shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako kašlem na to, čo si o mne myslia

...a pritom viem, že to nie je pravda.
Všetci to poznáme. Chceme sa odlišovať, byť originálni, ale ak takí nie sme, tak nám to nevadí. Väčšine z nás je jedno čo si ostatní o nás myslia...

P*čovina!

Ak niekto povie takúto blbosť, zaslúžil by si jednu brutálnu do huby. Každému záleží na tom, čo si ostatní o ňom myslia. Ja nie som výnimka. Myslím si o sebe, že som múdrejší ako veľké percento populácie, pretože to proste pravda je. Nebudem sa tváriť prekvapene, keď mi niekto povie, aký som inteligentný a pritom viem, že len konštatuje to čo už dávno viem. Ale pritom z duše nenávidím "pozerstvo" - to je stav, kedy sa niekto na niečo hrá, hádže všelijaké pózy. Môže sa tváriť, že je ťažký rapper-gangsta' alebo flegmatický nezávislák. Čím viac to nenávidím, tým viac si uvedomujem, že aj ja som taký.
Už pekných pár rokov nosím na koleno vyholenú hlavu. Síce sa to striedalo s obdobím kedy som mal aj iný účes (číro a tak podobne), ale vždy to bol druh účesu, ktorý ľudia radia medzi "extrémny". A práve kvôli holej hlave ma často považovali za skinheada. Nebudem teraz rozoberať rozdiel medzi pravými skinheadmi a náckami (to si nechám na inokedy, aj tak väčšina ľudí pozná). Tí čo ma poznajú, vedia že som ten najmenej xenofóbny človek v okolí (relatívne :D ). Obliekam sa úplne normálne, ako väčšina mladých ľudí v mojom veku - jedinú "extrémnosť" tvoria moje staré dobré Steel topánky a pár kusov oblečenia Lonsdale, inak nič.
Ale musím uznať, že mi to prirovnávanie k skinheadom občas imponovalo. Je to divné, ale tešilo ma to. Bolo to hlavne z dôvodu, že som mal pocit, že som iný, zaujímavý, netuctový.

Nedávno som začal nosiť okuliare. Nie som žiadny krásavec (Wiener, zavri hubu a nesmej sa, lebo ti ešte zabehne slina), ale dosť ľudí mi povedalo, že v okuliaroch vyzerám fakt lepšie (miestami až dobre). Ja som tie okuliare začal nosiť z vlastnej vôle, nie preto, že by mi ich niekto nanútil. Kameň úrazu je ale v tom, že si s nimi nepripadám drsný. Vidím, že ľudia sa ma menej boja a to mi vadí :D Aj keď mám teraz trochu rozbité čelo a trochu fialové nad okom, tie okuliare robia zo mňa mierumilovného človiečika. A rovnako sa cítim aj keď počúvam nejakú "nevhodnú" hudbu nahlas. Videli ste už skinheada, ktorý počúva pomalú pesničku od Gwen Stefani? Ja teda nie.

Takže ak uvidíte niekedy v autobuse chlapa s holou hlavou, rozbitým čelo, monoklom pod okom, okuliarmi ako si dáva tichšie hudbu na mp3 prehrávači a snaží sa vyzerať nebezpečne, pristúpte k nemu a pochváľte ho, že vyzerá naozaj nebezpečne. Urobíte mi radosť :)

váš shaggy

P.S. k tej originalite - až teraz som si všimol, že sa Ross podpisuje "Váš Ross". Nikdy predtým som si to neuvedomil. Teraz vyzerá ten môj podpis "váš shaggy" ako otrepaná fráza... ale mne je to jedno, v tomto prípade mi na tej originalite až tak nezáleží :)

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. :D ahoj
    nebezpečný inteligentný chlapčok s okuliarmi na nose a slabosťou pre Gwen ;) nepoznám Vašu generáciu (ty, wiener a Ross), ale inak sa mi páčite a to ťa nemusím ani vidieť...ste iní (inak aj mne sa páči Gwen a okuliare xi), v originalite je sila a v anonymnej mase ešte väčšia a nebezpečnejšia, mnohí sa v tej originalite stratia ;)

    naozaj si nebezpečný? súdiac podľa monoklu, asi áno, alebo bol niekto iný nebezpečný pre teba...a neboj, z pózerstva sa ľahko dostaneš...neskôr :)
    publikované: 20.01.2007 19:37:03 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Inteligencia, drsnosť a monokel :)
    Mi uniká k čomu pri svojej spomínanej inteligencii potrebuješ tak veľmi pôsobiť drsne...? Mimochodom vzhľadom k monoklu sa mi ani nezdá , že ju vieš používať.
    publikované: 20.01.2007 19:45:47 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  3. tu rozbitu hlavu a monokel
    si za co vyfasol...za to ze odkedy mas brile si o tebe niekto kto nema rad biflosov myslel ze jeden si :)

    Brile su v pohode, aj ja ich nosim iba nejakeho pol roka a ludia sa zacali na mna inak pozerat a dokonca aj inak so mnou rozpravat...Noneviem preco, zeby to bolo kvoli nim?...neviem...ale je mi to jedno:))
    publikované: 20.01.2007 19:50:06 | autor: TPnetopier (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. pre sygon
    potrebuje posobit drsne, pretoze je to skratka chlap :) chlapi potrebuju nebezpecenstvo od prirody, len ho kazdy prejavuje inou formou..
    publikované: 20.01.2007 19:56:37 | autor: lourdes (e-mail, web, autorizovaný)
  5. drsnosť pre lourdes
    Ty jo ,ale keď sa zamyslím, tak ja som sa vpodstate tiež o to kedysi snažila a ešte občas použijem drsnepôsobiacu techniku. Vezmem čiernu linku, čierne tiene na oči, čierne naušnice a celočierne oblečenie. Obyčajne som vtedy "báječne" náladená a vybehnem do ulíc. Vraj sa mi fakt báli prihovoriť niekedy :). Drsne pôsobiaci chlap má niekedy niečo do seba, to áno, ale po pravde chlapa s monoklom je mi vždy ľúto :)). Čo evokujú drsne pôsobiace ženy ?
    publikované: 20.01.2007 20:18:41 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  6. ja som tiež kedysi chcela pôsobiť drsne
    chodila v dlhom čiernom kabáte, nosila mikiny s kapucami a lakovala si nechty na čierno a vlasy si farbila na červeno (nie vždy) :D myslím, že tým prešlo mnoho ľudí, nie? vonkajšok by asi mal vyjadrovať vnútro, hm? dnes som trošku iná, aj keď mám občas chuť pôsobiť drsne vrrrrrrrrrr :)
    publikované: 20.01.2007 20:24:50 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  7. drsné ženy :))))
    Na vlasy som nemohla jediné šahnúť, plavá prirodzená blondýna som ostala doteraz .To sa tak bilo s tými čierno-čiernými očami ! Aj jak som chcela hýriť vlasmi ako plameniak :) .Pravda dlhými sýto bordovými nechtami som si čas plameniackej potraby na sebe vykompenzovala:)) .
    Drsná dionea ? ulala ;)
    publikované: 20.01.2007 20:30:48 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  8. :D
    ach áno, to boli časy, teraz som ako víchor len, keď hraje hlučná hudba a moje bunky sa neudržia na uzde....a to tie moje vlásky pekne lietajú po všetkých stranách xi xi...ale iba občas ;)
    publikované: 20.01.2007 20:38:54 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Shaggy a tí ostatní
    To Váš si kľudne nechaj ako čitateľne pôsobiacemu autorovi ti ponechám právo tento dovetok (nie dovätok ty hovädo) používať :)

    a dionea - ako sa vlastne delia generácie? podľa toho že si nás odlíšila o generáciu, ty už si minimálne 30+ že :) to už jedna noha v hrobe a smrť na jazyku, že moja :)

    a shaggy, môj názor je taký, že sú ľudia, ktorí môžu byť ako chcú masový, nikdy nebudú a sú ľudia, ktorí môžu byť originály ako chcú, nikdy nimi nebudú...

    a kam patríš ty? počkaj pár článkov a DOZVIEŠ SA VERDIKT HA HA HA
    publikované: 20.01.2007 22:35:12 | autor: Ross Crock (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. :))) ale nie Ross
    tou "generáciou" som to asi prehnala, ale ste iní (slobodnejší a sebavedomejší), medzi nami je rozdiel cca 5 rokov, ja som sa obtrela o bývalý režim a prešla som inou výchovou...v prvej triede sme sa nehrali s autíčkami a bábikami, ale sedeli na stoličkách s rukami za chrbátom a nedostávali včeličky,a le normálne známky, no čo ty na to môj ;)
    publikované: 20.01.2007 22:57:15 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Ja som bol v prvej triede ako
    strasne inteligentny clovek presne 124 krát presadený

    a to si nerobím srandu :)
    publikované: 20.01.2007 23:07:19 | autor: Ross Crock (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. :D
    to si už vedel tak dobre počítať? ccc
    publikované: 20.01.2007 23:09:56 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  13. nie, doteraz
    mi to mamina ojebáva o hlavu :)

    a my sme tiež mali známky, len v skrytej obrázkovej forme :) včelička - za 1, hovnivál - za 5 :D xD
    publikované: 20.01.2007 23:12:28 | autor: antitalent (e-mail, web, autorizovaný)
  14. xi xi no šak hovorím
    ste milé, šikovné a vtipné chlápätká :) alebo inak povedané inteligentní, nebezpeční a kurva originálni mladí muži....nuž vulgarizmy mi akosi nejdú...
    publikované: 20.01.2007 23:17:31 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  15. náhodou,
    máš pochvalu za "vtipné a vkusné použitie nadávky" :)
    publikované: 20.01.2007 23:19:32 | autor: antitalent (e-mail, web, autorizovaný)
  16. XD ďakujem
    publikované: 20.01.2007 23:21:47 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Mám slzu v oku :)
    Celý deň som sa skoro nedostal k netu. Učím sa na skúšky a počítač bol aj tak obsadený jedným z rodičov. Ale teraz v noci si pozerám a 16 reakcií na môj článok ma neskutočne potešilo. Naozaj, toto sú tie drobné radosti každodenného života, ktoré robia radosť.
    Ok, teraz k môjmu veku - Wienera poznám osobne, Rossa nie (iba cez wienera). Takže môžem povedať len, že som starší ako Wiener, presnejšie - mám 23 rokov - takže aj mňa trošku chytila doba minulá, socialistická, ale iba trošku :)
    K tomu monoklu a podobným "artefaktom" na mojej hlave. Robím thajský box, takže je to z tréningu, z ničoho iného. Inak som veľmi mierumilovný človek ;)
    A k tomu, že potrebujem pôsobiť "drsne". Hej, je to aj preto, že som chlap. Ale aj preto, že sa tak snažím zakryť svoju citlivú dušičku :D to sa proste v dnešnom svete na chlapa nehodí, aby bol citlivý... ale nikomu to nehovorte, zostane to iba medzi nami :)
    publikované: 21.01.2007 01:21:53 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  18. ;) dobrú noc citlivá duša
    a nech sa ti ľahko učí...ten vekový rozdiel je potom menší xi...ste "starí" ako môj mladší braček...
    publikované: 21.01.2007 01:28:54 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Hneď sa mi bude lepšie spať...
    keď viem, že som tak starý ako niekoho MLADŠÍ brat. To znamená, že ešte nepatrím do starého železa :)
    A ak máte záujem, môžete sa učiť so mnou, budem čítať nahlas:
    "Informačný prieskum vo svojom vývoji tieto prístupy podporuje polyreprezentáciou vo vnútornom modeli a synergiou viacerých vyhľadávacích..." :P
    publikované: 21.01.2007 01:50:15 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014