo čítam, predstavím si aj intonáciu hlasu a mimiku tváre píšuceho a pri tomto článku si mal zvraštené čelo ako Indián pomaľovaný bojovými farbami :))

    ňo a k článku...je to relatívne, keď stretneš arogantného človeka vo vyššom veku, bude takým vnímaný na základe toho, že sa bude správať opačne, ako to táto spoločnosť a TY očakávaš, nazveš ho teda arogantným a nevychovaným...a na druhej strane zase oni teba, pretože k ich zásadám slušnosti (predpokladám, že aj tvojej) je správať sa ohľaduplne k iným (starším) ľuďom...predtým tuším fungovala slušnosť, úcta k starším bez ohľadu na to, akí boli a to sa ti možno snažil naznačiť aj ocino ;)


    viem, namietal by si asi to, že k arogantným sa oplatí správať len arogantne...

    ja so staršími nemám vôbec žiadny problém, v nyšom kraji asi stretávam len tých vychovaných ;))) to skôr s tými mladými, bojovne pomaľovanými ;P

    pekný zvyšok nedieľky prajem :)
    publikované: 25.11.2007 14:52:40 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  19. heh
    pekne a pravda. Inak, osobne milujem presne tych dochodcov, ktori ked je v autobuse 15 dalsich volnych miest chcu prave to tvoje. Alebo si pockaju, kym je volne miesto obsadene a potom zacnu pindat. A dalsi model dochodcu - mlady clovek nema pravo mat akekolvek zdravotne problemy.
    publikované: 25.11.2007 19:47:41 | autor: vira (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014