shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dve hovná

To, že plávate vo vode plnej orchideí neznamená, že aj vy ste nádherná kvetina. Stále ste rovnaké hovno, len v lepšej spoločnosti.
Pocit nadradenosti získajú hlavne tie hovná (a iný biologický odpad), ktoré boli celý život nedocenené, alebo sú natoľko predajné, že im to zatienilo zdravý úsudok.
Potom sa ľahko môže stať, že hovorkyňa strany (medzičasom povýšená na hovorkyňu vlády) nadobudne pocit, že okrem dobrého výzoru a vydávania zvukov, ktorým hovoríme slová, sa musí starať aj o výzor novinárov a občas obšťastniť aj samotného predsedu vlády. Uznajte sami, pre takú peknú hlavičku je už samotné vydávanie spomínaných zvukov (slov) v predpísanom poradí dosť veľký problém. Nemôžeme od nej chcieť, aby aj dávala rady, na ktoré jej pekná hlavička kapacitne potom nestačí. A výsledok je potom, taký aký je... táto slečna vyzerá ako tá najväčšia piča na svete. Ale verím, že sa nájdu aj väčšie...

Takou môže byť napríklad hovorkyňa vládnej strany (ktorá nahradila spomínanú, na lepšie miesto postúpenú hovorkyňu). Tá dodáva svojmu remeslu nový rozmer. Niekedy mám pocit, že posunula svoju prácu do úplne iných rovín - kým ostatní hovorcovia hovoria iba to, čo im tím poradcov napíše, táto hovorí to, čo ju práve napadne... alebo dokonca to, čo ju napadne v budúcnosti. Neveríte? Stačí sa započúvať a sami zistíte, že sú to výroky človeka, ktorý nebol stvorený na premýšľanie presahujúce rámec "zlato, chceš to na stole, alebo na gauči?".

Pre obe dámy (ospravedlňujem sa skutočným dámam, nenapadlo mi lepšie pomenovanie) mám jednu radu.
Zastavte sa, pozrite sa na seba a položte si otázku - naozaj je pre absolventa žurnalistiky (alebo hocičoho iného) pozícia hovorcu najviac, čo môže dosiahnuť?
Ja myslím, že nie. Je to porovnateľný flek s prácou smetiara, triediča kovov v zberni, alebo brigádnika v sklade. Jednoducho povedané - nároky kladené na osobu sú priamoúmerné schopnostiam danej osoby.
Preto by ma skutočne zaujímalo, kde tieto dve ženy nabrali dojem, že ony sú tie pravé, ktoré sa môžu nelichotivo vyjadrovať na adresu ostatných poslancov (aj keď ide o poslancov opozície). Lebo podľa môjho skromného názoru sú obyčajné hovná, ktoré nedokázali nič. Otvárať ústa a dobre vyzerať dokáže takmer každý.

Čo z toho plynie? Dokopy nič. Snáď len, že môžeme byť radi, že sa tieto osoby nepletú do jadrovej fyziky. Tam by ich výroky nepôsobili tak komicky...

váš shaggy

P.S. tento článok je nadčasový, vôbec sa netýka súčasnej hovorkyne vlády a hovorkyne najsilnejšej strany.

červená je dobrá | stály odkaz

Komentáre

  1. čo tak neskoro v noci?
    resp skoro ráno? :)))
    publikované: 08.04.2008 02:51:21 | autor: em (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Posunutý denný režim
    a my paranoidní odporcovia vládnej koalície sa cítime v noci bezpečnejšie... preto to píšem až teraz :-)
    publikované: 08.04.2008 02:56:57 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  3. paranoidní? :))))
    myslím že paranoidná je vládna koalícia samotná...so svojim kráľom paranoje na čele...len pre pobavenie, čo som tak narýchlo vygooglil...
    paranoja:
    "Paranoja je psychické ochorenie, ktoré sa prejavuje vývojom logicky skĺbeného systému bludov.Bludy nie sú neskutočné, logicky do seba zapadajú, avšak východiská z nich sú nesprávne. Systém bludov sa u paranoika stále rozvíja, chorý získava podklady na bludné presvedčenie v každej situácii. Je vzťahovačný, reálne javy v skutočnosti indiferentné vzťahuje na seba (napr. pacient je presvedčený, že ho prenasledujú, že ho chcú zničiť, pred domom vidí neznámeho muža, je presvedčený, že ho sleduje). Príčina nie je známa, liečebne sa dá do určitej miery ovplyvniť.... :))))

    s poslednou vetou však nemôžem pri pohľade na našu koalíciu súhlasiť :DDD
    publikované: 08.04.2008 03:06:12 | autor: em (e-mail, web, autorizovaný)
  4. uvod
    Ten uvod je uzasny - to je priamo z Tvojej hlavy alebo Ta inspiroval iny myslitel?
    publikované: 08.04.2008 13:53:16 | autor: kail (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Také blbosti
    môžu byť len z mojej hlavy :P
    publikované: 08.04.2008 14:02:04 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Pche!
    Ja nedokážem ani dobre vyzerať, ani otvárať ústa. :D
    Ešteže viem písať o tom, kedy ktorého boha drblo. :D :D :D
    publikované: 09.04.2008 20:14:24 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014