shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Druhý pilier je skutočne nevýhodný!

Úderník Fico zasadzuje ranu imperialistickým štváčom.
V tomto nerovnom súboji nie je sám, po jeho boku stojí pracovitý občan, súdruh riaditeľ Sociálnej poisťovne a hŕstka tajomníkov, ktorí sú pripravení v akúkoľvek dennú, alebo nočnú hodinu dodať analýzu na všetko, čo si vodca1 vypýta.

Áno, ja odporca súčasnej vlády, človek podporujúci liberálnu politiku a minimálne štátne zásahy do ekonomiky, musím priznať, že pán Fico mal pravdu - Druhý pilier dôchodkového sporenia je naozaj nevýhodný až pre milión ľudí!

Tí čo si sporia na svoje dôchodky, okrádajú štát, okrádajú nás! Aj keď nerád, musím otvorene povedať, že títo ľudia sú darmožráči, ktorí myslia iba na svoju vlastnú budúcnosť a nepociťujú solidaritu s ľuďmi, ktorí chcú žiť na úkor ich šikovnosti a pracovitosti!
Je to tak! Druhý pilier okráda ľudí, ktorí sa rozhodli nezasvätiť svoj drahocenný čas štúdiu, tých ktorí 8 hodín denne pracujú v zamestnaní bez zodpovednosti, ktoré ich však fyzicky vyčerpáva natoľko, že večer zvládnu iba 2 pollitre piva! Okráda robotníkov, ktorí musia pár hodín presedieť vonku na stavbe a pretože sa na nich kladie aká-taká minimálna zodpovednosť, môžu vypiť iba pol litra tvrdého alkoholu (samozrejme v zamestnaní).

Nevidím jeden dôvod, prečo by si vrcholový manažér, ktorý pracuje 10-14 hodín denne, 7 dní v týždni, zomiera v relatívne mladom veku (predovšetkým kvôli stresu) mal užívať dôchodok viac ako pracovník zo skladu, ktorého zodpovednosť a psychická aktivita pri práci je takmer na nule (v porovnaní s takým manažérom). Obaja sú prospešní pre spoločnosť. A možno je robotník, ktorý mi vykope kanál pred domom oveľa viac prospešnejší ako taký manažér, ktorý riadi inštitúciu, ktorej krach by mohol ohroziť ekonomiku Slovenska. Kto z nás má právo to posúdiť?

Aj keď musím priznať, v jednej veci sa mýli. To číslo nie je reálne práve teraz, v tomto momente. Predpokladá sa, že 100% stav (čiže ten milión ľudí) sa dosiahne až o pár rokov. A opäť na tom bude mať zásluhu náš vzor, veľký Robert(ko). Vďaka nemu odíde zo súčasného (do riti sa rútiaceho) Slovenska veľké množstvo schopných, vzdelaných a najviac produktívnych ľudí. A zostanú tu tí, ktorých ten zlý, kapitalistický druhý pilier okráda.

Pán Fico, nikdy neprajem ľuďom nič zlé, ale dúfam že Vás jebne a zoberiete so sebou aj celú vašu vládu. Proste nemám rád klamárov, a vy ste klamár!

váš shaggy

P.S. nikdy by som si nedovolil niekoho urážať bezdôvodne. Keďže však mám veľmi "dobré" skúsenosti so stavbármi, ktorých hlavnou pracovnou náplňou je opiť sa, so skladníkmi, ktorých robota je možno fyzicky náročná, ale nezaberie až tak veľa času a nie je ani tak vyčerpávajúca ako napr. práca bankára, napísal som to, čo som napísal. Ak to napriek tomu niekto zoberie osobne, mne je to fuk - môžem vás jebať, drahí súdruhovia.

Legenda:
1 aj keď sa slovo vodca povie po nemecky Führer, akákoľvek podobnosť s historickou osobnosťou, ktorá je známa pod pomenovaním "Führer" je čisto náhodná... aj keď bohužiaľ zarážajúco presná.

osobne-neosobné | stály odkaz

Komentáre

  1. Liberalna politika
    ...je fajn, ze si si vytvoril vlastny nazor. Prepac ale rozhodne nie je liberalny, tak ako cela minula vlada. Nase "reformy" kritizuje aj liberalna rakuska ekonomia, ci uz ide o "rovnu dan" alebo druhy pilier dochodkoveho poistenia. Budem sa svoje tvrdenie snazit vysvetlit z hladiska rakuskej skoly.
    Ta vychadza z toho, ze len ziadny stat a ziadna dan moze byt spravna. Najdolezitejsie je uplne trzne fungovanie, bez akychkolvek regulacii. Takisto tvrdi, ze aj samotne pravo sa vytvori slobodnymi zmluvami na trhu, ktore budu obe strany respektovat.
    Nasa dan nie je rovna. Rovna dan z pohladu liberalov ma znamenat znizenie statnych prijmov z dani. Ale co spravila nasa "rovna" dan. Naopak zvysila danovy vynos a to tak, ze vybrala v absolutnej vyske vyssiu dan a to zvysenim sadzby DPH na lieky,... Pretoze je zname, ze na vybere DPH to najmenej boli a je vyssia ochota platit. Viz. Rothbard
    Co sa tyka socialnej politiky a povinnych platieb, tie uz odmietaju uplne. A co sa stalo u nas. Stat si vybera "trzne" subjekty, ktore budu sluzby poskytovat. Tym vytvara statny oligopol, tzn. par firiem, ktore su zo zakona poverene a este im diktuje podmienky a dava zaruky. Tym nedava financnemu trhu ziadnu zodpovednost za pripadny neuspech tvorby vlastnej investicnej politiky. Este monopol moze byt ako-tak regulovatelny, ale oligopol urcite nie. Ten si vytvara ceny vzajomnymi dohodami. Proste cela chyba je v tom, ze stat nieco prikazuje.
    Preto ma Fico v podstate pravdu, aj napriek tomu, ze ja ho nemam vobec rad a tvrdi to zo svojich mocenskych dovodov, tak ako kazdy politik.
    Moj nazor je taky, ze stat by mal v tomto odbore garantovat "minimalne" poistenie. Tzn., ze niekedy v buducnosti dostanes napr. 3000 SK od statu, aby si nekradol a ci si bude sporit, to je na tebe. Rozhodne vsak nie v prostredi statneho oligopolu.
    publikované: 20.03.2008 21:19:14 | autor: hlas10 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014