shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slovenský thai-boxing

Zákulisie jedného skvelého športu.
Veľa ľudí nadáva na SFZ (slovenský futbalový zväz). Hovoria, že to je hanba futbalu, že s tým športom nemá už veľa spoločného. Funkcionári sa ženú za peniazmi a zabúdajú na to hlavné, o čo tam ide - na futbal. A bohužiaľ to nie je len problém slovenského futbalu.

Tam kde jedných zaslepili peniaze, druhí doplácajú na ich nedostatok. Thajský box na Slovensku je v súčasnosti pod vedením človeka, ktorého si vážim a oceňujem jeho prácu. Lenže jeden človek toho veľa nezmôže a potrebuje ľudí okolo seba. Sú to ľudia ako ja, ktorí nemajú potrebu sa na tom športe priživovať. Ale rovnako ako iní, aj ja mám svoju hranicu, za ktorou moja "oddanosť" končí. Hlavne ak robia (podľa môjho názoru) nelogické rozhodnutia.

V poslednej dobe som sa trošku staral o oficiálnu stránku Slovenského thajského boxu. Tá stránka nebola "najdokonalejšia" a už dlhšie sa plánovalo jej prerobenie na novší systém a prípadne aj na lepšiu grafiku. Nehovorím, že som najlepší a najdokonalejší, ale to čo robím, robím kvalitne. A preto som im ponúkol svoje služby a navrhol, že tú stránku prerobím. Časom  však z toho zišlo (robil to niekto iný) a výsledok dopadol tak, ako dopadol  -  thaiboxing.sk (posúďte sami).

To však nie je môj problém. Vadí mi to, že stránku robia amatéri, ale kazí to iba imidž slovenského thajboxu. Aj keby som bol rád, ak by sa tento šport prezentoval vo všetkých smeroch čo najlepšie, rozhodnutie nie je na mne.

Horšie je to, keď skúšajú loajálnosť ľudí, ktorí tomu športu venujú svoje úsilie len preto, že im na tom záleží. Som študent, venujem tomu voľný čas a energiu. Ale nevidím dôvod, prečo by som tomu mal venovať aj vlastné financie. Hlavne ak to iní nerobia. Som zvedavý dokedy budú mať dostatok ľudí, ktorí budú ochotní tomu venovať svoje úsilie.
Pretože mňa už moje nadšenie postupne opúšťa.

váš "thajboxer" shaggy

P.S. aby ste nepovedali, že som prehnane kritický, tak si myslím, že ak rozhodca dostane za akciu pár korún, ktoré mu ledva pokryjú cestovné a pritom sa na tej akcii vyberá vstupné, nie je všetko v poriadku. Charita sídli o pár ulíc ďalej, ja len chcem pomôcť. Ale ešte s nimi nekončím, je stále pár čestných ľudí, ktorí sa točia okolo toho celého (vrátane spomínaného "šéfa") a kvôli ktorým som ešte nevzdal svoju snahu. Aj keď, nič nie je večné...

osobne-neosobné | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014