shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Strašiak menom SEO

Ak deti neposlúchali, stačilo im povedať, že si po ne príde cigánka a zoberie ich od rodičov. V puberte stačilo pohroziť odobratím vreckového. Dnes to majú rodičia ľahšie...
poznámka: keďže moje webidzajnerské alter-ego je lenivé sa prihlasovať na svoj blog, rozhodol som sa písať všetky články sem.

Nemusia svoje prefíkané deti strašiť niečim čomu neuveria (kto by uveril, že sa cigánka dostane do bytu, ktorý má x zámkov... ja teda určite nie), ani na ne nemusia uplatňovať finančné embargo. To sú neľudské a zastarané praktiky. Doba pokročila, dnes žijeme v e-spoločnosti, všetko je na webe... rovnako ako aj ten najväčší strašiak.

Máte dieťa, ktoré spadá do intervalu $vek >= 10? Tak je potom viac než pravdepodobné, že má nejakú svoju stránku (fórum). A v tom prípade máte vyhrané.

Neučí sa? Nie je nič ľahšie ako mu povedať - Ak sa nebudeš učiť, nebude ti fungovať na stránke SEO!  alebo  Postarám sa o to, že Google penalizuje tvoju stránku!

Je jedno, že SEO nie je program, nie je to systém... nie je to nič, čo by malo "fungovať". SEO buď je (dobré), alebo nie je.
A ak máte šťastie (resp. nešťastie), stretnete sa s človekom, ktorému sa detský mozoček prestal vyvíjať práve v tomto veku a platia na neho rovnaké vyhrážky.

Začnime pekne od začiatku...

Čo je to SEO?
Milé deti (dospelí s IQ dieťaťa), SEO je optimalizácia stránok pre vyhľadávacie nástroje, ako napríklad populárny Google. Je to skratka anglických slov Search Engine Optimization. Pozor! Nie je to Optimalization, ani iné novotvary tohto slova.

Prečo vás považujem za debilov?
Nebojte sa, milé deti, za debilov považujem len vašich starších kamarátov. Práve včera som sa rozprával so Stopárkou, že ona to má ľahké. Tiež môže stretnúť stovky rádoby grafikov, ale ak dôjde na samotné porovnanie ich prác, porazí ich na plnej čiare. Lebo každý človek má oči a dobrý grafik sa vidí už z diaľky.
Čo mám ale povedať ja. V priebehu písania tohto článku som si na svojom obľúbenom fóre (pre tých, ktorých by to zaujímalo, je to fórum pre jakpsatweb.cz) prečítal pár príspevkov od ľudí, čo vedia o SEO hovno, ale tvária sa ako najväčší experti. A ak si dovolím ozvať sa, tak ja som ten najväčší blbec čo nemá pravdu.
Mne naozaj nevadí, ak si primitív o mne myslí že som blbec. To je pre mňa pochvala... hlavne od človeka, ktorému jeho nevyvinuté abstraktné myslenie ani nedovoľuje pochopiť túto oblasť. Ja naozaj nemôžem za to, že som múdrejší - taký som sa narodil. A ani nemôžem za to, že sa touto oblasťou zaoberám nejaký ten rok, takže vidím, keď niekto napíše totálnu p*čovinu.

Čo mi na nich vadí?
Takže, ak mi nevadí, že si o mne myslia, že som ten blbec a oni sú tí SEO experti, tak čo mi vlastne vadí?
Vadí mi to, že radia ľuďom, ktorí v dobrej viere dajú na ich rady. Potom internet vyzerá, tak ako vyzerá... je plný hnusných stránok, ktoré sú však majú brutálne dobrú, úplne najsamlepšiu SEO, lebo mi to poradil SEO expert na fóre...

Ale žijem ďalej. Zvykol som si... však čo iné mi zostáva...
Len dúfam, že tieto deti nebudú tak naivné celý život. A že tak ako počúvajú rádoby SEO expertov, nedajú aj na rady "rádoby-lekárov", "rádoby-mechanikov" a podobných. Potom by mohli skončiť veľmi zle... aj keď, mne by sa to vlastne hodilo - ako povedal Wiener, na svete by zostali len tí najlepší a taký svet by sa mi páčil...

váš "seo blbec" shaggy

webdesign | stály odkaz

Komentáre

  1. no to
    zase múdrejšia, že patrím k tým, čo nevedia o čom je reč.. a moje deti sa boja tak jedine odobratia mobilu, či PC...ostatné im je jedno, lebo od hladu ich umrieť nenechám a na cigánky už vôbec.
    Ale uváž sám, bez všetkých "nás" premúdrelých by bol svet jedna nuda:)))Pekný víkend.
    publikované: 11.01.2008 15:20:23 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014