shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Smetiari so zbraňami

Minule som videl policajta, ako vyhadzoval niečo zdvihol zo zeme a zahodil to do koša. Mám ho preto volať smetiar?
Máte pocit, že som zvolil divný názov článku? Možno, ale mal som na to dôvod. Aký?

Polícia ma uráža!

Áno, postoj polície a jej zástupcov ma uráža. Správa sa ku mne, k občanovi tohto štátu ako k odpadu. Prečo? Všetci ste už asi počuli o protestoch pred ministerstvom vnútra SR. Zorganizovala sa komunita ľudí, občanov SR, ktorým nie je jedno, čo sa deje v ich štáte, čo sa deje na internete. Bola to skupinka nespokojných zákazníkov firmy, ktorú poškodila polícia. Skupina IT nadšencov, skupinka blogerov, skupinka ľudí čo len tak surfujú po internete a dozvedeli sa o tejto akcii. Proste my, občania tohto štátu.
To je však ľuďom, ktorí zastupujú políciu/MV SR asi jedno. Ich vyhlásenie k tejto akcii vyzeralo takto:

"Nerozumieme tomuto protestu. Pevne veríme, že ani blogeri nemajú záujem obhajovať páchanie trestnej činnosti. Podľa doterajších informácií bol postup polície v súlade so zákonom pod dozorom špeciálnej prokuratúry a najmä so súhlasom súdu," reagoval na situáciu hovorca MV SR Erik Tomáš.
sme.sk

Zaujímavé. Zrazu som pre nich bloger. Áno, mám svoj blog, ale nepovažujem sa za blogera. Som človek, občan, pohybujúci sa vo svete informačných technológií. Predstavme si nejakú pani XY z Hornej-Dolnej. Tá keď počuje slovo "bloger", netuší o koho sa jedná. Predstaví si pod tým slovom to najhoršie, nejakého zločinca, ktorý pácha počítačovú kriminalitu. A takých ľudí je viac, im už nikto nevysvetlí, že tam boli nespokojní občania.
Na druhej strane musím uznať, že policajti, ktorí dohliadali na túto akciu sa správali tak, ako sa očakáva od strážcov zákona v demokratickom štáte. Musím priznať, že s mojim výzorom pravicového extrémistu a aj preto, že sa to odohrávalo pred ministerstvom vnútra, som očakával, že ma budú minimálne legitimovať (ak nie hľadať u mňa "nebezpečné predmety", ktoré však zo zásady nenosím).

Preto vás prosím, všetci zodpovední (hlavne pán hovorca Erik Tomáš, ktorý však vystupuje v mene celého MV SR), správajte sa k nám tak, ako si zaslúžime. A do budúcnosti, nazývajte nás správnym menom - OBČANIA!
Mám na to právo a je to vaša povinnosť! Nemám v úmysle vyťahovať frázy typu "ste platení z našich peňazí" - nemám to rád, je to úbohé. Ale ste tu pre nás, nie my pre vás. Ste tam z vôle ľudu, je to váš "najvyššie postavený šéf", preto sa k nemu správajte s úctou.

váš "občan" shaggy

P.S. pre tých, ktorí by mali poznámky k môjmu občianstvu - od mojej plnoletosti si plním všetky občianske povinnosti, chodím voliť na každé (aj komunálne voľby), zúčastňujem sa referend, pretože si vážim hlas, ktorý mám a viem, že je to aj moja občianska povinnosť.
A na záver som si dovolil ešte malý "obrázoček" na aktuálnu tému:

policia hosting




Viac si o tom môžete prečítať aj tu:
http://www.samuso.sk/blog/2007/06/29/postrehy-z-akcie-pred-mvsr/

osobne-neosobné | stály odkaz

Komentáre

  1. Re:
    Gratulujem shaggy, páči sa mi ako si to inteligentne napísal. :)
    publikované: 30.06.2007 21:05:44 | autor: Maximilius (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014