shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Google vs. jazvecomedveď

Hurá, som prvý na jazvecomedveďa, no nie je to skvelé?

V mojom minulom článku sa na mňa vrhli všetci SEO amatéri a kritizovali ma, že im iba závidím.

Preto som sa rozhodol, že im už nebudem závidieť a napíšem im dôvod, prečo ich považujem za amatérov.

Jeden z nich sa všade vychvaľuje, aký je skvelý optimalizátor, ako prechcal konkurenciu, ktorá sa tomu venuje roky rokúce. Má pravdu, nikto z nás nie je na frázu najlacnejšie SEO služby na prvom mieste. Iba ja som na druhom... ale ako to je možné? On, optimalizátor a jeho stránka, ktorá ponúka tieto služby už nejaký ten piatok a ja, závistlivec so svojim osobným blogom, ktorý sa optimalizácii venuje iba okrajovo - obaja sme bok po boku vo výsledkoch vyhľadávania na tak nezaujímavú frázu. A pritom som "optimalizoval" ešte menej ako on.

O čo teda ide? Som rovnako skvelý "SEO expert" ako on? Nie, pravda je niekde inde.

Google miluje obsah.

Blogy, fóra, obsah tvorený komunitou - nový a hlavne často aktualizovaný obsah. Ak je stránka často aktualizovaná, je aj často indexovaná. A prečo by nemal často aktualizovaný obsah dať na prvé miesto, hlavne ak obsahuje presne tú hľadanú frázu a na žiadne inej stránke sa nenachádza? Z toho dôvodu sú na prvých miestach na túto "exotickú" frázu také stránky, aké sú. Nič nezvyčajné, nič výnimočné. Hlavne to nie je nič, čím by sa dalo chváliť.

Aj ja by som si vedel vymyslieť originálnu frázu jazvecomedveď šesťprstý a optimalizovať na ňu svoje stránky. Otázne je, či by niekto túto frázu hľadal a aký by to malo zmysel. Uznávam, že ponúkať najlacnejšie SEO služby má možno aj zmyseľ, nie každý si ich predsa môže dovoliť. Ale potom to vyzerá ako s najlacnejším oblečením u Vietnamcov - z Nike sa stane Mike a z Adidas Adidof. A to nehovorím o tom, že v konečnom dôsledku vás to bude stáť dvakrát toľko (či už ide o lacné SEO alebo lacné oblečenie).

Prečo to teda píšem? Nie, nie je to preto, že by som závidel. Závidieť týmto detičkám a amatérom by bolo rovnaké, ako závidieť paralympikom - aj keď vyhrajú, stále budú postihnutí (tým sa nechcem nikoho dotknúť, ale myslím, že pre každého z nás je zdravie cennejšie ako nejaká medajla).

Píšem to preto, aby si ostatní pri výbere firmy, ktorá im bude optimalizovať stránku dali pozor, či sú to skutočne takí odborníci za akých sa vydávajú.

váš shaggy

P.S. je len sranda, že ten kto ponúka tak lacné služby, k nim nepridáva daňový doklad. Okrem toho, že sa to pre firmy neoplatí, je to aj protizákonné. Ale to už vo svojom slogane neuvádza...


počítače a internet | stály odkaz

Komentáre

  1. Tedaaa,
    zaujímavé, naozaj:)... Len už som tak strašne unavená, že sa nejako nedokážem dostatočne koncentrovať. No natoľko ma tvoj článok zaujal, že som zo seba vyžmýkala posledné sily :)
    Katarína.
    publikované: 15.08.2008 21:52:54 | autor: o-mne (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ale lamka
    danovy doklad samozrejme mam uz si pocul vyraz pracovat na dohodu?
    publikované: 19.08.2008 11:34:22 | autor: Tom@S (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. a este
    aby som nezabudol uz si zvykaj toto je volny trh kazdy moze ponukat co chce a ved ty mas koooopec prace tak co nedoprajes aj inym? Teba to fakt musi strasne srat sa na tom bavim denne velky shagy a takto vytoceny amaterom :DD uz 2 clanky o mne, ja by som na teba nepohol ani prstom a diky za foto som tam fesak ;) samozrejme ze ja tvoju vyholenu lebenu ukazovat nebudem, to uz by mi na forum nikto neprisiel(ad forum zase si nemal pravdu dari sa mu a tak si zhadzoval moj napad ccc) a dalsia vec, vidis toto je rozdiel medzi nami ja sa nestaram do nikoho, nikoho verejne nerozoberam nechavam vsetko tak ved a preco aj , sa zamysli nad sebou ako chudacky sa sa spravas chodis po forach a zalujes, vykrikujes bachacha co sa bojis konkurencie ci co? Ved mas zamestnanie tak co utocis na chudaka studenta. AK sa snazis pisat ako hulan teda ako dement na ktoreho kazdy nadava pis, ale s tym ze on aj nieco v tej palici ma a minimlane 50% jeho clankov malo hlavu a pätu a bolo vidno ze je ozaj profik, co sa o tvojich povedat neda....zakomplexovany seo odbornik. STale ti to pisem charakter, charakter ten si musis zachovat inak si debil pred celym internetom, ale uz je neskoro
    publikované: 19.08.2008 11:53:22 | autor: Tom@S (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. elet
    uz mi je to jasne uz si ako Kaluza ohovaras konkurenciu, ked robis akoze optimalizatora stranok tak to uved preco ohovaras druhych lebo su pre teba konkurecia za lacne peniaze....a sme doma
    publikované: 19.08.2008 12:05:08 | autor: Tom@S (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. uf
    tolko komentárov... ako vravím - trafená hus zagágala ;-)
    Nie, nepotrebujem ohovárať konkurenciu, ty pre mňa ne si konkurencia. Ty nie si konkurencia pre nikoho.
    Ja len píšem o tom, čo ovládam - tak ako som písal o tých amatéroch webdizajnéroch (fotograf.sk a iní), tak píšem o amatéroch a deťoch, čo sa hrajú na optimalizátorov a pritom o tom nič nevedia.

    Čo sa týka daňového dokladu - práca na dohodu nie je daňový doklad + myslíš, že ťa niekto kvôli optimalizácii svojej stránky zamestná na dohodu? Žiješ v tomto svete?
    publikované: 19.08.2008 12:10:11 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. shaggy
    do zvysku debaty vam vstupovat nemienim, ale dohoda je danovo uznatelny doklad, ak ma vsetky nalezitosti ..
    publikované: 19.08.2008 12:36:40 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  7. bratislavitae
    Samozrejme to viem. Ide len o to, že na svojom fóre v téme, ktorú už odvtedy premazal odpovedal na jednu otázku, že nemôže vystaviť daňový doklad. Ale práca na dohodu je samozrejme zákonná, ja som len uvádzal informácie, ktoré som mal od neho a tieto informácie stále platia - faktúru vystaviť nemôže a ešte som nevidel nikoho, kto by jednorázovo optimalizoval stránku na dohodu. Myslím, že všetci vieme, ako to chodí...
    publikované: 19.08.2008 12:39:39 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. zase trepes
    vidis ty hus, vies hovno a to aj siris. To ze nemozem vystavit fakturu pretoze nemam zivnost neznamena ze nemozem pracovat na dohodu ktora je normalna zamestnanecka zmluva a tiez aj ako danovy doklad, tak uz radsej nepis nic. Si myslis ze si pozral vsetku mudrost sveta ale zase si mimo, kludne si daj pracu a zisti si to na uradoch. Ty len vychadzas z niecoho co si niekde cital a pritom nevies nic su to len tvoje dohady s ktorymi sa zhadzujes na vlastnom blogu.A ako vidis podobny nazor nemam len ja. Zato ze si TY nieco nevidel neznamena ze sa to neda.
    To ze si amater ty tvrdim zase ja, uz podla tej tvojej mega prace co sa s nou tak chvalis.
    publikované: 19.08.2008 12:59:58 | autor: Tom@S (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. add
    vidis aka si lama:"práca na dohodu nie je daňový doklad ", bratislavavitae:"dohoda je danovo uznatelny doklad" a zase lama:"Samozrejme to viem" vidis, nevies nic :D
    "myslíš, že ťa niekto kvôli optimalizácii svojej stránky zamestná na dohodu? Žiješ v tomto svete? Myslím, že všetci vieme, ako to chodí..." A predstav si zamestal, uz sa zobud je to normalna brigadnicka dohoda na dobu urcitu aj so stanovenym cielom ty lolo.
    Vidis a presne pre toto sa mi uz nechce k tomu vyjadrovat proste ma neotravuj uz a rob si svoje ked ta bavi ohovarat tak prosim to ukazuje tvoje iq a vyspelost ja sam viem a vidim najlepsie ci mam robit a co treba zlepsit rady od kvazi optimaliztora si nechaj pre niekoho ineho, ja vidim kolko vstupov mam na forum na dane slova a preto som to pisal aj na blogu a preto aj na fore, to ze ty si myslis nieco ine neznamena ze je to pravda a tym duplom ked nema ziadne cisla, ja mam a predstav si ze na zaklade tejto mojej "trapnej" temy mi prisla dalsia ponuka. To ta musi teraz fest srat :DDD
    publikované: 19.08.2008 13:07:42 | autor: Tom@S (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. čože?
    Ešte raz si to prečítaj, nedochádzajú ti súvislosti.
    Pokojne si mohol napísať, že sa môžeš v tej firme, pre ktorú robíš optimalizáciu, zamestnať. O práci na dohodu tu nebola reč, neuvádzal si to na svojej stránke.
    Niekto sa ťa tam opýtal, či môžeš vystaviť faktúru, ty si odpovedal že nie. Akákoľvek zmienka o práci na dohodu, alebo pracovnú zmluvu tam nebola. Prečo? LEBO TO NIE JE BEŽNÁ PRAX!
    A akou "mega prácou" sa chválim? Napísal som diplomovku o SEO. Bodka. Nič viac, nič menej. Tybi zo seochat.sk ju považoval za zaujímavú natoľko, že ju uverejnil. Výhrady k nej mi povedal, ja ich beriem. Moja spolupráca s nim je trošku na inej úrovni, ako len robenie dizajnu pre jeho stránku. A asi by si ma nevybral, keby som bol taký amatér, ako píšeš.
    Ale ako vravím, nemusím ťa o niečom presviedčať. Áno, ty budeš pracovať u každého na dohodu a po dvoch týždňoch, keď tú optimalizáciu dokončíš, tak tvoja práca na dohodu skončí. Som zvedavý, ako to je v prípade dlhodobej optimalizácie, v prípade opakovaných služieb. Alebo budeš u piatich firiem robiť rok na dohodu, pričom čistý čas tvojej práce budú tri týždne za celý rok? Zaujímavé...
    publikované: 19.08.2008 13:14:31 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. tomas
    Tomas, prosim ta, Shaggy napisal iba pravdu.. Ty sa donho obuvas a snazis sa odviest pozornost inym smerom, preco nevysvetlis to, o com sa pise v clanku? Ako je to mozne, ze ja som napisal na blog na seochat jeden prispevok o tvojich najlacnejsich seo sluzbach a som zrazu druhy v google na toto klucove slovo? A pritom ty si sa tak snazil a optimalizoval si web a ja som sa vobec nesnazil a som hned za tebou :D Sak sa teda vyjadri aj ku kritike a k teme, o ktorej sa hovori, a nie len obvinuj ostatnych zo zavisti..
    publikované: 23.08.2008 08:48:29 | autor: Okuin (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. s potkanmi sa nebavim
    asi len tolko. Stale vytahujte najlacnejsie seo sluzby. A co vyraz seo sluzby?k tomu sa nikto nevyjadri lebo mam pravdu, kazda seo firma optimalizuje na seo sluzby vyraz. Ale ako vidim linkbaiting v priamom prenose, ak vam to nieco hovori. A mozem uviest ze na zaklade svojej temy som dostal dalsiu zakazku na optimalizaciu eshopu, nahoda? Nie, skusenost a hlavne vidim cisla co vy nie, no napriek tomu mate plne huby argumentovi.A ja som sa vyjadril k temu az az, odpovedal som na vsetky bludy co shagi pisal.
    publikované: 25.08.2008 13:36:40 | autor: Tom@S (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. hah
    zvlastne, tak moj web je na slovo seo sluzby uplne prvy.. kurna, ako som len mohol predbehnut tych seo magov ako rado rohal, tybi, pizzaseo a dalsich.. som ja ale dobry, co tomasko? :D
    publikované: 25.08.2008 18:14:31 | autor: okuin (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. ty vole
    byt tebou tak sa moc neozyvam, pretoze akurat opravujem skody tebou napachane. Ak tomu co robis hovoris seo tak to potom hej.
    publikované: 26.08.2008 23:51:52 | autor: Tom@S (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. ?
    Opravujes skody mnou napachane? A to o com hovoris? No ked vidim, comu hovoris SEo ty, tak pojem seo uz naozaj straca zmysel..
    publikované: 27.08.2008 13:05:06 | autor: okuin (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. nazov
    komentar
    publikované: 28.01.2010 20:36:42 | autor: kokoc (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014