shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo sú slovenskí novinári je*nutí?

Deti, ak sa nebudete učiť, tak skončíte ako novinár.
Začínam mať pocit, že novinárom môže byť ktokoľvek, kto dokáže napísať nadpis a zvyšný text prekopírovať z nejakého iného zdroja. Ešte aj znevažované povolanie smetiara vyžaduje zložitejšie myšlienkove pochody ako novinárčina na Slovensku.

Už niekoľko rokov sa výborne bavím na tých nezmysloch, čo z nich vychádza. Či už je to televízia, alebo denníky a týždenníky (netýka sa to len tých bulvárnych), ich úroveň a profesionalita klesla na veľmi nízku hodnotu.

Už dlhšie sledujem ako naši novinári (ktorí sú určite všetci členovia MENSA) píšu články, ktoré sú určené asi len pre skutočných dementov. Ja byť čitateľom nejakého denníka, tak by som to bral osobne - novinári si asi myslia, že ich čitatelia nemajú na viac. Že by nepochopili článok, v ktorom by sa nepísalo o sexe/vražde/problémoch so stravovaním.
Pár týždňov sa objavujú články o príslušníkoch hnutia skinheads. Buď niekoho napadli (samozrejme išlo o rasovo motivovaný skutok), alebo im zrušili koncert (kde sa spievali rasistické pesničky). Má to len jednu chybu. Nie sú to skinheadi. Keby sa takto zaoberali neo-nacistami na Slovensku, možno by sa aj niekam dostali, možno by ten článok mal informačnú hodnotu.
Áno, osobne sa ma to týka. Pretože po tom čo napáchajú títo debilkovia (nemyslím neo-nacistov ale novinárov) sa ľudia ako ja môžu ísť skryť niekam... Viete si predstaviť, čo by sa stalo, keby som povedal: "Skinheadi? Hej, fajn ľudkovia, mám k nim veľmi blízko." Väčšina ľudí by si o mne pomyslela, že som idiot s polovičným mozgom, ktorý škaredo zazerá na kohokoľvek, kto má trošku tmavšiu pleť. A to nie je pravda.

Jediní, na koho zazerám, sú novinári. To je zberba, ktorá nepatrí do ulíc, mali by chodiť kanálmi. Samozrejme, že existujú aj výnimky, ale neviem či aj na Slovensku... začínam pochybovať. Bol by som celkom rád, keby sme tieto cvičené opičky odsunuli na okraj spoločnosti, aspoň kým sa nenaučia robiť svoje "remeslo" tak, ako sa patrí.

váš "opäť nahnevaný" shaggy

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. skinheadi??? pohodka aj ja mam k nim blizko...
    novinaru chcu zarabat nie ozrejmovat nejake skutocnosti...
    publikované: 04.11.2007 13:47:07 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  2. nnno, šťastie, že...
    sú aj blogy ;)
    publikované: 04.11.2007 14:34:20 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ved noo...
    z tohto dovodu som prestala citat holcicie casopisy, ked som mala 15.. vsade bolo stale to iste;)
    publikované: 04.11.2007 15:46:23 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014