shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rýchlo pokrstiť a už je náš

U mobilného operátora sa upíšete na dva roky, ale dostanete aspoň telefón za korunu. Cirkev si vás privlastní v mladom veku a dostanete veľké h....
Dnes som narazil na zaujímavý článok o zrušení krstu.
Už od začiatku mi bolo jasné, že ten človek nemá šancu uspieť. Mňa skôr potešil fakt, že niekto aj takýmto spôsobom poukázal na to, že krst ako taký je nezmysel.

Už len samotné tvrdenie, že "rímskokatolícke učenie hovorí, že z nepokrstených detí nebol zmytý dedičný hriech, preto nekončia v nebi, ale v priestore limba" je zvrhlé. Prečo?
Po prvé preto, že automaticky označuje všetky deti za zlé. Potom ja môžem hovoriť, že všetci farári sú homosexuálni pedofili... určite by sa nenahnevali. Však majú radi generalizovanie, tak prečo by sa to ich nemalo týkať.
Druhý dôvod, prečo sa mi to tvrdenie o deťoch, ktoré sa dostanú do priestoru limba nepáči je, že je to strašne vtipná pi*ovina :D
Ak by pozerali Futuramu, tak by si určite všimli Hermesa, ktorý je šampión v limbe (to je to podliezanie tyče bruchom hore). A ak by trošku behali po internete, tak by nikdy nepovedali, že sa tam nepokrstené deti dostanú... pretože by podľa tohto obrázku znamenalo, že sa dostanú do p...
Také niečo tvrdiť je predsa nechutné. Hanbi sa cirkev!

Celkovo fakt, že teologická komisia začala toto učenie prehodnocovať, spolu s vyjadrením kardinála Williama Levada "Máme dôvody dúfať, že Boh ich spasí" vo mne zbudzujú pocit, že si z viery robia dobrý deň. O chvíľu si firmy nebudú platiť reklamu v telke, ale v biblii. A tí čo nebudú kupovať ich zubné pasty, používať tie správne a božské čistiace prostriedky a pritom jesť vo vyvolenej reštaurácii, budú zatratení.

Radšej ako vymýšľaním nezmyselných krstov a miest, kam sa dostanú tie neveriace deťúrence, by si mali urobiť poriadok vo vlastných radách. Potom by ironicky myslené video - Louis CK - Jak funguje katolicka cirkev - nemuselo vyznieť tak pravdivo. Alebo sa mýlim?

Tak my neveriaci čakáme, že svet dostanem rozum a že pre vieru sa budú rozhodovať ľudia podľa toho čo cítia a nie podľa toho, kto im nakvapká trošku vody na hlavu. Ak sa tak stane, tak máme dôvody dúfať, že Boh našu cirkev spasí...

váš shaggy

P.S. Všetky citácie boli prevzaté z hore uvedeného článku. Ak sa vám zdajú nezmyselné, tak sa nesťažujte na mňa, ale na tých ľudí, čo to povedali. A ak sa vám môj názor nepáči, tak sa s tým zmierte... na Slovensku ešte stále platí sloboda vierovyznania a sloboda slova... vďaka Bohu!

osobne-neosobné | stály odkaz

Komentáre

  1. shaggy..prečo vĎaka Bohu,ked v neho neveríš?..)))
    to,že dostaneš krst si si nezvolil sám,ale tvoji rodičia,ktorí ti dali okrem krstu aj život. Myslím,že ani toto sa ťa nepýtali..a predsa to urobili..tak prosím ťa..správaj sa tak,aby toto svoje rozhodnutie nemuseli nikdy ľutovať..

    a áno,všetci sa rodíme hriešni..všetci..a je nás veľa takých,ktorí krstom boli očistení,ale..aj tak hriešni zostali..ale..toto je už o inom..tebe to vysvetlovať očividne nemusim..)))
    publikované: 31.01.2008 13:25:56 | autor: MissEllie (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ja som sa nenarodil hriešny
    to, čo si myslia ostatní je ich vec, ale ja som od narodenia rovnaký a ani krst by to nezmenil. Správam sa tak, aby som sa ráno mohol na seba pozrieť do zrkadla... ak niekto o mne tvrdí, že som sa narodil s hriechom a ten mi zostal (keďže nie som pokrstený), tak by som ho poprosil, aby neprenášal svoju osobu na mňa... možno to platí na neho (asi to tak cíti, keď o tom hovorí), ale ja to beriem ako urážku.
    A porovnávať "dar života" od rodičov s rozhodnutím či dajú dieťa pokrstiť, alebo nie môže len osoba, ktorej unikajú súvislosti ;-)
    publikované: 31.01.2008 13:33:50 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  3. no
    tomu chlapikovi celkom rozumiem. Skoda, ze mu to zamietli. Aj ked, sme na Slovensku...
    publikované: 31.01.2008 15:05:33 | autor: vira (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ake suvislosti?..myslim,že jediny,komu tu niečo unika, si ty..
    dať pokrstiť dieťa je pre rodiča rovnaky rituál,ako dať mu meno..rozhoduje tiež o mene..či máme teraz čakať na dospelosť decka,aby si mohlo vybrať meno?..skratka..shagy..svet nie je gombička..a nie je ani čierno - biely..jednoducho..sú práva,ktoré rodičia majú..a či pokrstiť,alebo nie je jedným z nich..nebavime sa tu o povahe človeka..poznam horších pokrstených,ako nepokrstených..niektorých..nedá sa to zovšeobecnit..a keby tebe ako neveriacemu toto niekto povedal?..pokladala by som to za rovnaku haluz,ako keby mne povedal vegetarian,že tým,že žeriem maso si škodim..a umriem..
    publikované: 31.01.2008 17:27:08 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. no
    ale potom by mal clovek mat aj moznost vysledku tohto nechceneho ritualu sa aj zbavit.
    publikované: 31.01.2008 17:55:38 | autor: vira (e-mail, web, autorizovaný)
  6. MissEllie
    Rád ťa čítam. Dokonca som ťa považoval za rozumne uvažujúceho človeka... začínam pochybovať...
    Najprv tu spomínaš narodenie dieťaťa a potom meno pre dieťa. Neviem kde sa stala chyba, ale som jediný kto vidí ten rozdiel?
    Rozmnožovanie ľudského druhu - prirodzená vlastnosť a potreba pre náš druh. Krst - nejaký spoločenský výmysel, tak ako napr. maturity. Ver mi, že by ľudstvo bez toho prežilo.
    A keď už spomínaš výber mena, áno, rodičia majú právo o tom rozhodnúť... a dieťa má právo v dospelosti si meno zmeniť, počula si už o tom? Pri krste zatiaľ tá možnosť nie je - o to tu ide.
    Ináááč, práve som "umrel" ja, ten záder s vegetariánmi ma dostal. Je dosť vegetariánov, ktorí sú vegetariánmi práve preto, že im mäso škodilo. Takže si myslím, že sú dosť fundovaní na to, aby ťa presviedčali o ich názore ;-)
    publikované: 31.01.2008 19:36:35 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  7. fakt vira?..a ako?..ako sa chceš zbaviť učiva,čo ti dali v škole a ty si to nechcel?..
    a aký je výsledok toho chcenia?..fakt nemám mať tolko úcty k svojim rodičom,aby som nerešpektovala to,čo mi dali?..až do takej miery,že sa budem súdiť na hanbu celému národu,ktorý má štipku rozumu?..nestači nepraktizovať vieru?..zabudnúť na ten "výsledok"..ako keby neexistoval?..nie..treba ist na súd a podať nezmyselnú žalobu..a ja teraz pôjdem na súd a budem žalovať svet za to,že ma mama dojčila a ja som to nechcela..tak nech to niekto zruši..nech to vrátia späť a napravia tento "zločin.."
    publikované: 31.01.2008 19:37:29 | autor: MissEllie (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ale mne môj krst nejako výnimočne nepoškodil..
    a preto som dosť fundovana na to,aby som prezentovala tento názor svoj..cele..))))

    a ja rešpektujem neveriacich..ale...ked som pokrstený neveriaci,tak som tak asi preto,že si to moji rodičia tak priali..a prianie mojich rodičov je pre mna svate..pretože si ich vážim..a vdačim im za vela..

    a idem preč,bo to tu zase svetovo fungiruje..)))
    publikované: 31.01.2008 19:40:12 | autor: MissEllie (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. MissEllie
    porovnavame neporovnatelne. Znalosti clovek potrebuje. Krst nie. A stacilo by, ak by mu cirkev umoznila ju opustit. On sa snazil pokial viem o exkomunikaciu atd. A to mu umoznene nebolo. Tak sa obratil na sud.
    publikované: 31.01.2008 19:48:11 | autor: vira (e-mail, web, autorizovaný)
  10. nie vira..nečítala si to pozorne..
    on sa nesnaži o exkomunikáciu..v tomto by mu nikto nebránil..dokonca by to cirkev urobila aj sama,keby sa hrubo proti nej prehrešil..tu ide o to,že on žiadal zrušiť zápis z krstu a tým aj krstný list..nechce byť nijako spájaný s cirkvou...

    to je asi tak,ako keby tvoj otec bol príslušnikom štb,napríklad..a samozrejme,že celá rodina by bola označovana za štbákov..a ty požiadaš štát,nech zrušia tvoj rodný list,lebo ty nechceš mať s štb nič spoločne..a ked ti štát povie,že to sa nedá,tak na nich podáš žalobu..huraaaaaaaaa..)))
    publikované: 31.01.2008 19:59:33 | autor: MissEllie (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. MissEllie
    citala som to. Ano, chce zrusit krst. Tak nech mu ho zrusia, nech ho skrtnu a je to. Nech mu vydaju potvrdenie, ktore chce. Nevidim najmensi dovod, preco by to mal byt problem. Cas sa spat vratit neda, ale papier sa vydat da.
    publikované: 31.01.2008 20:04:51 | autor: vira (e-mail, web, autorizovaný)
  12. a inak ziadal aj tu exkomunikaciu
    publikované: 31.01.2008 20:05:39 | autor: vira (e-mail, web, autorizovaný)
  13. http://www.plus1den.sk/aktuality/28010159-sudy-v-utorok-pokracuje-pojednavanie-v-kauze-exkomunikacie.html
    Z ich výpovedí vyplynulo, že krst nemožno zrušiť a exkomunikácia je zasa najťažší cirkevný trest, ktorý možno uložiť len za najzávažnejšie delikty.

    Preco na tom tak zanovito trvaju, ze exkomunikacia len za najzavaznejsie delikty?
    publikované: 31.01.2008 20:15:34 | autor: vira (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014