shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zvrátené hodnoty v zvrátenom svete

...vráťte niekomu peňaženku a ste blbec, ukradnite milióny a ste hviezda.
Nie, nebojte sa, nejdem sa vzrušovať nad tým, že niekto vytuneloval podnik, na ktorý robili naši starí otcovia a že sa mu nič nestalo. Nielen, že sa mu nič nestalo, ešte ho v telke oslavujú ako smotánku. Takýto ľudia sú mi absolútne ukradnutí... slušne povedané - mám ich na háku.
Mňa viac trápi to, aký pohľad na svet má bežný slovenský ľud a hlavne mládež. Bohužiaľ, stále pretrváva názor, že kto nekradne, okráda svoju rodinu. Každý nadáva na skorumpovaných policajtov, sudcov atď., ale pritom väčšine z nich nerobí problém dať úplatok lekárovi.
Ja som veľmi zásadový človek. Ak sú dané pravidlá, rešpektujem ich. Musí ísť o veľmi výnimočný prípad, aby som ich porušil. Áno, iné je, ak ide o "zlé" pravidlá, ale ja hovorím o tých "dobrých". Ako ste mohli pochopiť z predošlých riadkov - nekradnem. V lete som brigádoval v sklade, ale ani mi nenapadlo, že by som tam niečo ukradol. Bol som jediný. Ale to nie je môj problém, ak to nerobí problém konkrétnym osobám, mne je to tiež jedno.
A máme tu ďalší "problém". Študujem na druhej vysokej škole (z prvej ma vyhodili). Na strednej som bol majster v tvorbe ťahákov, ale robil som si ich hlavne preto, že som sa to počas písania ťahákov aj naučil. Na tejto vysokej som za posledné tri roky poriadne ani neopisoval. Nemám dôvod. Aj keď nie vždy urobím písomku, test, skúšku... aj tak nemám potrebu opisovať. Napríklad minule - profesorka odišla z triedy približne na 5 minút, všetci opisovali, len ja nie. Každý mi potom povedal, že som sprostý, že prečo som neopisoval. Okrem toho, že som mal vtedy veľmi zlú náladu, nemal som ani potrebu opisovať - je to proste proti mojim zásadám. Aj keď teraz tu písomku opakujem a asi budem aj celý predmet budúci rok, aj tak by som sa zachoval rovnako. Ale to oni nikdy nepochopia...

Som proste iný ako väčšina, zakladám si na svojich zásadách a možno práve preto sa ešte stále môžem pozrieť na seba do zrkadla. Znie to ako cliché, ale je to tak. Ostatných môžete podviesť a oklamať, ale seba nie ;)

váš shaggy

P.S. aby som trošku odľahčil tento článok, minule tu bola požiadavka na moje foto, takže pre tých šikovnejších mám odmenu - ak pôjdete na stránku o starých hrách abandonia.com a trošku porozmýšľate a pouvažujete, kde by tá fotka mohla byť, tak ma tam nájdete. Nie je to také zložité :) Ak vám za to nestojím, nevadí. Ak áno a pozriete si ju, tak vedzte, že ten výraz na tej fotke je naschvál, normálne sa tvárim dvakrát tak nebezpečne :D

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. nenasla som ta, asi nie som dost bystra...
    ale podobne ako ty nekradnem, dokonca vraciam najdene veci, (toto leto 3 mobily, neskutocne, ze ludom vobec nechybaju )tiez som asi ako jedina pisala v pondelok skusku bez tahaku a asi ako jedina si ju pojdem napisat este raz, samozrejme zase bez tahaku
    publikované: 23.01.2007 23:55:41 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ale nie...
    aj ja by som mal problém sa nájsť :D
    Proste si na tej stránke musíte vybrať slovenskú verziu (hore taká malá vlajočka) a tam si stačí iba pozrieť "personál". Nič zložité, myslím že to teraz zvládne každý ;)
    publikované: 24.01.2007 00:58:39 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  3. to je dobre, ze mas zasady
    ale obcas ich treba porusit :))) aj ja som zasadovy a tiez ich obcas porusim, je to taka moja zasada zasad :)
    publikované: 24.01.2007 07:14:46 | autor: TPnetopier (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ja som ta nasla :)
    este pred tym, nez by som si precitala tvoj koment, ze ako :)
    sa tvaris este nebezpecnejsie?? hmmm, myslim, ze sa tam tvaris dost nebezpecne
    publikované: 24.01.2007 09:51:22 | autor: Viera (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. No dobre, priznávam...
    na tej fotke vyzerám tak naschvál, normálne som celkom príjemný (niektorí to tvrdia) :)
    publikované: 24.01.2007 10:43:45 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Uf
    No vies ako sa hovori "kto hovori pravdu nezomrie na chobobu..."
    A kto nepodvadza nic nedosiahne...
    A kto sa nepretvaruje ties nic nedosiahne...
    Ale aspon sa clovek moze pozriet do zrkadla...
    No aka taka utecha, ale sa s toho nenajes ani si nikoho neziskas.
    Tak asi bude lepsie odmontovat vsetky zrkadla v dome, a stat sa zviera...
    publikované: 24.01.2007 11:50:06 | autor: pat-rik (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Myslíš...
    že si nikoho nezískam? Divil by si sa, koľko "ozajstných" kamarátov si dokážeš udržať práve preto, že nepodvádzaš a hovoríš pravdu. Niekedy to skús ;)
    A na to, aby si sa "najedol" nemusíš byť sviňa, stačí mať iba dobrý nápad a byť šikovný.
    publikované: 24.01.2007 11:54:19 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  8. :))
    jeeej, vdaka
    na tej fotke vyzeras nahodou celkom prijemne A.
    :))
    je fajn drzat sa zasad, ktore vychadzaju z vnutorneho presvedcenia
    publikované: 24.01.2007 14:02:19 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  9. hi hi :)
    videla som videla kis kis....ja milujem tváre ľudí (občas ich kreslím), máš výrazné čelo, veľké, ale smutné oči a pekne tvarovaný nos i ústa...sorry, že som ťa tak rozobrala :)

    nuž a k tej zvrátenosti byť zásadový a nekradnúť....máš pravdu, ani ja to nerobím a ťaháky som nikdy nevedela použiť a vlastne ani nepotrebovala, spolieham sa na to, čo viem, čo mám aktuálne v hlavičke a zatiaľ to vždy stačilo :)
    publikované: 25.01.2007 10:42:04 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Ja som si musel pozrieť tú fotku...
    ešte raz, pretože som mal pocit, že píšeš o niekom inom :D
    Ten nos nie je až tak pekne tvarovaný (dva krát zlomený, plnokontaktný šport dá zabrať). A to čelo nie je vysoké... proste mi ustupujú vlasy :D Ale nie, čelo mám vysoké, ale ani s tými vlasmi to nie je žiadna výhra, tak preto som teraz bez nich (aj keď na tej fotke mám krátke číro, ale to tam moc nie je vidieť)
    publikované: 25.01.2007 11:47:07 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  11. :)))
    veď ja viem shaggy, mne sa proste ľudia veľmi páčia, aj zlomené nosy, veľké nosy, vrásky tiež a zvláštne rysy tváre....skĺzam po nich a je to zábava...
    publikované: 25.01.2007 11:51:12 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014