shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Idú sviatky a nič sa mi nedarí

Totok malo byť o bratislavskej MHD, ale nie je. Aspoň sa mi zdá... o tej bude článok niekedy nabudúce.
Zase sú tu sviatky. Čas pokoja a radosti, čas kedy sme s ľuďmi, ktorých máme radi... s ľuďmi s ktorými by sme mali byť a s ktorými nie som! Neznášam sviatky. Neteším sa na tú depresívnu náladu. V tom horšom prípade budem agresívny, v tom lepšom prípade budem iba mrzutý... mrzutý a odporný na ľudí, ktorých mám rád - takže je to vlastne ten horší prípad. Prepáčte ľudkovia, sú to moje sračky, to že sa zmením na vianočného k*kota (nemýľte si to s vianočným kaprom) nemá s vami nič spoločné. To je moja psycho hlava...

Nedarí sa. Nerád to priznávam, ale už dlhú dobu nie som šťastný. Celé je to nejak nap*ču, život nie je to, čo sľubovali v reklame. Tajne som dúfal, že sa to tieto Vianoce zmení. Nezmenilo.
Netrávim svoj čas s ľuďmi, s ktorými som ho chcel tráviť. Neusmievam sa, neteším sa z Vianoc. Už pár rokov nie. A nesneží, stále nesneží. Jediná vec, ktorú neznášam viac ako arogantných a dementných ľudí, sú Vianoce bez snehu. Možno je to tak dobre, aj tak by som nemal s kým stavať snehuliaka.

Darčeky. Milujem ponožky na Vianoce. Vážne, praktické veci sú moje, nikdy ich nemám dosť. Takže si zoznam.sk môže strčiť tú svoju reklamu o "tradičných darčekoch", ponožky sú fakt cool. Jedine, že by nie.
Nekupujem darčeky. Teda... súrodencov nemám a rodičom kúpim niečo naozaj praktické - tak to u nás funguje, dohodli sme sa, že radšej ako vyhadzovať peniaze na nepotrebné blbosti, kúpime si to, čo naozaj potrebujeme. Takže mi napríklad mama povie, čo chce (alebo si to kúpi) a ja jej to zaplatím. Však Vianoce nie sú o darčekoch a sme radi, že môžeme byť spolu.
A aj keď tie darčeky nekupujem, ani v tomto sa mi nedarí. Zháňam darček, pre kamarátku... to bude jediná osoba, ktorej niečo kúpim a chcem si dať na tom záležať. Vlastne už jeden mám, ale... ako by to nestačilo, musí mať po Vianociach aj narodeniny. A mne dochádzajú nápady. Keby som mal niečo vyhliadnuté, ale nemal peniaze - nič nepoviem. Bohužiaľ som opačný prípad, takže som v .... (niekde).

Ľudia a vianočné priania. Ech. Všetko je naopak... všetko je zle.
Už som si poprial pekné sviatky/Vianoce/Nový rok s rôznymi ľuďmi. Dostal som také "rozhodcovské" prianie pekných sviaktov, také "johnnycash revivalovské" prianie a obe ma potešili. Ale aj tak je všetko zle. S kamarátmi si poprajem pekné sviatky až tesne pred Vianocami, ale... pár ľudí sa so mnou nebaví. A bohužiaľ je to pár blízkych kamarátov. Nie, že by sme boli pohádaní, alebo niečo také... to vôbec nie. Len sa nebavíme a myslím, že aj keď mi poprajú pekné sviatky, moju náladu to nezlepší.

Nech už je po sviatkoch. Nech už je po Novom roku. Dám si predsavzatie, že si ešte viac neskurvím život. A aj tak ho nedodržím.

váš "sviatočný" shaggy

P.S. ak by ste mali nápad na nejaký fakt pekný darček, napíšte mi ho sem (nemusí ísť o nič drahé, stačí nejaká pekná drobnosť). Možno sa nechám inšpirovať. A možno inšpirujete aj iných ľudí.

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. Vianoce...
    mam ich velmi rada, vonu kolacikov, tesenie sa na sneh, ktory len malokedy pada, ale ked uz pada, tak sme vsetci aspon na chvilku opat detmi.
    Pre mna je darcekovym kralovstvom predajna knih, tam toho najdem, jaaaj, mam rada knihy s basnami, textami piesni, myslienkami mudrych... utle knizocky plne krasnych slov, napriklad Modlitbicky od Rufusa, ci knizky s nazvami ako napriklad - Priatelovi...
    Nadchli aj anjelikovia, ktorych som objavila v predajni s doplnkami do bytu, su z bielej latky, pekne baculati s milou tvarickou a striebornymi kridlami- kupila som ich priatelom ako symbolickych anjelov straznych
    Nakupovala som aj v "Babicke" predajni s podobne ladenymi vyrobkami, kde mali sklenene, rucne malovane jednoduche svietniky,
    ktore po zapaqleni sviecok hadzu nadherne farebne obrazce.
    Alebo take CD s napalenymi piesnami, ktore mas rad, alebo s textami, ktore vela hovoria o Tvojich pocitoch k nej.
    publikované: 18.12.2007 23:54:09 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. shaggy
    v jednom sme si zajedno..vlastne v dvojmo...mám z ľudí a z ich prístupu k sviatkom, z ich "dokazovania lásky darčekmi" a nakupovania "pokoja a mieru"..mám z nich prinajlepšom koprivku:) a za druhé, ja mám manželíka "povianočného", ledva sa preberiem z vianočného punča, už aby som zapaľovala sviečky na torte...mám problém z roku na rok väčší..ale čím je starší, tým menej potrebuje..všetko má...no čo s tým:))
    ja som za náramok priateľstva..pre kámošku, za hodnotnejší náramok..pre priateľku:))..ale Tebe sa to podarí..si šikulka hlavičková...Pekný zajtrajšok:)
    publikované: 19.12.2007 00:22:12 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014