shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hľadanie zmyslu života

...všetko čo ste chceli vedieť, ale nemali ste sa koho opýtať.
Tak som si jedného pekného dňa sedel na hodine, čítal si knižku o Johnnym Cashovi a z mojich myšlienok ma vytrhla až súdružka učiteľka (ehm, teda, pani prednášajúca).
Áno, dámy a páni, možno sa vám to bude zdať neuveriteľné, ale naša pani prednášajúca urobila to, čo sa nepodarilo takmer nikomu pred ňou. Objavila zmysel knihovedy.

Teraz si väčšina z vás povedala, že zmysel knihovedy je nepodstatná vec (ja si to tiež myslím). Ale musíme si uvedomiť, že ak objavíme zmysel nejakej ľudskej činnosti (v našom prípade už spomínanej knihovedy), tak je to len na skok ku zmyslu života.
Asi očakávate nejaké závratné zistenie, ktoré by vás posunulo ďalej, ale musím vás sklamať. Ak zmysel života vyzerá podobne ako to, čo nám ukázala, tak s nami niekto pekne vyj*bal.
Bohužiaľ som si nestihol dôkladne zaznamenať všetky detaily, ale to čo nám ukázala (tá schéma) vyzerala veľmi, veľmi, naozaj veľmi divne.

Aby ste si urobili predstavu ako veľmi divne, tak asi takto divne:
schema

Tak som sa po tomto otrasnom zistený (že život vlastne nemá zmysel a je pekne na p*ču) opäť ponoril do čítania knižky. Bolo to fajn, až kým ma nevyrušil z mojej seansy ďalší šokujúci fakt.

Knihoveda (ako aj iné informačné vedy) majú terminologické sloníky :-|
Neviem či som iba zle nepočul (mohlo sa stať, že hovorila o slovníkoch. Ale keďže som ju sústredene počúval, určite som dobre počul).
A tak som strávil zvyšok hodiny rozmýšľaním o tom ako môže vyzerať taký terminologický sloník.
Prišiel som na to, tak sa rozlúčim s vami jeho podobizňou.

slonik

Dúfam, že aj vy ste si predstavili niečo podobné :-)

váš "42" shaggy

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. :)) paráda, už som sa toho názvu trošku obávala ;)
    ale ten sloník to celé zmenil a je nááádherný :) oveľa krajší ako zmysel (kniho, životo)vedy a jooo, kvôli takým slo(v)níkom sa oplatí žiť, no nie?
    publikované: 02.11.2007 20:25:20 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. zivot ?
    …den je slnecny a vsetko na vode zalivu je ako na zrkadle…stary orol nahana cajky a kradne na plazi co sa da.. kacice a cajky aj vrany su iba nahnevane – ziadny starch… ukradne co sa da a prezije dalsi den….a mlady seahawk este v dialke na oblohe a vrany uz kricia a kacice su uz v lete a cajky pod stromami… a ten pocit..zivot plny strachu co sa stane…stary orol tiez sa chysta na odlet aj ked este neskoncil jedlo…to je zivot…
    publikované: 02.11.2007 20:47:42 | autor: giorgio (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. pekné
    Ty tuším dávaš na prednáškach väčší pozor ako ja. Že som si tú schému nevšimla :-))) Len škoda, že je taká maličká. Aj by som si ju pozrela. A sloník je super! Prednáškam zdar a tejto zvlášť :-D!!!
    publikované: 05.11.2007 09:49:23 | autor: Andrea (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. :-)
    terminologického sloníka by som občas potrebovala mať poruke :-))) namiala som sa... a poriadne
    publikované: 05.11.2007 09:57:01 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. :))
    si ma na ceste za syslom života o kus posunul, shaggy... dík ;)
    publikované: 05.11.2007 10:37:14 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014