shaggyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bratříčku, zavírej vrátka

To nejsou bubáci, vždyť už jsi velikej, to jsou jen vojáci...
Dnes je ten deň. Deň kedy sa skupinka primitívnych ľudí rozhodla, že sa stanú zločincami. Teda, primitívnych ľudí... neviem či si zaslúžia to označenie. Ak chcete nejaké mierne pomenovanie, tak ich volajte kurvy, alebo ešte lepšie - VRAHOVIA!

A tak sa teda jedného dňa skupinka komunistických vrahov rozhodla, že musia urobiť všetko pre to, aby si udržali svoje teplé vodcovské miestečka. Ich veľké riaditeľské, námestnícke a tajomnícke zadky nemohli predsa sedieť na inej stoličke.
Svojmu robotníckemu ľudu povedali, že to bolo nevyhnutné. Bolo to nevyhnutné, aby sme si zachovali našu socialistickú slobodu, socialistické výhody... a socialistických vrahov na vysokých miestach.

Dovolím si použiť slová Karla Kryla:
Vám poděkovaní a vřelá objetí,
za provokování a střelbu do dětí,
a naše domovy nechť jsou vám domovem,
svědky jsou hřbitovy páchnoucí olovem.


Preto si všetci v tento deň zaspomínajme na obeti, zničené existencie, stratené ideály a nešťastné ľudské osudy, ktoré prišli s rokom 1968.

Som rád, že nie som príbuzný týchto vrahov. Som rád, že som nemusel riešiť nikdy dilemu, či zradiť svoju krajinu. Vlastne... aj keby som túto dilemu musel riešiť, tak by som nevymenil svoj blahobyt za osudy iných ľudí a za budúcnosť svojej krajiny. Ale práve preto sú to vrahovia a spodina, lebo slová česť a úcta k vlasti im nič nehovorí.

A tak, nech žije slobodné Slovensko, ľudia čo sa nemusia obzerať ponad plece, či ich niekto nesleduje. A doprajem túto vymoženosť aj všetkým žijúcim vrahom z roku 68 (a z rokov nasledujúcich). Nech si užijú našu slobodu a nech dožijú svoj život v hanbe a opovrhovaní.

21. august 1968 bude pre mňa vždy pamätníkom stratených ilúzií. Dúfam, že prvý aj posledný.

váš "slobodný" shaggy

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. okupácia
    z rozprávania viem, o rusoch a tak. celkom ma tá predstava desí.
    publikované: 21.08.2007 12:41:41 | autor: wiener (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. koľko hnevu a horlivosti za slobodu...snáď oprávnenej, nedovolím si hodnotiť ;)
    publikované: 21.08.2007 16:24:35 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Sloboda?
    Nedaj sa vysmiať. To čo žiješ teraz je len ilúzia slobody. Načo posielať vojakov tam, kde si ľudia sami zväzujú ruky a zakrývajú oči.
    publikované: 21.08.2007 16:41:38 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Uhol pohľadu
    ja sa cítim slobodný. To, že budem sedieť a prizerať sa ako cudzia armáda mi ide popod okná... to nepovažujem za slobodu. Som ochotný bojovať za svoju krajinu (aj položiť za ňu život).
    Stopárka, viem že na to máme rozdielny názor, ale je to na dlhšiu debatu...
    publikované: 21.08.2007 17:02:51 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Prečo sa cítiš byť slobodným?
    Veď si monitorovaný spoľahlivejšie ako za komunizmu. Kamery na uliciach a v budovách, mobilné telefóny, platby kreditkami, doklady s biometrickými údajmi, porušovanie osobnej slobody na letiskách... o niečom takomto sa mohlo komunistom iba snívať. A čo na to ľudia? Nič, všetko tolerujú. Prečítaj si túto úvahu a zauvažuj o nej:
    http://mylive.ziskaj.info/sloboda-vs-bezpecnost/
    publikované: 21.08.2007 18:15:34 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. stoparka
    je rozdiel byt kontrolovany a neslobodny nie? teba tak vadia kamery? aspon si ale mozem povedat co chcem a byt aky chcem a volit koho chcem :)
    publikované: 21.08.2007 20:53:42 | autor: lemon-ko (e-mail, web, autorizovaný)
  7. ha
    si si istý, že by si položil život za vlasť, keď si sa tak krvopotne vyhýbal vojne?
    publikované: 21.08.2007 21:09:29 | autor: skullbreaker (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Som si istý
    To, že som sa vyhýbal vojne (vojenčine) súvisí s tým, že celý ten inštitút povinnej vojenskej služby som považoval za zlý. Ja som za plne profesionalizovanú armádu - tí, čo to chcú robiť a ktorých to baví, majú lepšie predpoklady byť vojakmi. Vojenčina by bola iba zabitý čas (pre mňa určite).
    Ak by však vypukla vojna, nesedel by som doma v kúte a neplakal, že nechcem ísť na vojnu. Bránil by som svoju krajinu najlepšie ako viem. Či už vo svete, alebo pred okupantmi priamo doma.
    publikované: 21.08.2007 21:39:04 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  9. suhlasim
    so shaggym, co sa tyka nazoru na vojencinu. Presne to iste si myslim i ja: kto chce byt vojakom, nech je, preco nutit vsetkych? Mam dvoch synov a som stastna, ze nemuseli na povinnu vojensku sluzbu...k augustu...mala som nieco cez 11 rokov, ked ma nadranom zobudili tazke lietadla nad nasim domom...bol to priserny zvuk, najskor som si myslela, ze zly sen, potom som pocula rodicov, ako pozerali z okna cez Vah, tam sa po ceste sunuli tanky, k tomu hukot lietadiel , sepot rodicov - preboha, je vojna? Nikdy na to nezabudnem. Nechcem nieco take prezit znova. Kryl ma oslovil pesnickami, boli nadherne pravdive, milujem ich doteraz. Netreba zabudat, zatvarat oci...A neverme novodobym "bratom", aj ked su tentoraz zo zapadu
    publikované: 23.08.2007 11:21:54 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. vtip
    a ako by si sa chcel/svoj domov vlasť brániť proti vyzbrojeným, vycvičeným a odhodlaným vojakom keď nemáš žiaden výcvik ani žiadne vojenské zručnosti a za deň ich nenadriluješ? myslím, že by to bolo pre teba veľmi krátke
    publikované: 27.08.2007 15:45:16 | autor: skullbreaker (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Shaggy nepotrebuje výcvik...
    ...on je odhodlaný za svoju vlasť zomrieť. :D
    publikované: 27.08.2007 16:29:47 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. stopárka
    si fakt veľmi naivná
    publikované: 28.08.2007 00:11:42 | autor: skullbreaker (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Skullbreaker
    No, naivný a nechápavý mi prídeš ty. Prečo? Lebo si stopárku vôbec nepochopil (preto nechápavý) a naivný...
    Naivný preto, že si myslíš že v prípade vojny by zobrali naraz všetkých mužov a poslali ich do vojny. Myslím, že kým by boli nútení siahnuť po vojakoch z radov "amatérov" tak by mali dosť času naučiť ich základy (narábanie so zbraňami a pod.). Zvyšok je len o odhodlaní a psychike. A myslím si, že ak by si porovnal niekoho kto absolvoval vojenčinu pred desiatimi rokmi so mnou, tak som takmer vo všetkých ohľadoch na tom lepšie (fyzička, odhodlanie) a možno aj v narábaní so zbraňou... ktovie či by si ešte niečo pamätali z pred desiatich rokov ;-)
    To len tak pre upresnenie, pretože na teba sa hodí, že si to "predstavuješ ako Hurvínek vojnu".
    publikované: 28.08.2007 01:58:36 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Keď si to tak predstavujem...
    ...ja bych len tak z brucha nevedela hodiť ani granátom. Nieto ešte nabiť nejaký ten automat, strieľať a božeuchovaj trafiť pohyblivý terč. O riadení obrnených vozidiel a maskovaní ani nehovoriac. No najhlavnejšie je, že nepoznám ani svoje práva v prípade zajatia nepriateľom. ;)
    publikované: 02.09.2007 11:43:51 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. stoparka
    hadzat granatom, nabijat strielat by ta naucili na vojne, alebo v pripade ze by si bola prislusnik domobrany, by ta to naucili rovno v boji, nikto necaka ze by si to mala vediet od narodenia.
    co sa tyka tvojich prav v pripade zajatia, mozes sa dozadovat svojich zakladnych ludskych prav, v pripade ze si vojak tak aj prav vyplyvajucich zo zenevskej konvencie o vojnovych zajatcoch, ale myslim ze len vtedy ak ta chytia v uniforme.
    publikované: 05.09.2007 20:12:04 | autor: luke (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014