shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na bicykli do Rakúska

Ja som si myslel, že do Rakúska sa chodilo na bicykloch odjakživa... ale mýlil som sa.
To som celý ja. Hovorím si dieťa socializmu a pritom som žil dlhú dobu v tom, že aj za mojich detských rokov som chodil do Rakúska na bicykli. Mýlil som sa (áno, shaggy priznal svoju chybu). V tom pamätnom roku, kedy sa tisíce ľudí "vymklo" a márne zháňali kľúčovú službu (však keď ju hľadali na námestí... čo by tam robila), som mal šesť rokov.
Aj keď je to minimálny vek na to, aby som si niečo pamätal, tak také pojmy ako súdružka učiteľka, iskrička a iné blbosti v mojej hlave zostali. Ale... v mojej mládeneckej naivite som si naozaj myslel, že aj pred rokom '89 sme chodili do Rakúska na bicykloch (som z Petržalky, takže to mám čo by som kameňom dohodil).

Prečo takýto nostalgický začiatok?
No prečo asi... ako som tak v noci pozeral na ohňostroj (ktorý bol zatienený nádherným panelákom), uvedomil som si, že veľká časť mojej (mladšej) rodiny si bude myslieť, že to takto bolo odjakživa. Že neexistovala pasová kontrola (alebo iba minimálna).
Nie som euroskeptik, skôr naopak. Teším sa na Euro, bude to pre mňa jednoduchšie. A tešil som sa aj na otvorenie hraníc. "Načo ti to bude, môžeš ísť kam chceš, ale nemôžeš si to dovoliť" - pýtajú sa neprajníci. Nereagujem na nich, ak im to tak prekáža, môžu sa odsťahovať do Číny, na Kubu... alebo stačí iba na Ukrainu. Majú tam demokraciu, ale aj na obyčajné Slovensko potrebujú víza - to by mne vadilo. Tiež sa nepýtam farára, načo mu narástol penis, keď ho aj tak nevyužije... Ak nechcete cestovať, necestujte, ale do mňa sa nestarajte.

Zmenilo sa niečo pre mňa? Ani moc nie. Do Rakúska už na biku nechodím, ale občas tam vybehnem. A som rád, že nemusím nikde stáť. Mám rodinu v Slovinsku, aj v tomto smere mi to pomôže. Nie, že by bol problém sa tam dostať, ale teraz odpadla naozaj tá posledná "bariéra".
A čo sa týka financií... ak by som niekam naozaj chcel ísť, tak tam idem, myslím že peniaze sa vždy nájdu.

váš "európan" shaggy

P.S. tento článoček píšem na svojom novom, vianočno-darčekovom monitore (viem, že nie sú ešte Vianoce, ale tak...) a... je to normálne radosť písať, asi to budem robiť častejšie.

osobne-neosobné | stály odkaz

Komentáre

  1. shaggy
    dobre Ti to píše...na darčekovom "balení":))
    a v podstate súhlasím,( lebo žijem von).. a viem, že žiť sa dá všade, ak to správne ponímaš..aj s financiami:) jednoduché to nie je nikde!
    pekné Vianoce..nech sa Ti naplnia cestovateľské plány:)
    publikované: 21.12.2007 22:14:24 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ako decká
    sme sa chodili byciklovať cez háj k Morave a vždy sme sa rozprávali o tom, čo by sa asi stalo,keby sme ju preplávali a dostali by sme sa do Rakúska. Hranica tam ide cez stred rieky, ale kúsok ďalej je aj most.A vždy sme skončili pri hororových scenároch s hraničnou políciou, ktorá by po nás začala strieľať samopalmi a tak sme vždy len ruky namočili a išli sa pozrieť na Devín alebo domov. Neviem či by som teraz zvládla tie kilometre na bicykli ako kedysi...
    publikované: 23.12.2007 21:12:04 | autor: Andrea (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Skoro som zabudla
    Šťastné a veselé!!! Uži si Vianoce (aj keď ich asi podľa predchádzajúceho príspevku moc nemusíš) a oddýchni si cez prázdniny. Do nového roka len to naj, a snáď z nás spravia tých "magorov"... :-)
    publikované: 23.12.2007 21:14:31 | autor: Andrea (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. No, keďže si bola vtedy mladá
    tak polemiky o tom, čo by sa stalo ak by ste ju preplávali boli úplne zbytočné... je nad slnko jasné, že by ste sa utopili :D
    Magori už sme... nikto normálni by sa na takú školu nedal, ale takto budeme aspoň "titulovaní" magori...
    A šťastné a veselé aj tebe a všetkým čo ma čítajú...
    publikované: 23.12.2007 21:22:04 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014