shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mama Tutkovie

Moja mama ma porodila, dostane medajlu a diplom?
Ejha, začínam mať pocit, že každému na Slovensku jeblo v hlave.
Možno sa presunula ozónová diera práve nad našu krásnu krajinu, možno si tak ľudia kompenzujú našu sociálne orientovanú vládu. Ktovie čím to je, ale jedno je isté - pripadám si ako v nepodarenej verzii Kocúrkova. Bohužiaľ, tam bola aspoň sranda, to naše "Kocúrkovo" mi pripomína štát, v ktorom rozhodujú malé cvičené opičky v duchu tradičných náboženských hodnôt (jednoducho povedané, je to tu napiču).

Áno, uznávam, že je to do značnej miery moja chyba. Keby som bol správne uvedomelý občan, tak nesedím za počítačom a nevylievam si zlosť iba na blogu. Išiel by som pekne do ulíc a protestoval proti utláčaniu zo strany cirkví... ale ja som dobrák, nechcem klesnúť na ich úroveň. Aj keď tu máme slobodu vierovyznania, je mi jasné, že môj ateizmus neutláčajú úmyselne. Ako vravíme my, neveriaci - božie mlyny melú pomaly, ale isto... a raz dôjde aj na cirkevných hodnostárov, resp. hlavne na nich dôjde.

Začalo to Tutkovou... ach bože, to bolo obdobie. Som si myslel, že sa naplnil scenár nejakého sci-fi filmu, že našu krajinku obsadili mimozemšťania, ktorý dosadili extra primitívne náhrady ľudských bytostí. Bohužiaľ to bolo niečo horšie ako polo-inteligentné ľudské klony, bola to *-inteligentná panna (za * si dosaďte slovo podľa vášho názoru na konkrétnu osobu).
Tak ako prišla táto kauza, tak aj odišla. Nekresťansky nechutné billboardy zmizli a všetko zostalo pri starom (možno ani nie, možno panna už nie je panna, ale to je tak pravdepodobné, ako že ja budem knihovníkom).

Ako čas išiel, prišla na scénu "Mama Tutkovie" - keďže netuším ako sa volá, označil som si ju takto (pracovne). Mama Tutkovie, určite ju poznáte, je tá čo vedela, že sa jej narodia siamské dvojčatá a aj tak nešla na potrat. Ej, to je ale dobrá mama, išlo jej o plnohodnotný život jej detí.
Predtým, než ma začnete kameňovať, ja by som si nikdy nikomu nedovolil hovoriť, aby išiel na potrat. Ak nechce, nemusí, je to jej rozhodnutie. Len ma vytáča, ako všetkých zaskočila ich smrť. Však operácia sa podarila (pacient neprežil). Už vidím tie komentáre, čo už... zvykol som si na zaslepených ľudí. Len chcem povedať, že sa stala prirodzená vec. Nanešťastie zomreli dve deti, lenže neboli prvé ani posledné. Bohužiaľ, to je život, príroda to tak chcela, preto to tak funguje.
Nemyslím si však, že by kvôli tomu bola Mama Tutkovie lepší človek, alebo lepšia mama. Úprimne - ak by som sa ja mal narodiť postihnutý, tak by som bol radšej, ak by moja mama išla na potrat. To by nebol plnohodnotný život pre mňa a ani pre ňu. To je teraz vedľajšie...

Viac ma zaráža, že nejaká chytrá (sprostá?) hlavička vymyslela, aby Mama Tutkovie dostala vyznamenanie.
ZA ČO PREBOHA?
Ak si niekto z vás myslí, že si to zaslúži, tak sa stretnime a povedzte mi do očí, v čom je táto pani lepšia ako moja mama. Povedzte mi čo i len jeden skutočný argument a ja uznám, že si to zaslúži.
Ale dovtedy to je pičovina tohto desaťročia, človek, ktorý to vymyslel by mal byť zbavený svojprávnosti.

Tak mi povedzte jedno rozumné odôvodnenie. Že prišla o deti? OK, dajte vyznamenanie stovkám žien, ktorým sa prihodilo to isté. Že nešla na potrat? OK, dajte vyznamenanie tisícom žien, čo urobili to isté. Že sa stala matkou? OK, dajte ho miliónom žien, ktoré majú rovnaké zásluhy ako ona. Dajte ho mojej mame...
Áno, zaslúži si našu sústrasť. Zaslúži si smútiť v kruhu rodiny. A to je všetko, nič viac, nič menej.

Pretože sa blížia sviatky, poviem jednu vec na záver - ľudia, spamätajte sa!

váš shaggy

P.S. ak predsa len dostane to vyznamenanie, tak ja si tiež pôjdem požiadať o jedno. Tým, že som ošukal svoju priateľku som si nacvičoval budúce založenie rodiny. Aj to je dôvod na vyznamenanie, nie?

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. ....
    ...mna by swi tiež nemohol?
    publikované: 01.12.2007 23:44:27 | autor: anonym (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. shaggy, sa mi páči...
    Tvoj zmysel pre spravodlivosť... len nezabudni, že to vyznamenanie, čo ty, si zaslúži aj priateľka, ktorú si ošukal.
    publikované: 01.12.2007 23:54:12 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Ejha
    to mi nenapadlo... ale neviem či máš pravdu, ona len držala, všetku robotu som odviedol ja :D

    anonym - teba by som nemohol. Neviem čo, ale nemohol, lebo keby som mohol, tak by som aj vedel čo by som mohol :-|
    publikované: 01.12.2007 23:59:15 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  4. akože LEN držala?
    a kto by si odskákal eventuelné dlhodobé následky Tvojho krátkeho nacvičovania, há?!?
    publikované: 02.12.2007 00:06:43 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ???
    Vyznamenanie? Akurát tak metlou po krížoch a lopatou do hlavy. Ona s kludným svedomím donosí siamské dvojičky a keď po rozdelení zomrú, tak s ňou smúti celý národ? Však to je choré!!!! Keď o tom vedela, mohla vedieť ako to dopadne. Vždy jedno z tých dvojčiat alebo obe zomrú. To sú ojedinelé prípady, ak to tie deti prežijú. Nech sa zobudia všetci tí, čo jej chcú dať vyznamenanie. Za čo jej ho chcú preboha dať? Za nezodpovedný prístup a lahostajnosť?
    publikované: 04.12.2007 18:16:49 | autor: Andrea (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. zda sa mi to chore
    rozhodnutie, k vyznamenaniam ako takym mam skor negativny vztah...nie je este tak davno doba, kedy sa davali "vybranymdruhom"
    publikované: 04.12.2007 18:39:47 | autor: hanka, (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014