shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

"Aj ja chcem mať haterov"

...povedal Joffre a tváril sa smutne.
pozn. autora: hater = slangový výraz pre človeka, ktorý ťa nenávidí, či už z objektívnych, alebo subjektívnych dôvodov (v 99% sú to subjektívne dôvody a to jedno percento si zamieňa slová objektívne a subjektívne).

Áno je to tak. Mám haterov. Aj v mojom skutočnom, aj v mojom "elektronickom" živote.

V skutočnom živote ide predovšetkým o ľudí, ktorý má nechápu. Nechápu môj svojský zmysel pre humor (často to nie je ani humor, ale ja som proste taký) a myslia si, že moje poznámky a správanie sú nepriateľské a nejak úmyselne namierené voči nim. Alebo iba proste vo mne vidia to, čím vždy chceli byť a nikdy nebudú ;-)
Títo ľudia sú mi neskutočne ukradnutí a... mám pre nich odkaz - takí je život, zvykajte si!

Čo sa týka môjho "elektronického", internetového života, tam je to ešte zábavnejšie.
Keby ste len vedeli, koľko ľudí neznáša meno Shaggy. Nemôžu toho človeka ani vidieť a ak niečo napíše, tak sa im otvára nožík vo vrecku. A najhoršie je na tom to, že ma to dosť teší :-)
Ak niekedy zavítate na fóra venované grafike, počítačom, alebo tvorbe stránok, je možné že ma tam stretnete a narazíte aj na moje uštipačné poznámky.
Tí ľudia, ktorých kritizujem nevedia pochopiť jednu vec. Mne nevadia nováčikovia, lamy (opäť internetový slang), alebo ľudia neskúsení. Ale vadia mi ľudia leniví a neschopní.
Lenivosť sa prejavuje tak, že žiadajú od ostatných niečo, čo by si mohli urobiť sami. Lenže, to by museli trošku použiť svoj rozum (ak nejaký majú) a namáhať sa. Bože, oni by sa museli namáhať, to snáď nemyslím vážne. Namáhať sa musíme predsa my, ostatní - ktorí im chceme pomôcť.
Neschopnosť. S ňou je to ťažšie. Ak si dovolíte neschopnému človeku povedať, že robí chybu, alebo by sa mal zlepšiť v nejakej oblasti, tak sa urazí. Takých ľudí potom zvyknem posielať do SuperStar s odkazom, že Hviezdna rota je plná takých, ako sú oni. Ľudia, ktorí nevedia prijať kritiku a myslia si, že sú najlepší. Často mi pripadajú ako 15 ročné deti, ktoré chcú od vás, aby ste ich cez telefón za hodinu naučili šoférovať auto, namiesto toho aby si urobili autoškolu.

Ja nehovorím, že som najlepší. Som stále v niektorých oblastiach neschopný a lenivosť je moja najvýraznejšia vlastnosť. Ale narozdiel od mojich haterov sa snažím, aby som tieto vlastnosti eliminoval. A hlavne sa viem obklopiť správnymi ľuďmi.
Nikdy som nebol a stále nie som dobrý v grafike. Ale nedostatok talentu doháňam svojou húževnatosťou. Som pedant a perfekcionista. Ak s niečím nie som spokojný, robím to dovtedy, kým ten výsledok nestojí aspoň čiastočne za to. A práve preto mám jednu celkom úspešnú stránku o grafike (celkom je tam preto, že zase to nie je nič extra), jedinú svojho druhu na Slovensku.
Pred rokom a pol som doma nemal ešte internet. Netušil som ako sa robia stránky. A pritom dnes mám pár vlastných stránok a k tomu robím pár ďalších, radím ostatným a momentálne si robím vlastný redakčný systém (pre tých čo vedia čo to je redakčný systém - vedia aj aká je s tým robota; a pre tých čo nevedia čo to je redakčný systém - je to napríklad to, na čom beží tento blog, to čo vám umožňuje pridávať články bez vedomostí o tvorbe stránok). To všetko som bol schopný dosiahnuť iba preto, že som nebol lenivý a neschopný.

Preto - som rád, že mám haterov, teší ma to. Vďaka nim viem, že som v niečom dobrý. Závidia mi, že oni nikdy takí nebudú. Sme na Slovensku, tu sa závidí aj zlatá žila - preto ma ich nenávisť teší. Lebo viem, že mám niečo, čo oni nie ;-)
A vám ostatným tiež prajem dostatok haterov - aspoň budete vedieť, že to čo robíte, robíte dobre.

váš "hatovaný" shaggy

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. kde zmizlo P.S.?
    enyvejs, čo sa týka kritiky, tá mi nevadí. beriem to tak, že dotyčný sa mi snaží vysvetliť, ako by to robil, keby to vedel :P
    publikované: 16.06.2007 21:30:06 | autor: wiener (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. mno
    už len zopáknem, že som...vlastne nie som lama, ale som človek, od ktorého mnoho ľudí niečo chce, pretože si myslia, že to viem lepšie ako oni, a pritom v skutočnosti ani nemusím ;) ale haterov nemám...hm, joffratko, ak chceš, budem tvojim haterom a ty môžeš byť mojim, aj keď iba naoko, veď vieš, že ťa ;)
    publikované: 18.06.2007 00:34:12 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014